Slavnými i neslavnými nazývali Deadwood a Black Hills v průběhu posledních několika staletí Lewis a Clark, Divoký Bill Hickok, Wyatt Earp, George Armstrong.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK PŘEŽÍT NA DIVOKÉM ZÁPADĚ
Advertisements

Povídání o střetu kultur na americkém území
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb. Odhaduje se že.
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha.
. Tisíc ostrovů - anebo taky "Kraj ptačího ducha", jak oblast pro desítky druhů ptáků, kteří zde hnízdí, nazývali kanadští Indiáni - je neskutečně krásný.
Sqatteři, malí zemědělci, farmáři
Sochy z indiánské scény vyrobené z papíru od: Allen a Patty Eckman Autor © Arie - texty z angličtiny volně přeložil
Alton Glenn Miller byl americký jazzový hudebník, kapelník a pozounista, pozdější významný kapelník big bandu swingové éry. Mezi lety 1939 a 1942 byly.
Kutná Hora: Dějiny v Obrázkách. Město Střibra Leží 60 km jihovýchodně od PrahyLeží 60 km jihovýchodně od Prahy Hlavní čast historii města je střibra.Hlavní.
Kanada.
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
ČESKÉ ZEMĚ PO BITVĚ NA BÍLÉ HOŘE

Válka Severu proti Jihu
Boj amerických osad za nezávislost
Knihovna města Olomouce se v loňském roce, jako jediná knihovna v České republice, zapojila do knihovnického projektu, dotovaného z fondů EU, s názvem.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 8.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Registrační číslo projektu
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
Mark Twain Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
Nová území USA Dějepis 2. stupeň
VY_32_INOVACE_07 Obyvatelstvo Ameriky - pracovní list
KANADA Hlavní město: Ottawa -složena z deseti provincií a tří spolkových teritorií -úřední jazyk: francouzština a angličtina - z hlediska vládního uspořádání.
Amerika obyvatelstvo.
Jakou událost si Židé o Velikonocích připomínají?
RUSKO Jan Vaněk.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Svět plný dobrodružství, středověké hrady, města a vesnice, krajina plná skal, lesů potoků a řek. To je Naturalis. Celý příběh začíná v podhradí Naturalisu,
Vytvořila: Kateřina Barešová IX.B
Původní domorodé obyvatelstvo Severní Ameriky
Válka Severu proti Jihu
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
Nela Sováková, Johana Černá
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Nová světová velmoc USA od občanské války do první světové války.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena USA New York Socha Svobody.
ZVÍŘÁTKA V ZIMĚ Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ VE 2.POLOVINĚ 19. STOLETÍ.
Jeskynní malby VY_32_INOVACE_D Šablona. Vytvořila: Mgr. Zuzana Medveďová Datum: září 2011 Určeno pro: 6. ročník Člověk a společnost, dějepis, pravěk.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
OBYVATELSTVO SEVERNÍ AMERIKY
PTAKOPYSK PODIVNÝ NICOLE VŠETULOVÁ.
ANGLIE A VELKÁ BRITÁNIE V KOLONIÍCH
Alfredo Rodríguez, Malíř narozený v Tepicu v Mexiku v roce 1954
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Příchod Slovanů, praotec Čech.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola T. G
VY_52_INOVACE_09_02_rostlinstvo a živočišstvo v Evropě
VY_32_INOVACE_ZE7-07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
Druhá světová válka KVÍZ. Druhá světová válka KVÍZ.
uvádí ... obraz 16:9 Všem přátelům a známým Yellowstone National Park
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Národní parky západu USA
Město duchů Bodie Ghost City Gary.
USA Spojené státy americké United States of America Martin.Mencl.
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Železniční doprava 19. stol.
Dějiny Austrálie
Transkript prezentace:

Slavnými i neslavnými nazývali Deadwood a Black Hills v průběhu posledních několika staletí Lewis a Clark, Divoký Bill Hickok, Wyatt Earp, George Armstrong Custer, Poker Alice, Sundance Kid, Calamity Jane a mnoho dalších – ti všichni se tu potulovali při hledání štěstí a dobrodružství. Ale dlouho před příchodem bílého muže byla tato země domovem indiánů kmene Čejenů, Kiowa, Pawnee, Siouxů nebo Lakotů. Siouxové, kteří se sem v r přestěhovali z Minnesoty, obsadili dost velké prostory pro svá bizoní stáda, na nichž byli závislí. Deadwood (Mrtvý les) a Black Hills (Černé pahorky) Severní a Jižní Dakoty

Rýžoviště při těžbě zlata

Vesnice siouxských indiánů z kmene Lakota

Honák krav

Lov jelena v Deadwoodu (zima 1887/88)

Inspekce Centrální železnice v Deadwoodu Skupina inspektorů, jak ji roku 1888 zvěčnil fotograf John C. H. Grabill. Snímek představuje venkovní skupinový portrét deseti železničních inženýrů a psa, jak pózují se stativy a měřicími tyčemi na úpatí hory. Většina osob sedí, všechny mají na sobě obleky a klobouky.

