- narozen roku 1906 v Michiganu - studium psychologie na College of the City of Detroit - první titul v roce 1932 - studium na Harvardu, kde získal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na to, aniž bychom se zničili
Advertisements

1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Soubor vědomostí, dovedností, schopností, postojů a hodnot Kompetence potřebuje každý jedinec pro své osobní naplnění a rozvoj, pro.
Struktura poradenského procesu
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Předmět psychologie Předmět psychologie práce a organizace.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Politologie jako věda Politika moc
Sumarizační prezentace
Hodnoty a jejich systém Hodnota je uvědomovaná důležitost Hodnota je uvědomovaná důležitost Zatímco důležitost je podvědomě akceptovaná hodnota. Zatímco.
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_14
Život * v Lynn v Massachusetts
MOTIVACE PRACOVNÍ ČINNOSTI Hunalová Gábi, Kotková Hel., Proskovcová Šáry.
Lidská důstojnost a pozitivní hodnocení sebe Všichni lidé se rodí svobodni a jsou si rovni. (Listina základních práv a svobod)
Frank a Lilian Gilbrethovi
PER – Burgetová Zuzana.  Jak vybrat vedoucího týmu.  Profil vedoucího týmu  Složení týmu  Co vede ke špičkovému výkonu týmu  Rozdíl mezi skupinou.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_15.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
K126-Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví
Jak řídit a vést lidi Březinová Ludmila
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_VEDENÍ.
Motivace a vedení lidí Ing. Eva Štěpánková ESF MU Katedra podnikového hospodářství
Jeden z nejvýznamnějších a nejvlivnějších lidí světového marketingu.
Humanistické a existenciální teorie v SP
Kvalita praktické výuky a masové vzdělávání: zkušenosti PdF Vlastimil Švec & Tomáš Janík Edukační praxe v éře masového vzdělávání 6. listopadu 2013.
(1892 – 1993). - narozen 1892 v Osace v Japonsku se odstěhoval do USA - roku 1920 získal titul Ph.D na Columbijské univerzitě se stal prezidentem.
(Katedra psychologie FF UK Praha)
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_13.
1 Týmová práce TYMP 1 Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ.
122 - Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví Teorie řízení.
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
Douglas McGregor (1906 – 1964).
Teorie motivace Adéla Furiková.
(13. duben 1948 – 3. září 2008). Jeden z nejvlivnějších světových autorů v oboru podnikového managementu a průkopník významných manažerských inovací 2.
1 Týmová práce TYMP 2/ C6 Styly vedení lidí/ 2. Odlišnosti vedení v jednotlivých fázích vývoje. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA.
Odborný růst a celoživotní učení Další vzdělávání pedagogických pracovníků.
James Champy *1942 Massachusetts, USA. Biografie 1963 Massachusetts Institution of Technology 1968 titul na Boston College Law School 1969 Index Systems.
TERI – L 2015 – PREZENTACE MAREK JELÍNEK, DAVID FRIC
Faktory bezpečné organizační kultury podle Herzbergovy motivační teorie Kateřina Ivanová | Jiří Vévoda 1.
1 Týmová práce TYMP 2/ C5 Styly vedení lidí. Odlišnosti vedení v jednotlivých fázích vývoje. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH.
Abraham Harold Maslow „To, co člověk může být, to musí být.”
Styly vedení lidí Pavla Kotyzová
MAnagement.
Frederick Winslow TAYLOR
1 Komunikační a prezentační dovednosti / C2 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ,
Teambuilding - úvod Doc.PaedDr.Marie Blahutková Ph.D. Fakulta sportovních studií Katedra společenských věd ve sportu.
1 Týmová práce TYMP 1/ C2 Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ.
1 Úloha vůdců, úloha vůdcovství -Poznat a dělat správné věci -Definovat vize -Ukazovat cestu, jak vizi realizovat.
Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací
Management v NO Význam pojmu management: řízení (označení funkce) řídící pracovníci vědní disciplína, předmět studia.
Vůdcovství Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Business Inteligence – úvod
Struktura poradenského procesu
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová
Komunikační a prezentační dovednosti / C2a
CHAREKTERISTIKA Obrázky a náměty slohových cvičení
MOTIVACE.
Sada 3 Člověk a společnost ZŠ Pačejov
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.01
Zpracovala Ing. Lenka Hřibová, říjen 2017
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.01
Kdo je víc? ŘŠ nebo ZŘŠ? Dagmar Chroboková Petr Lehký.
Pedagog.
a management projektů SF EU
Transkript prezentace:

- narozen roku 1906 v Michiganu - studium psychologie na College of the City of Detroit - první titul v roce studium na Harvardu, kde získal titul MA a PhD v psychologii - působnost na Harvardu jako učitel psychologie - roku 1937 založil sekci vztahů v průmyslu v Massachusetts v institutu technologií - roku 1947 prezidentem Antioch college v yellow sprinte v Ohiu - člen fakulty Sloon school of management - zemřel roku 1964

Teorie X a Y Člověk nerad pracuje a může-li se práci vyhnout, udělá to. Práce je nezbytná pro psychologický rozvoj člověka. Člověk se chce o svou práci zajímat a za správných okolností ho může bavit. Člověka je třeba přinutit nebo uplatit k tomu, aby vynaložil potřebné úsilí. Člověk se bude sám orientovat směrem k akceptovanému cíly. Člověk se raději nechá řídit, než aby přebíral odpovědnost, které se vyhýbá. Za správných okolností bude člověk vyhledávat a přebírat odpovědnost. Disciplína, kterou člověk nařídí sám sobě je efektivnější a může být i přísnější než ta, kterou mu nařídí někdo jiný. Člověk je motivován především penězi a starostí o vlastní bezpečí. Za správných okolností je člověk motivován touhou realizovat vlastní potenciál. Většina lidí má jen malé tvůrčí schopnosti, s výjimkou případů, kdy potřebují nějak obejít pravidla stanovená vedením. Tvůrčí schopnosti a vynalézavost jsou značně rozšířené a z velké části nevyužité.

Děkujeme za pozornost Douglas McGregor