Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_383_Z8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: zeměpis Ročník: 8. ročník Klíčová slova: Amerika- obecně zeměpisná mapa, úvodní písemná práce Autor: Mgr. Magdaléna Mynářová Vzdělávací zařízení: Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400 Pionýrů 400, Frýdek-Místek Ověřeno ve výuce dne:

2 Anotace: výukový materiál vytvořen jako prezentace v aplikaci Microsoft PowerPoint není nutné připojení na internet opakování pojmů, orientace v mapě

3 Úvodní písemné práce Žáci dostanou nakopírované mapy, do nich zakreslují příslušná místa – označují je pouze čísly. Žáci odpovídají na otázky o Americe, ty se jim promítají pomocí dataprojektoru.

4 Slepá mapa Ameriky

5 Opakování Ameriky A 1. Nejnižší místo Ameriky je? 2. Název Kordiller v Jižní Americe. 3. Název stepí v Severní Americe. 4. Napiš 2 indiánské kmeny Ameriky. 5. Které národy osídlovaly Jižní Ameriku? 6. Jak se jmenují největší pralesy Jižní Ameriky? 7. Řeky vtékající do Atlantského oceánu jsou ……. 8. Napiš 3 zvířata Severní Ameriky 9. Míšenec indiána a bělocha je ..…… Jak se jmenuje nejstarší národní park Ameriky? B 1. Nejvyšší místo Ameriky je? 2. Pohoří na východě Severní Ameriky. 3. Název stepí v Jižní Americe. 5. Které národy osídlovaly Severní Ameriku? 6. Nejsušší a nejnižší místo Ameriky. 7. Řeky vtékající do Tichého oceánu jsou ……. 8. Napiš 3 zvířata Jižní Ameriky 9. Míšenec indiána a černocha je ……..


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google