Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ZE7-07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ZE7-07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_ZE7-07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor:
Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE7-07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 7. Tematický okruh: Amerika Téma: Obyvatelstvo Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Amerika – obyvatelstvo USA. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a doplní je do textu. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

2 Obyvatelstvo USA

3 Obyvatelstvo USA Složení amerického obyvatelstva je nesmírně pestré. První objevitelé, Evropané, se zde setkali s původními obyvateli. V USA nalezneme všechny lidské rasy – žlutou, bílou i černou. Původními obyvateli jsou Indiáni a Eskymáci. Černoši byli do Ameriky přivezeni Evropany jakožto levná pracovní síla. Sňatky mezi příslušníky různých ras měly za následek míšení ras. Vznikl: mestic, mulat a zambo. Mestic: běloch + indián Mulat: běloch + černoch Zambo: indián + černoch Nejznámějšími indiánskými kmeny v Severní Americe jsou Apačové, Komančové a Siouxové. V Latinské Americe jsou velmi známé kmeny Inků, Mayů a Aztéků.

4 Obyvatelstvo USA Doplň chybějící slova do textu:
Složení amerického obyvatelstva je nesmírně ……..….. První objevitelé, ……………., se zde setkali s původními obyvateli. V USA nalezneme všechny lidské rasy – …….., …….… i ………. Původními obyvateli jsou ……. a……. Černoši byli do Ameriky přivezeni Evropany jakožto levná pracovní síla. Sňatky mezi příslušníky různých ras měly za následek …………………. Vznikl: mestic, mulat a zambo. Mestic: ………….. + ………….. Mulat: ……………+ …………… Zambo: …..……. + ………….. Nejznámějšími indiánskými kmeny v Severní Americe jsou ……………, ………….. a Siouxové. V Latinské Americe jsou velmi známé kmeny Inků, ……….... a …………...

5 Obyvatelstvo USA Správné řešení
Složení amerického obyvatelstva je nesmírně pestré. První objevitelé, Evropané, se zde setkali s původními obyvateli. V USA nalezneme všechny lidské rasy – žlutou, bílou i černou. Původními obyvateli jsou Indiáni a Eskymáci. Černoši byli do Ameriky přivezeni Evropany jakožto levná pracovní síla. Sňatky mezi příslušníky různých ras měly za následek míšení ras. Vznikl: mestic, mulat a zambo. Mestic: běloch + indián Mulat: běloch + černoch Zambo: indián + černoch Nejznámějšími indiánskými kmeny v Severní Americe jsou Apačové, Komančové a Siouxové. V Latinské Americe jsou velmi známé kmeny Inků, Mayů a Aztéků.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ZE7-07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google