Štědrovečerní večeře.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Advertisements

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ZÁMECKÁ MEZINÁRODNÍ KUCHAŘKA
Babiččiny recepty Andrea Smáhová, 4. B.
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
KUŘÁTKA NA X ZPŮSOBŮ 2 POSUN MYŠÍ.
Pokrmy z těstovin.
Pokrmy z brambor.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Moje Vánoční kuchařka Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
VY_32_INOVACE_11_GAS_617_Per
POKRMY Z VNITŘNOSTÍ Bc. Daniel Vančura.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Hovězí vnitřnosti žáludky.
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ořechovo medové řezy Medovník.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Salát Coleslaw Chutná Vám salát coleslaw z KFC?? Ingredience : 1 menší hlávka bílého zelí 1 větší mrkev 1 cibule 1/4 malého celeru 200 g majonézy.
Lasaně zapečené se zeleninou
Štědrovečerní večeře. Co k pití Recept Smažený kapr s bramborovým salátem smažený kapr 150 g kJ bramborový salát 400 g kJ celkem kJ.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Polévky Tec 1 / str
Přílohy.
Omáčky.
Přílohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
DUM - Digitální Učební Materiál
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Rybářská kuchařka 537 receptů.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

Štědrovečerní večeře

Rybí polévka: Postup: Ingredience: 2 kapří hlavy, jikry, mlíčí | 2 mrkve | 1 petržel | 1/4 celeru | 1 cibuli | 1 sáček MAGGI Hrachové polévky | 1 lžička MAGGI tekutého koření | 1 špetka strouhaného muškátového oříšku | 2 špetky soli | 1 špetka pepře | 2 lžíce oleje Kapří hlavy, vnitřnosti nebo i rybí ploutve dáme vařit do osolené vody s oloupanou cibulí vcelku. Připravíme si zeleninu - lze použít mraženou (třeba i z hráškem). Obereme maso z uvařených hlav a s vnitřnostmi nakrájíme. Na oleji opražíme zeleninu, zalijeme vodou a povaříme téměř doměkka. MAGGI Hrachovou polévku rozmícháme ve studené vodě a vlijeme. Dovaříme. Přidáme maso, vnitřnosti, ochutíme MAGGI Tekutým kořením, špetkou strouhaného muškátového oříšku (nesmíme na něj zapomenout), pepřem a dosolíme dle chuti.

Kapr smažený: Ingredience: Postup:               1 kapr, naporcujte 2 citróny 2 vejce 2 lžíce mléka strouhanka olej sůl Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 20 minut odležet v chladu. Před smažením kapra jemně poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích s mlékem a obalíme v prosáté strouhance. Kousky kapra smažíme pomalu ve větší dávce tuku, aby se ryba dostatečně propekla (zvlášť když jsou kousky kapra hruběji nakrájené). Smažené porce kapra necháme okapat na ubrousku, poté je ozdobíme plátkem citrónu a podáváme s bramborovým salátem, brambory nebo s bramborovou kaší.

Bramborový salát: Postup: Ingredience: Brambory uvaříme den předem. Plný čtyřlitrový hrnec. Mírně vychladlé je na vidličce oloupeme a úplně vychladlé je přes kolečko překrojíme. Ukládáme je do velké zadělávací mísy, kam postupně přidáváme ostatní přísady. Cibuli nakrájíme a spaříme octovou vodou. Sterilované okurky nadrobno nakrájíme. Sterilovaný hrášek. Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a podsmahneme na másle (což dodá salátu zlatavou barvu). Vše přidáme k bramborám. Vzhledem k tomu, že každý má rád jinou variantu, tak v této fázi salát důkladně zamícháme a rozdělíme např. na tři části. Poté postupně přidáváme do dvou částí natvrdo uvařená vejce překrojená přes kolečko, a dochutíme majonézou a tatarkou. Každý člen rodiny si pak svůj salát upraví dle chuti například pepřem, olivami, olovovým olejem, dalši majonézou nebo tatarkou, zbylou cibulkou nebo zálivkou z cibulky. Pro štíhlou línii můžeme majonézu a tatarku nahradit sójovou tatarkou a majonézou. Po důkladném zamíchání je nutno pečlivě hodnotit a ochutnávat. Až v případě, že chutě všech druhů salátů jsou ideální a harmonické, necháme salát v chladnu uležet. 4 l brambor (plný 4 litrový hrnec) | 4 drobně nakrájené cibule | 1 dcl octa | 200 g másla, olovového oleje | 1 velký celer | 6 velkých mrkví | 4 velké petržele | 1 konzerva sterilovaného hrášku | 8 větších sterilovaných okurek | 12 natvrdo uvařených vajec | 1 majonéza | 1 tatarka

Linecké cukroví: Postup: Ingredience: Zpracujeme všechny přísady,těsto necháme v chladnu uležet.Potom rozválíme,vykrajujeme kolečka a pečeme.Upečená kolečka slepujeme rybízovým džemem.Necháme uležet.Tento základní recept můžeme různě obměňovat(kolečka spojit falešnou ořechovou nádivkou,navrch dát rumovou či kávovou polevu,ozdobit sojovým oříškem nebo rozinkou apod.). 30 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru, 12 dkg tuku Ceres,trochu vody,vanilkový cukr