Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Svět po útoku Petr Machala. 1.Kdo první hovořil o „železné oponě“? 2.Co je to bipolární svět? 3.Kdy končí éra rozděleného světa? 4.Stručně charakterizujete.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Svět po útoku Petr Machala. 1.Kdo první hovořil o „železné oponě“? 2.Co je to bipolární svět? 3.Kdy končí éra rozděleného světa? 4.Stručně charakterizujete."— Transkript prezentace:

1 Svět po útoku Petr Machala

2 1.Kdo první hovořil o „železné oponě“? 2.Co je to bipolární svět? 3.Kdy končí éra rozděleného světa? 4.Stručně charakterizujete svět v 90. letech 20. století. Co jsme se posledně učili?

3 11. září 2001 - DEN, který změnil svět optimismus založený na spolupráci a míru se dostal do pozadí opět se vrací NÁRODNÍ ZÁJMY Kdy končí svět založený na spolupráci a míru?

4 USA se po 11. září spoléhají na svou vlastní sílu Evropa se díky vojenské slabosti a své zkušenosti odvolává na mírové prostředky Jak se změnila politika velmocí? X

5 hovoří se o budování mezinárodní koalice proti terorismu plán je založen na koncepci preventivního útoku

6 Ničení Buddhových soch

7

8 ? Výsledek války? Hamíd Karzáí

9 Končí éra spolupráce. Opět se roztočila spirála zbrojení. Každý stát si hledí svých zájmů. Našel se společný nepřítel – terorismus. Vedou se protiteroristické války – Afghánistán, Irák… Jak se změnil svět?

10 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Svět po útoku Petr Machala. 1.Kdo první hovořil o „železné oponě“? 2.Co je to bipolární svět? 3.Kdy končí éra rozděleného světa? 4.Stručně charakterizujete."

Podobné prezentace


Reklamy Google