Projektová výuka na Trojském gymnáziu. 1. Projektová výuka 2004–2010 2. Projekt Edison 3. Třídní projekty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Projekt An Apple Pavla Sedlářová.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
1 Soutěž NÁŠ KRAJ UMĚLECKÁ SOUTĚŽ PRO ŽÁKY A STUDENTY pod záštitou hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha Téma soutěže: Život v našem kraji.
Vzdělávání v Troji.
TŘÍDNÍ SCHŮZE Pohled zpět • 1. MÍSTO V CELOŠKOLNÍ SOUTĚŽI Kč • Matematika – Klokan, Pythagoriáda • Angličtina – The Harry Potter’s Day.
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Nejrychlejší příprava do školy Nejlepší volba pro žáky i rodiče pro žáky tříd a ročníků víceletých gymnázií.
Cíle dějepisné výuky, dějepisné kurikulum, RVP a výuka dějepisu
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Etická výchova Koncepce předmětu na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži.
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
MINIMATURITY
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
ŠKOLY PRO VENKOV. Počet žáků: stupeň: stupeň: 185.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Mezipředmětové vztahy Aplikace anglického jazyka do jiných předmětů s využitím moderních metod.
Ekosoutěž II Zapojte se s námi! aneb Život, tradice a kořeny Jesenicka Technické služby Jeseník, a.s.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Začlenění průřezových témat do výuky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a.
Akademie třetího věku. 1.Základní kurz V průběhu 4 semestrů poznávání regionu poznávání regionu průřez historií od antiky po současnost průřez historií.
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Počítačová grafika a digitální fotografie ve škole
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Domorodý kmen. Sedmáci si zkusili představit, že jsou členy domorodého kmene, který žije někde v Jižní Americe, Africe… Sedmáci si zkusili představit,
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Maturity, které otřásly Českem Pružná komunikace časopisu Bridge a CZVV je základem spolupráce v oblasti nových maturit.
Rozšíření náboženství ve světě
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Mateřská škola Vsetín Luh I. Kde nás najdete? Kde nás najdete?
Mateřský jazyk jako podpora národní identity a zachování kulturního dědictví v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Možnosti začleňování globálního rozvojového vzdělávání do výuky Konference GRV, Praha Petra Gajová, ARPOK, o. p. s.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Vzájemnou spoluprací neromských a romských žáků k odstranění rasismu a xenofobie ve školách a ve společnosti.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
školská rada + rodičovská unie
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
Třídní učitel Mgr. Zdeněk Bažant
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
ŠKOLY PRO VENKOV.
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Zdravé město Prachatice k Roku Olgy Havlové (zakladatelka Nadace VDV by se dožila letos 85 let )
Školní vzdělávací program
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Deset ročníků Dnů židovské kultury Olomouc 2008–2017
Transkript prezentace:

Projektová výuka na Trojském gymnáziu

1. Projektová výuka 2004– Projekt Edison 3. Třídní projekty

1. Přehled projektových témat Žijí mezi námi / 2010 Žijí mezi námi / 2010 Kudy tekla Vltava / 2009 Kudy tekla Vltava / 2009 To nás těší, že jsme Češi / 2008 To nás těší, že jsme Češi / 2008 Třídní projekty / jaro 2008 Třídní projekty / jaro 2008 Kdo židli má, bydlí / 2007 Kdo židli má, bydlí / 2007 Co dělat pod višní / jaro 2007 (Višňová) Co dělat pod višní / jaro 2007 (Višňová) Cizinci v Praze /2006 Cizinci v Praze /2006 Zdravé a nezdravé /jaro 2006 Zdravé a nezdravé /jaro 2006 Lokalita Troja /2005 Lokalita Troja /2005 Jaro a zdraví / jaro 2005 Jaro a zdraví / jaro 2005 Advent /2004 Advent /2004

Ukázky dílčích témat Žurnalistický projekt Trojští pamětníci Žurnalistický projekt Trojští pamětníci Historicko-hudební Osada Rybáře Historicko-hudební Osada Rybáře Historicko-výtvarný Zdravé a nezdravé obouvání a odívání Historicko-výtvarný Zdravé a nezdravé obouvání a odívání Matematicko-historický Život pražských židů ve středověku a jejich ornamenty Matematicko-historický Život pražských židů ve středověku a jejich ornamenty Biologicko-literární Jak jsem potkal ryby Biologicko-literární Jak jsem potkal ryby

Průběh projektové výuky Vyhlášení tématu Vyhlášení tématu Boj o projekt Boj o projekt Realizace ve třídě a v terénu Realizace ve třídě a v terénu Výstupy Výstupy Prezentace pro spolužáky Prezentace pro spolužáky Prezentace pro rodiče a hosty Prezentace pro rodiče a hosty Hodnocení (žáky, učiteli, celkové) Hodnocení (žáky, učiteli, celkové)

Ukázky dílčích témat Interview s pamětnicí

Pamětník p. Křivohlavý – z projektu Trojští pamětníci

Třída připravená pro prezentaci projektu

Výstupy video video výstava výstava publikace publikace hostina + kuchařka hostina + kuchařka divadlo, DVD divadlo, DVD panel Zastavení naučné stezky panel Zastavení naučné stezky fotografie fotografie 3D model 3D model …….. ……..

Z projektové výuky na škole v přírodě ve Višňové Jak jsem potkal ryby

Panenky pro UNICEF – jeden z výstupů z projektu Zdravé a nezdravé obouvání a oblékání

2. Projekt Edison Mezinárodní projekt s podtitulem Poznáváme svět a svět poznává nás Mezinárodní projekt s podtitulem Poznáváme svět a svět poznává nás Určen pro žáky vyšších ročníků Určen pro žáky vyšších ročníků Možnost poznat život v 5 zemích Evropy díky besedám se studenty vysokých škol (např. Makedonie, Brazílie, Čína, Rusko a Mexiko) Možnost poznat život v 5 zemích Evropy díky besedám se studenty vysokých škol (např. Makedonie, Brazílie, Čína, Rusko a Mexiko) Multikulturní výchova a komunikace v anglickém jazyce. Multikulturní výchova a komunikace v anglickém jazyce.

3. Třídní projekty Knížky Knížky Konference Konference Ročníkové projekty v biologii Ročníkové projekty v biologii …

Řecká konference

Egyptologická konference

Moje zahrada pololetní práce v biologii v primě