Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Rozpočtová soustava a rozpočtový proces
Novela zákona o dani z nemovitostí. 2 - novela zákona je účinná od podle původního návrhu mělo dojít ke zrušení daně z nemovitostí u zemědělských.
Sněm RVŠ JUDr. Lenka Valová. I. Počty studentů II. Příprava rozpočtu 2014 III. Návrh Zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti IV. Návrh.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Makroekonomie I ( Cvičení 12 – Fiskální politika - shrnutí )
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Daňová teorie a politika
Národní protikrizový plán vlády Miroslav Kalousek ministr financí.
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Připravované úpravy daňových zákonů ke snížení deficitu a jejich dopad na malé a střední podniky 1. prosince 2009 Ing. Eduard Janota.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
Valná hromada Svazu dopravy - Ekologická daňová reforma v ČR Ekologická daňová reforma (EDR) v ČR JUDr. Jan Dusík, MSc. I. náměstek ministra ředitel.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Informace o stavu Reformy výzkumu, vývoje a inovací v ČR František Ježek, Vladimír Haasz Rada vysokých škol Duben 2008.
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Daňové návrhy vlády Miroslav Kalousek.
Ministerstvo financí ČR Výsledky auditu návrhu státního rozpočtu na rok 2007 Ministr financí Vlastimil Tlustý 1. náměstek Eduard Janota Poradce Miroslav.
Ing. Karel Tyll ředitel odboru státního rozpočtu 2. prosince 2010
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
Informace z oblasti výzkumu (Předsednictvo RVŠ, ) Tomáš Opatrný.
Reforma systému Výzkumu, vývoje a inovací v České republice 5. prosince 2008.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května 2012 – IFA. 1. Úvod 2. Změny Protischodkový balíček 2013 Protischodkový balíček 2.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 19. března 2015.
Nemocenského a důchodového pojištění v roce 2013 Ing.Antonín Vacík, ředitel OSSZ PM Zásadní změny, připravované zákony Lidé na prvním místě…
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
TK ministra obrany Pomoc AČR při povodních Jihočeský kraj 24 osob Jihočeský kraj 24 osob Moravskoslezský kraj 197 osob Moravskoslezský kraj 197.
Financování kapitol státního rozpočtu II
Evropská občanská iniciativa
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
Implementace zákona o státní službě
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Aktuální informace (pro RK vedoucích pracovníků a pracovníků přímo řízených organizací) Mgr. F. Dobšík (30. duben 2013)
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Finanční právo.
Porada ředitelky Krajského úřadu JMK s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno, 10. prosinec 2015.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Vodohospodářské aktuality
Porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací JMK
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
náměstek Ministerstva životního prostředí
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Vodohospodářské aktuality
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011)
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
V. VÝROČNÍ KONGRES POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006

Rozpočtové práce od ledna do června 2006  Východiskem pro rozpočtové práce na návrhu rozpočtu byly výdajové rámce na léta 2007 a 2008 stanovené usnesením Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR č. 2015/2005, střednědobý výhled státního rozpočtu ČR na léta 2007 a 2008 schválený usnesením vlády č. 1131/2005 a předložený PSP ČR na vědomí.  Ve střednědobém výhledu předloženém PSP na vědomí byla uvedena rizika dodržení deficitu státního rozpočtu v letech 2007 a Dopad na zhoršení deficitu byl avizován v objemu přes 27 mld. Kč, a to především za sociální oblast. Dopad na rok 2008 byl pro rok 2007 a pro rok 2008 v objemu přesahujícím 30 mld. Kč. Dále byla uvedena i další rizika.

Rozpočtové práce duben 2006  Ministerstvo financí zpracovalo první pracovní návrh střednědobých výdajových rámců na léta 2007 až 2009 počátkem měsíce dubna  Materiál byl projednán s ministrem financí

Vývoj salda státního rozpočtu v metodice sestavování státního rozpočtu

Rozpočtové práce v červenci až srpnu 2006 Východiska při přípravě návrhu státního rozpočtu na rok 2007 pro jednání vlády dne 16. srpna 2006 Koncepce reformy veřejných rozpočtů a Konvergenční program ČR; výdajové rámce na léta 2007 a 2008 stanovené usnesením PSP; střednědobý výhled státního rozpočtu ČR na léta 2007 a 2008 usnesení vlády č. 826/2006 k návrhu střednědobých výdajových rámců vlády na léta 2007 až 2009; predikce základních makroekonomických indikátorů do roku 2009 (zpracovaná MF v červenci 2006) deficit ve výši 88 mld. Kč nedodržení metodiky výdajových rámců – porušení ustanovení rozpočtových pravidel

Předpokladem pro naplnění návrhu státního rozpočtu na rok 2007 předloženého vládě dne bylo: přijetí příslušných novel právních předpisů souvisejících se změnami nového systému nemocenského pojištění, odložení účinnosti zákona č. 218/2002 Sb., o službě státních zaměstnanců ve správních úřadech a o odměňování těchto zaměstnanců a ostatních zaměstnanců ve správních úřadech (služební zákon) o 2 roky, tj. k 1. lednu 2009 přijetí novely zákona o zvýšení spotřební daně z tabákových výrobků od 1. ledna 2007 s cílem dosáhnout minimálních sazeb požadovaných EU

snížení některých výdajů státního rozpočtu zrušení nezabezpečených dopadů vyplývajících z usnesení vlády v kapitolách státního rozpočtu – úkol pro ministra financí předložit souhrnný materiál na základě podkladů správců kapitol správci nepředložili ministru financí konkrétní návrhy, proto lze předpokládat, že dopady vyplývající z usnesení vlády jsou v kapitolách zabezpečeny

Vývoj mandatorních sociálních výdajů