Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AMERIKA Hospodářství, obyvatelstvo III2-Z7-I-07

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AMERIKA Hospodářství, obyvatelstvo III2-Z7-I-07"— Transkript prezentace:

1 AMERIKA Hospodářství, obyvatelstvo III2-Z7-I-07

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo zeměpisu v 7. ročníku, oblast Člověk a příroda. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s atlasem a využití informací z učebnice. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě na interaktivní tabuli.

3 Odhadni, jaký je přibližný počet obyvatel Ameriky :
80 miliónů miliónů 800 tisíc miliard

4 Odhadni, jaký je přibližný počet obyvatel Ameriky :
ŘEŠENÍ 80 miliónů miliónů 800 tisíc miliard

5 Doplň následující údaje do textu :
Křesťanství – Angličané – Portugalci – Španělé – rasismu – Afriky – 15. a 16. – Eskymáci –otroky - Indiáni Původní obyvatelstvo Ameriky tvořili především……………….. a ……………….. Život původních obyvatel se změnil hlavně období ………. Století. Na těžkou práci potřebovali kolonizátoři stále nové pracovní síly, a proto začali dovážet……………… z …………….. Kolonizaci zahájili ……………….. a ………………………., kteří ovládli Střední a Jižní Ameriku. Větší část Severní Ameriky ovládli ……………………., jejichž jazyk používají obyvatelé USA a Kanady. Evropané sem přinesli svůj životní styl, kulturu a náboženství, kterým je ……………….. Podceňování jiných ras ze strany bělochů vedlo ke vzniku ………………..

6 Doplň následující údaje do textu :
ŘEŠENÍ: křesťanství – Angličané – Portugalci – Španělé – rasismu – Afriky – 15. a 16. – Eskymáci – otroky - Indiáni Původní obyvatelstvo Ameriky tvořili především Indiáni a Eskymáci Život původních obyvatel se změnil hlavně období 15. a 16. století. Na těžkou práci potřebovali kolonizátoři stále nové pracovní síly, a proto začali dovážet otroky z Afriky. Kolonizaci zahájili Portugalci a Španělé, kteří ovládli Střední a Jižní Ameriku. Větší část Severní Ameriky ovládli Angličané,jejichž jazyk používají obyvatelé USA a Kanady. Evropané sem přinesli svůj životní styl, kulturu a náboženství, kterým je křesťanství. Podceňování jiných ras ze strany bělochů vedlo ke vzniku rasismu.

7 Indiáni Industrializace Aglomerace Ku-klux-klan
Přiřaď k sobě dvojice slov, které k sobě logicky patří: Objevitel Mestic Indiáni Industrializace Aglomerace Ku-klux-klan Rasismus Kryštof Kolumbus Míšenec Makchu Pikchu Posvátné místo Kečuové Průmyslová revoluce Srůst měst

8 Objevitel Kryštof Kolumbus Indiáni Kečuové Aglomerace Srůst měst
Přiřaď k sobě dvojice slov, které k sobě logicky patří: ŘEŠENÍ Objevitel Kryštof Kolumbus Indiáni Kečuové Aglomerace Srůst měst Rasismus Ku-klux-klan Míšenec Mestic Posvátné místo Makchu Pikchu Průmyslová revoluce Industrializace


Stáhnout ppt "AMERIKA Hospodářství, obyvatelstvo III2-Z7-I-07"

Podobné prezentace


Reklamy Google