Horníci při rýžování zlata na území Dakoty

Dostavník ze Starého Západu

Indiáni z kmene Čejenů

Hotel Minnekahta, Hot Springs v Dakotě

Dostavníky ze Starého Západu

Indiánské obydlí siouxských Lakotů

Vnitřek pily v Terraville, Dakota

Závod Hub-and-Hub (kolo na kolo), jenž se konal 4. července 1888 v Deadwoodu (Jižní Dakota) vyhrálo mužstvo amerických „nosičů hadice“ čínské národnosti. Fotografie zobrazuje dvanáct členů týmů čínských hasičů v uniformě.

Komanč, plemenný hřebec, jenž jako jediný kůň přežil Custerův masakr v r. 1876

Indiánští bojovníci z pěšího pluku americké armády

"The Deadwood Coach" - boční pohled na dostavník (1889). Dobově oblečení muži sedí v horní části kočáru. Uloženo v odd. tisků a fotografií Kongresové knihovny, Washington, D.C.

Divoký bizon (americký zubr) Mezi léty 1887 a 1892 Grabill vyhotovil 188 fotografií za použití nové techniky (albumin nebo vaječný bílek vázaly chemikálie dohromady). Město Deadwood v Jižní Dakotě bylo založeno krátce po objevení zlata v sousedních Black Hills (1876). Horníci zaplavili město a jeho obyvatelstvo rychle dosáhlo 5 000; vlaky přivážely nejen zásoby, ale i hazardní hráče, prostitutky a pistolníky.

Původní Američan jménem Little, vůdce kmene Oglala, zahájil v r vzpouru indiánů v Pine Ridge Pro tento studiový portrét pózoval mezi dvěma Euroameričany

„Nepřátelský indiánský tábor“. Pohled z ptačí perspektivy na velký tábor Lakotů s týpí, koňmi a vozy. 1891

Část 8. americké kavalérie a 3. pěší divize u velkého indiánského Grass Dance. Portrét federálních vojáků na Cheyenne River, Jižní Dakota

Velký volský „vlak“ se třemi „vagóny“ na cestě do Black Hills, 1890

Nakládání zboží v Black Hills. Snímek volských „vlaků“ mezi Sturgis a Deadwoodem v Jižní Dakotě (1891)

„Veselá kapela“. Důlní inženýři se svými manželkami a párem ochočených jelenů na improvizovaném tábornickém hudebním koncertě

Rudý Oblak a Americký Kůň - dva nejčastěji zmiňovaní vůdci kmene Oglala

"Signal Rock" Snímek zhotovil v r fotograf John C. H. Grabill.

Další Grabillova fotka z r. 1887: honáci dobytka odpočívají a obědvají.

Bojovník Bullchief. Obrázek představuje indiána, překonávajícího mělké peřeje.

Tři kovbojové s chyceným bizonem

Wells Fargo Company Express (1890?) Ozbrojený vůz převáží zlaté pruty v hodnotě tehdejších 250 tisíc dolarů z dolu Great Homestake v Deadwoodu (Jižní Dakota)

Indiánští vůdci a američtí úředníci v Pine Ridge (Jižní Dakota). "Divoký Bill" Cody stojí uprostřed. Ilustrační dokument zobrazující skupinu euro-amerických a lakotských mužů kmene Bruleacute, Miniconjou a Oglala ve dvou řadách před týpí.

Odpočinek na cestě po neúrodném kraji Dakoty

Přeprava nákladu v "The Black Hills"mezi Sturgis a Deadwoodem v Jižní Dakotě. Snímek z r. 1891

Deadwood se proslavil jako místo vraždy Divokého Billa Hickoka v r Je místem posledního odpočinku nejen jeho, ale i Calamity Jane, Setha Bullocka a dalších barvitých postav Divokého Západu. Zlatý důl v Black Hills se stal jedním z nejbohatších v USA s těžbou více než 25 miliónů uncí zlata. Narodila se v Princetonu ve státě Missouri 1. května 1852 jako Martha Cannary. Když vyrostla, začala se chovat jako muž, střílet jako kovboj, pít jako duha a zveličovat příběhy o svém životě všem, kdo ji poslouchal. Calamity Jane Wild Bill Hickok

John C. H. Grabill je americký fotograf, o jehož práci se ví poměrně málo. Od r do r pracoval v Deadwoodu na území Dakoty. Je nejvíce znám svými 188 snímky, které poslal do Knihovny Kongresu. V nich je zachycen život na hranicích Colorada, Jižní Dakoty a Wyomingu. Jeho fotografie z Pine Ridge během událostí ve Wounded Knee jsou velice pozoruhodné. Hudba: Kondor Autor: Jack Cross, Překlad a editace: