JAK KOMUNIKOVAT S DOSPĚLÝM PACIENTEM. JAK SE PŘEDSTAVIT  Dobrý den, jsem ….. Studuji na třetí lékařské fakultě,. Studuju všeobecné lékařství. Jsem ve.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
U holiče Jeden muž, stejně jako každý jiný měsíc, šel k holiči. Začali spolu hovořit o různých věcech....a najednou... hovořili o Bohu.
Advertisements

Jak na to, aniž bychom se zničili
Practice with the Conditional Change the following sentences to the conditional, according to the model. Vzor: Nemám peníze a nemohu si koupit auto. Kdybych.
Practice with moci Insert the appropriate present tense form of moci into the following sentences. Vzor: Neznáte tady nikoho? ___ vám pomoct já? Neznáte.
Způsobové slovesa Conjugate the infinitives in the following sentences to fit the context. Vzor: (smět) číst ten časopis? Smím číst ten časopis? *Taken.
Chapter 5 vocabulary. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Nová slova Chapter 6. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
Výuka Excelu: posloupnosti Co to vlastně jsou posloupnosti? Jednoduše řečeno posloupnosti jsou jakési ulehčeni od zbytečné práce a unavené ruky Existuje.
Lektorky: Andrea Novotná, Kateřina Pintířová Účastníci: Tomáš Karger, Martin Kroupa, Adéla Sanitrová, Zuzana Lechnerová, Miroslav Houška.
Irské štěstí OPRAVDU to funguje..
,,Pane doktore,můj muž má nějakou divnou nemoc,mohl byste ho vyšetřit
Evropský den jazyků. Evropský den jazyků se slaví každoročně 26. září Obecné cíle Evropského dne jazyků jsou: Upozornit veřejnost na důležitost studia.
Constructions with by Rewrite the following sentences using by constructions. Do not change the aspect. Vzor: Chci hrát tenis. Chtěl/Chtěla bych hrát tenis.
Konverzace Máte psa nebo k očku?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Irské štěstí.
Konverzace: Který měsíc se vám líbí a proč?. Kolja 3 Otázky a film.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 6: se a si 1. Nepamatujeme __ každý obraz.
Peru 2012 Marek Vavřina 1. Otázky, na které bych chtěl odpovědět Jaké byly mé důvody strávit semestr v zahraničí a proč jsem si zvolil zrovna Peru? Na.
Studijní den ERC – duchovní služba ve zdravotnictví – ÚVN Praha - Střešovice mjr. Mgr. Pavel Ruml Motol
Sčítálek.
Všichni jistě víte, že jsem měl nedávno zdravotní problémy. Můj lékař mi po řadě vyšetření teprve nedávno stanovil diagnózu: DPPVV.
U holiče Jeden muž šel, stejně jako každý jiný měsíc, k holiči. Začali spolu hovořit o různých věcech....a najednou... hovořili o Bohu.
,,Marcelko,jak ti dnes dařilo v autoškole?“ ptá se jedna přítelkyně druhé.,,Skvěle! Zítra to zkusím s otevřenýma očima.“
Dámy a pánové Dovolte abych vám představil to co jste ještě nikde neviděli !!!
Vítejte v prezentaci systému MLM (MULTI-LEVEL-MARKETING)
1 Desatero začínajícího lektora Mgr. Vítězslav Dohnal, Pro bono aliance
IF-clauses: jestli and counterfactuals Create sentences based on the following pattern. Vzor: udělám to/ zavolám vám Jestli to udělám, zavolám vám. Kdybych.
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Marie Terezie Vláda
Dopis od Boha.
Nedočkavý šéf sleduje hodinky... Už nevěří, že jeho nejlepší pracovník dorazí včas, aby dokončil jednu důležitou zprávu nutnou pro schůzi, která za chvíli.
Interviewing = Pohovor s klientem NKPD Lucia Madleňáková.
Dobrý den, pane. Znám vás? Hello, sir. Do I know you?
Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta klinické části studia.
PACIENTOVO POJETÍ NEMOCI
Zkuste říct Hudba:Michal Tučný Chtěl bych být medvídkem.
Vesnice, ve které žiji Velké Karlovice
aneb doučovací večery pro přátele
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
Vážený pane učiteli, dovolte mi, abych Vám popřál k Vašim narozeninám vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v osobním životě. Také Vám přeju.
Téma: Audience – V. Havel
Clovek se nekdy pta proc...???
Irské štěstí. Jmenoval se Fleming a byl to chudý skotský rolník. Jednou, když se snažil vydělat pro rodinu na živobytí, uslyšel volání o pomoc z nedaleké.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
VÍTE, KDE BYLO NEJVÍCE ALKOHOLIKŮ. NA TITANIKU
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Pětikačka uvádí Jak jsme soutěžili Vlastní písnička.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
Václav Havel NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Practice with the Conditional
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Irské štěstí.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Nedočkavý šéf sleduje hodinky...
Otázky pro průběžnou práci
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
Slovesný způsob podmiňovací
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,
ALKALOIDY V HLAVNÍ ROLI
Nedočkavý šéf sleduje hodinky...
Transkript prezentace:

JAK KOMUNIKOVAT S DOSPĚLÝM PACIENTEM

JAK SE PŘEDSTAVIT  Dobrý den, jsem ….. Studuji na třetí lékařské fakultě,. Studuju všeobecné lékařství. Jsem ve třetím/čtvrtém ročníku medicíny.  Dobrý den, dovolte, abych se vám představil/a, jsem…  Mluvím norsky/řecky/německy/anglicky/španělsky…  Česky se učím už tři roky na fakultě.  Jsem cizinec/cizinka.

JAK MLUVIT  Prosím, můžete mluvit pomalu/pomaleji?  Mohl/a byste to zopakovat /říct ještě jednou?  Mohl/a byste mluvit nahlas?  Promiňte, neslyšel/a jsem dobře.  Promiňte, nerozuměl/a jsem dobře.  Omlouvám se, nerozuměl/a jsem.

JAK SE ZEPTAT  Můžu se vás na něco zeptat?  Mohl/a bych se vás na něco zeptat?  Můžu vám dát pár otázek?  Vadilo by vám, kdybych vám dal/a pár otázek?  Myslíte, že vám můžu dát pár otázek?  Můžeme si chvíli popovídat?  Měl/a byste na mě chvíli čas?  Mohli bychom chvíli mluvit o vaší nemoci?

DŮVOD HOSPITALIZACE  Proč jste v nemocnici?  Znáte důvod hospitalizace?  Víte, proč vás hospitalizovali?  Proč vás přijali do nemocnice?

DOBA HOSPITALIZACE  Jak dlouho jste v nemocnici?  Jak dlouho jste hospitalizovaný/á?  Odkdy jste tady?  Kdy vás přijali?  Kdy jste byl přijat do nemocnice?