SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
Advertisements

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování kuřete
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
ACCESS IMPORT TABULKY Z EXCELU- 04 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Statika Vazbové síly na nosníku 15
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
MS OFFICE - WORD ŠABLONY Ing. Petr Hanáček
VY_32_INOVACE_11_ODV_651_Str
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA KONKRÉTNÍCH DRUHŮ TABULÍ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S VEKTOROVOU GRAFIKOU 2 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Excel úpravy grafu, karta Návrh
ACCESS SESTAVY, CVIČENÍ Ing. Jana Horáková IKT MS Office
ACCESS PŘÍKAZOVÉ TLAČÍTKO, CVIČENÍ 20 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
Procentový počet Prezentace_12
ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Ing. Hana Kročová EKONOMIKA Anotace Materiál seznamuje se základními pojmy nabídka, faktory ovlivňující nabídku, cena. Musí být doplněn.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
Kalkulace zboží Prezentace_16 Mgr. Silva Vaňková OPČ_Kalkulace zboží
PRVNÍ POMOC POLOHOVÁNÍ ZRANĚNÝCH 11
ACCESS ÚVOD DO PROGRAMU - 02 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Rozdělovací počet Prezentace_14
PRESENT PERFECT AFFIRMATIVE_07 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
IKT MS Office Access Dotazy Ing. Jana Horáková
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
MECHANICKÉ VLNĚNÍ 14. Model podélného stojatého vlnění KMITAVÉ A VLNOVÉ JEVY Mgr. Marie Šiková.
PRESENT PERFECT QUESTION_15 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY CV OBRAZOVKY 05 Ing. Jana Horáková Elektrotechnika
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
Hydromechanika Hydrostatický tlak, síla na dno nádrže 05
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY CV RS 09 Ing. Jana Horáková Elektrotechnika
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
OPTIKA 15. Šíření světla, příklady II.
Hydromechanika Síla na dno uzavřené nádrže 07
PRESENT SIMPLE AFFIRMATIVE_05 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
OPTICKÉ JEVY OPTIKA 13. Vady oka Mgr. Marie Šiková
EXPRESSION HAVE GOT PRESENT_04 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
PRESENT CONTINUOUS NEGATIVE_10 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
FUTURE SIMPLE NEGATIVE_12 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Chateabriand
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Fondue
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
D RANŽÍROVÁNÍ Nejstarší způsob dohotovování pokrmů u stolu hosta. Souhrnný název pro porcování, krájení, filírování, dělení, vykošťování. U stolu hosta.
Transkript prezentace:

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha Gastronomie SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha Mgr. Miroslava Malušková www.zlinskedumy.cz

Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup Anotace Materiál vysvětluje dranžírování pstruha, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník- barman, servírka –barmanka Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Složitá obsluha, dranžírování, pstruh Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina 16 - 19 let Vazby na ostatní materiály Je součástí výuky TOS, stolničení

Dranžírování vařeného pstruha pstruha položíme na pravý bok, hlavu vlevo, hřbetem k hostovi

Dranžírování vařeného pstruha nožem odstraníme všechny ploutve (neřežeme, nožem vytahujeme) mimo ocasní ploutev

Dranžírování vařeného pstruha provedeme řez za hlavou a po celé délce hřbetu od hlavy až po ocasní ploutev pomocí vidličky namotáváme a stahujeme kůži ze pstruha

Dranžírování vařeného pstruha filátka z páteře oddělujeme po směru kostí odklopíme horní a dolní polovinu filátka rybím příborem

Dranžírování vařeného pstruha vyjmeme páteř očistíme maso od zbylých kostiček filátka přeložíme na talíř

Dranžírování vařeného pstruha z hlavy vyjmeme tzv. líčka (mezi okem a žábrami) nejjemnější maso ze pstruha líčky dekorujeme filátka, servírujeme čestným hostům citron a máslo podáváme podle zvyklostí

Dranžírování pečeného a smaženého pstruha postup dranžírování je stejný jako u pstruha vařeného pstruha pouze nestahujeme z kůže

Použitá literatura SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.