360° zpětná vazba Workshop

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma: Hodnocení zaměstnanců
Advertisements

Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
360° zpětná vazba Workshop. Co si řekneme  Co je zpětná vazba a jak ji podávat a přijímat?  Na co je 360°zpětná vazba?  Jak probíhá hodnocení?  Jaké.
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
1 Hodnocení zaměstnanců v DT – Výhybkárna a strojírna, a.s. Manažerská snídaně – Fórum personalistů.
Hodnocení škol a školských zařízení
Konference Hodnocení pracovního výkonu JUDr
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Jak lépe rozumět týmům? Michal Osuský Cyril Hoschl Veronika Langrová.
Hodnocení pracovního výkonu
Trainee Program SEKUNDA 2013 / 2014 Marie Mourková, Senior HR Business Partner Březen 2013.
HODNOCENÍ ZAMĚSTNANCŮ
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
CO BYCHOM NEBYLI V DĚČÍNĚ BEZ KVALITY
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Využívání výsledků programu Leonardo da Vinci v České republice 5. – KVALITA V PROJEKTECH MOBILITY LEONARDO DA VINCI metodika.
KOMPETENČNÍ MODEL DŮLEŽITÝ PRVEK ŘÍZENÍ LIDÍ
Základní škola a Odborná škola Zbůch, V Sídlišti 349, Mgr. Milena Peteříková Konference projektu 11. listopadu 2009 Studijní a vědecká knihovna,
Další vzdělávání pracovníků v cestovním ruchu v praxi.
Hodnocení zaměstnanců ve výrobních firmách
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Zkušenosti se zavedením hodnocení zaměstnanců Vetropack Moravia Glass a.s. Kyjov Ing. Křižková Lenka Vedoucí mezd a personalistiky Ostrava
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
Systém 360° zpětné vazby v Cabot Corp.
Psychologické aspekty hodnocení a zkoušení ve vzdělávání dospělých
Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro hodnotitele Praha, 15. dubna 2010.
Systém hodnocení v ČSOB
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
1 HODNOCENÍ PRACOVNÍKŮ Hodnocení:  míra naplnění určitých kritérií v oblastech: a)pracovním výkonu b)pracovním chování Účel hodnocení:  získání informací.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM
1 Ja “Zaměstnanec přichází kvůli firmě, ale odchází kvůli manažerovi“ Jak efektivně vzdělávat manažery Mgr. Petra Voráčová INC Consulting spol. s r.o.
marketingové poradenství
Rozvoj a vedení týmu.
Hodnocení pracovníků.
MARKETINGOVÝ MIX.
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/9 9. Tvorba modelů v procesně řízeném podniku  Způsoby modelování  Základní postupy a role.
Metoda hodnocení pracovníků - 360º zpětná vazba
MOTIVAČNÍ PROGRAM PRACOVNÍKŮ
1 Řízení znalostí z pohledu práva Seminář č. 2. Opakování Co je to management znalostí Zachycení a komunikace Implicitní a explicitní znalosti Základní.
Assessment centrum.
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Strana 1 CAF a Lidské zdroje Mínění pracovníků má svoji váhu Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
NKK Praha CAF-Externí zpětná vazba ověření efektivního fungování úřadu Mgr.Stanislav Loskot, MBA Mgr.Stanislav Loskot, MBA AQE advisors a.s.
Stránka 1, © Vema, a. s. Personální portál a hodnocení zaměstnanců Jaroslav Šmarda.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
Implementace nástrojů pro zlepšování jakosti ve vybrané firmě
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Plány aktivit/Školní akční plány
Společenská odpovědnost a školy
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Assessment centrum.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Plány aktivit/Školní akční plány
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Komplexní systém hodnocení
360° zpětná vazba Workshop
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Assessment centrum.
Transkript prezentace:

360° zpětná vazba Workshop

Co si řekneme Co je zpětná vazba a jak ji podávat a přijímat? Na co je 360°zpětná vazba? Jak probíhá hodnocení? Jaké jsou výstupy celého projektu 360°zpětné vazby?

