Jan Anděl, Jakub Konečný

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet
Advertisements

Internet - historie.
Internet pro 6. ročník Ing. Zdeňka Javorková
INTERNET.
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Informatika Internet.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
Informatika - prezentace
Internet.
Internet.
Internet.
Protokoly a adresy na internetu
Informace a Internet Bohumil Bareš. Informace V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o reálném prostředí, o jeho stavu a procesech v něm.
Etika a Bezpečnost v síti internet
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
NázevInternet Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová slovaArpanet,
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
1 I NTERNETOVÁ INFRASTRUKTURA. H ISTORIE SÍTĚ I NTERNET RAND Corporation – rok 1964 Síť nebude mít žádnou centrální složku Síť bude od začátku navrhována.
INTERNET Roman Petrla.
Internet struktura, fungování a přehled využití
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Internet Historie, adresy serverů.
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ ADRESA. Identifikace v síti  IP adresa - je jednoznačná identifikace konkrétního zařízení (typicky počítače) v prostředí sítě (Internetu).
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Základy informatiky část 6
1 Seminář 9 MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu na spoji. MAC adresu v paketu čte switch.
Internet.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Internet.
Seminář 12 Obsah cvičení Transportní služby Utilita nestat
Internetové protokoly Autor: Milan Bílek. Internet Internet je celosvětová systém propojených počítačových sítí. Počítače mezi sebou komunikují pomocí.
Internet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
Připojení k internetu Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí. Grafické znázornění části internetu.
R.1962 provádí se první počítačový výzkum r.1969 ARPANET r r.1987 Internet r.1989 Hypertext r Internetová stránka r.1990 Internet v.
INTERNET.
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
 Počítačová síť je souhrnné označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tedy uživatelům komunikaci.
Internet a informace MIS - Manažerské informační systémy Internet a informace Ing. Jan Luhan
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_05 TÉMA: VYNÁLEZY.
Internet Viktor Beneš. Služby internetu www - systém webových stránek http - protokol - elektronická pošta Voip - telefonování pomocí.
Počítačové sítě ● Síťové architektury ● Internet – historie a současnost ● Místní a rozsáhlé sítě ● Síťové prvky ● Adresace v sítích TCP/IP ● URI ● Síťové.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Inf Struktura sítě internet. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Transportní vrstva v TCP/IP Dvořáčková, Kudelásková, Kozlová.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Internet Historie, adresy serverů
Internet – pojmy, služby
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_11
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Internet - historie.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Informační a komunikační technologie
VY_32_INOVACE_21_Co_je_internet
VY_32_INOVACE_1_10_Internet
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Provádí se první počítačový výzkum.
Příklad topologie sítě Adresace v internetu MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Provádí se první počítačový výzkum.
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Jan Anděl, Jakub Konečný Historie internetu Jan Anděl, Jakub Konečný

Co je to internet? celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP Nejznámější službou poskytovanou v rámci Internetu je WWW WWW je jen jednou z mnoha služeb, které na Internetu nalezneme

Historie První vizi počítačové sítě nalezneme v povídce z roku 1946 1969 – vytvořena experimentální síť ARPANET, první pokusy s přepojováním uzlů (čtyři uzly) 1972 – ARPANET rozšířena na cca 20 směrovačů a 50 počítačů, použit protokol NCP (Network Control Program) -- neplést s NCP (NetWare Core Protocol) od firmy Novell

Historie 1972 – Ray Tomlinson vyvíjí první e-mailový program 1973 – zveřejněna idea vedoucí později k TCP/IP jako náhrady za stávající protokol NCP 1984 – vyvinut DNS (Domain Name System), k Internetu připojeno pouhých 1000 počítačů

Historie 1987 – vzniká pojem „Internet“ 1990 – končí ARPANET 1994 – Internet se komercionalizuje 2000 – 250 milionů uživatelů 2003 – 600 milionů uživatelů 2005 – 900 milionů uživatelů 2006 – více než miliarda uživatelů

Děkujeme za pozornost