Terorismus Petr Machala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁSILÍ V RODINĚ.
Advertisements

Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
POLITICKÁ GEOGRAFIE Teoretické základy.
Bezpečnost, bezpečnostní hrozby a rizika
Jaroslav Šlehofer „Cobra“
TERORISMUS.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Institut ochrany obyvatelstva
Válečné konflikty II. Petr Machala.
Terorismus.
Globalizace Konflikty 20. století
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Náročné životní situace, konflikty
KDU a opozice Michal Pink
Úvod do rozvojových studií
Jsem občanem státu Petr Machala.
DOMÁCÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OBCHOD S LIDMI
Mezinárodní humanitární právo
Antisemitismus II. Holocaust
Stres Petr Machala. anglicky stress = napětí, namáhání, tlak jedinec je vystaven mimořádným podmínkám následné obranné reakce mají za cíl zachování vnitřní.
Politický program Petr Machala.
Problémy – růst populace
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Rozvojová a humanitární pomoc. Faktory způsobující nerovnosti: A/ vnitřní faktory – v kompetenci chudých států ► fyzickogeografické faktory – podnebí,
Životní prostředí Petr Machala.
VY_32_INOVACE_2D.9.11 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Globální problémy světa – terorismus
Nováčková Kateřina, Nováčková Dominika C2A
1.1. Projevy komunikačního působení na veřejné mínění dr.Ján Mišovič, CSc
Vzájemná pomoc Petr Machala. Alfred Adler říkal, že člověk usiluje získat osobní moc neúspěch může vyvolat pocit méněcennosti Jste v něčem lepší než ostatní?
EU a terorismus Terorismus ve státech EU Dříve poměrně běžný jev v západní Evropě – Frakce rudé armády, Rudé brigády, ETA, IRA, korsičtí separatisté.
Kouřimská, Hríbiková, Havlovicová, Matějková
Odpuštění a smíření 4 teze. 1. Proces smíření začíná u oběti cílem je obnovit lidskou důstojnost oběti, kterou viník poničil cílem je obnovit lidskou.
Zdravotnický asistent, první ročník Diskriminace na základě věku Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie,
Svět po útoku Petr Machala. 1.Kdo první hovořil o „železné oponě“? 2.Co je to bipolární svět? 3.Kdy končí éra rozděleného světa? 4.Stručně charakterizujete.
II. světová válka 1945 (I.) Petr Machala.
Sociální síť - pojištění Petr Machala. 1.Jaká má být role státu v sociální politice? 2.Kdy se občané bez pomoci státu neobejdou? 3.Jak může stát pomoci?
Válečné konflikty I. Petr Machala.
Politické strany II. Petr Machala.
Petr Machala. Je přirozené hájit vždy své zájmy? Napište co nejvíce zájmů jednotlivých nátlakových skupin. podnikatelé důchodcifilmaři vědci lékaři učitelé.
Právní odvětví Petr Machala.
SPOLUPRÁCE VÝROBA VELKOOBCHOD Jiří Tesák, obchodní ředitel TZB, Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o. Slavkov
Zóny tolerance jako cesta k řešení problému strukturálního násilí Lucie Šídová Projekt Spojme se proti násilí na ženách ze sexbyznysu, č. 628.
Zase přijdou povodně, kdo nám pomůže? Seminář v Evropském domě Tomáš Weiss, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a FSV UK Klauzule solidarity, koordinace.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
Politický extremismus a terorismus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
 Terorismus je hrubé zastrašování politických odpůrců hrozbou síly a užití různých forem násilí. Vedle individuálního terorismu existuje terorismus.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
Terorismus. Co je to terorismus? Útočný čin nebo jeho hrozba k dosažení politických cílů Hlavní rysy terorismu: Strach Panika Upoutání pozornosti.
MIROSLAV PROCHÁZKA Výchova a komunikace v rámci rodiny a školy, stresu a napětí.
Mezi hlavní globální problémy dneška patří: 1) Populační exploze a hrozba hladu 2) Znečišťování životního prostředí 3) Terorismus.
PROBLÉMY LIDSKÉ NESNÁŠENLIVOSTI
Partnerské násilí Osobnost agresora.
PhDr. Pavel Beňo, Práce & vztahy,
Zeměpis – 8.ročník VY_32_INOVACE_
Sociologie pro SPP/SPR/VPL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
doc. JUDr. Jan Ondřej, CSc., DSc.
EU a terorismus Listopad 2014.
EU a terorismus
Evoluční studium náboženství a terorismus
TERORISMUS.
Jásir Arafat 1. prezident -1996–2004
Terorismus.
TERORISMUS.
Evoluční studium náboženství a terorismus
Sociální a kulturní ekologie, FHS UK
OHNISKA NEKLIDU V SOUČASNÉM SVĚTĚ
Transkript prezentace:

Terorismus Petr Machala

Co jsme se posledně učili? Jaké jsou příčiny lokálních válečných konfliktů? Jaké důsledky mají konflikty na populaci? Které válečné konflikty hýbají současným veřejným míněním?

Co je to terorismus?

Co je to terorismus? násilné a nepředvídatelné činy obvykle zaměřené na civilisty vytvoření atmosféry strachu účel - dosažení politických cílů

Kořeny terorismu – psychologický aspekt. Budoucí teroristé hledají uvnitř primární skupiny duchovní jednotu, solidaritu a stabilní sociální roli. Pro formování osobnosti teroristy či pachatele masového zabíjení a genocidy, je velmi důležitý obraz viníka. Jde o vymezení konkrétní skupiny, která zavinila – ať již skutečně, nebo jen údajně – špatné životní podmínky. Dlouhodobé a intenzivní pronásledování ze strany mocnějších vytváří u člověka trauma, které vyvolává dojem, že něco musí být špatné ve vlastním osudu nebo v osudu skupiny jíž je členem, což vyžaduje akci. Kolektivní paměť tak přenáší pocit oběti a pronásledování přes celé generace, a to i na lidi, kteří nemusejí být bezprostředně oběti násilí.

Proč neprosazují své cíle politickými prostředky? legální prostředky k dosažení politických cílů selhaly

Co patří mezi teroristické metody? bombové výhružky, bombové útoky, únosy osob a dopravních prostředků, držení rukojmí, vraždy, kybernetické útoky, použití chemických, biologických zbraní

Jaké znáte teroristické organizace? Najdi správné dvojice. ETA Usáma bin Ládin IRA Peru Hamás Egypt Al - Kájda Baskicko Tygři osvobození tamilského Ílamu Německo Světlá stezka Čečensko Muslimské bratrstvo Palestina Frakce rudé armády Srí Lanka Doku Umarov Irsko

Navrhněte řešení boje s terorismem. Splnili byste požadavky? Ustoupili byste nátlaku? Vyjednávali byste s teroristy? Nabídli byste spolupráci? Nabídli byste podíl na moci?

Děkuji za pozornost.