Rozvoj zaměstnanců Zpětná vazba Řízení se budoucností

Pozor, experiment!

Co vidíte? Dívá se jen jedna skupina. 5

Co vidíte? Dívá se jen jedna skupina. 6

Co vidíte? Dívají se obě skupiny. 7

Co nám z toho vyplývá? 1.skupina 2.skupina obě skupiny 8

Kolik trojúhelníků vidíte?

Co je a co není zpětná vazba? Nastavené zrcadlo - informace o tom, jak mě vidí druzí. Není to o tom, jaký jsem. Slepecká hůl – zpětná informace o pohybu a směru, kterým se dál ubírat. Ne zobecněné hodnocení, ale popis konkrétních projevů chování. Regulace procesu a zacílení rozvoje „za chodu“, ne až zpráva po té. Kde u nás by mohlo být více zpětné vazby? Víte, že Tomáš Kalvín a Ignác z Loyoly byli velmi dobří feedbackeři a pomocí zpětné vazby rozvíjeli své řády? Víte, že existují jen dvě metody rozvoje a zpětná vazba je první z nich? Jak tedy poskytnout účinnou zpětnou vazbu, aniž chodím kolem horké kaše či dělám „sendvič“ a nejsem slonem v porcelánu? 10

Proč potřebujeme dávat a dostávat zpětnou vazbu? Uzavřený systém nepodporuje zpětnou vazbu a bez mnohostranné zpětné vazby je osobnost deformována. Zimbardo a Stanfordské „vězení“ Formule F1 vs. traktor Čím výkonnější motor, výkonnější organismus či organizace, tím je třeba více zpětných vazeb.

Co je 360°zpětná vazba? Koncentrovaná a vícezdrojová zpětná vazba. V jednom čase, hodnotitelé z různých úhlů pohledu, dle jednotných kritérií a škály. Informace o kvantitě (body) i kvalitě chování (slovní komentáře). Impuls k okamžité regulaci chování „za chodu“. Je zacílená kritérii a kompetencemi přímo ke kompetenčnímu modelu, cílům a hodnotám dané společnosti. 12

Kdo je příjemcem zpětné vazby? Ti, kteří mají zájem na svém rozvoji (vybraní manažeři). Přínos 360°zpětné vazby pro příjemce: Informace k rozvoji. Podklad k hodnocení. Impuls ke zlepšení komunikace. Ocenění toho, co se povedlo. 13

Kdo je poskytovatelem zpětné vazby? Podřízený Ostatní Nadřízený Kolega Sebehodnocen í Ti, kteří příjemce zpětné vazby dobře znají (vyrovnaně laskaví i přísní): Příjemce sám sobě-Sebehodnocení Nadřízení (přímý nadřízený) Podřízení (nejméně 2-3) Kolegové (nejméně 2-3) příp. Ostatní (externí zákazníci, dodavatelé, kolegové z jiných oddělení apod.) 14

Jak je proces organizován? Individuální zpráva nestojí na konci, ale na začátku projektu rozvoje. 15

Jak poskytovat 360°zpětnou vazbu? Vyplněním on-line dotazníku (30-60 minut, kódy pro vstup přijdou poštou, lze do něj vstupovat opakovaně, kdykoliv, odkudkoliv) Bodovým hodnocením (dle předem dané škály) a slovními komentáři k daným kompetencím. Buďte v nich konkrétní, popisujte-nehodnoťte. Hodnocení je anonymní, body jsou průměrovány, slovní komentáře jsou míchány, k datům má přístup jen externí agentura.

Škála 17

Další informace e-360° hodnocení? www.e-360.cz

Aplikace – systém přihlašování 19

Aplikace – hodnocení 20

Aplikace – hodnocení 21

Jaké rozpornosti se mohou vyskytnout? Extrémní hodnocení Protikladné slovní komentáře a bodová hodnocení Velké rozdíly v použití škály a hodnocení jednotlivých skupin Neprovedená hodnocení Berte zpětnou vazbu s rezervou, jako informaci o pohledu jiných a zachovejte si nadhled.

360°ZV je dárkem pro zaměstnance 23