7 divů světa Eva Kaniová I.A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
7 DIVŮ SVĚTA.
Advertisements

VY_ 32_INOVACE_D.01.
Egypt Pyramidy.
7 divů starověkého světa
Divy světa Střední odborná škola Otrokovice
ARCHITEKTONICKÉ SLOHY I.
ANTICKÉ ŘECKO.
Opakujeme starověk Dějepis 2. stupeň
Sedm starověkých divů světa
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy
Řecká architektura a sochařství
Antické umění Starověké Řecko.
Maják na ostrově Faru.
Egyptské pyramidy.
Dějepis a občanská výchova Milan Šimek
Rhódský kolos.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM
Sedm divů světa Andrea.
7. Divů světa Sedm divů světa je všeobecně známý seznam unikátních starověkých staveb v oblasti Středozemního moře a na Středním východě. Jako sestavitel.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 6.
UMĚNÍ EGYPTA Stará říše – př. n. l.
Mykény.
Visuté zahrady Semiramidiny
7 DIVŮ SVĚTA.
Egyptské pyramidy Egyptské pyramidy.
III/2 XV A
A Antonius WILLIAM SHAKESPEARE.
Název Sedm divů starověkého světa Předmět, ročník Dějepis, prima
Artemidin chrám v Efesu
Sedm divů světa.
Opakujeme starověk.
Egyptské pyramidy.
Poloha: 25°– 36° v. d.; 22° – 32° s. š. Nejstarší pyramida Džoserova pochází z doby asi př.n.l., která je vysoká 60m a stoupá v šesti stupních.
Sedm divů světa Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
7 divů světa Na následujících stránkách se seznámíte se sedmi divy světa. Seznámíte s dobou před a po divech.
Egypt a Egyptské pyramidy.
Egyptské pyramidy.
III/2 XV A
Egyptské pyramidy Co to vlastně je….
Egyptské pyramidy.
Egyptské pyramidy.
Bodrum TURECKO.
7 starověkých divů světa
7 DIVŮ SVĚTA.
Sedm divů světa Anděla Delišová 6.B.
Vytváří se „kobercový styl“ – motivy ptáků, lvů, sfing, bájných fénixů, květinové vzory – černé a tmavě červené na světlejší podklad.
VY_32_INOVACE_ZCR_629 Ročník:4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Svět Téma:Afrika – pobřeží Středozemního moře Jméno autora:Mgr.
Sedm divů světa.
TURECKO Bodrum je turecké přístavní město v blízkosti řeckého ostrova Kós. Žije zde asi obyvatel.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_22-01 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Název školy: ZŠ Karla Klíče v Hostinném Autor: Alena Pavolková Název: VY_32_INOVACE_08_B_5_Řecké antické umění Téma: Dějiny výtvarného umění Číslo projektu:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor : Mgr. Kateřina Poživilová Datum/období: listopad 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_213_Egypt Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Dějepis.
Pyramidy a zikkuraty. Pyramidy - jeden ze sedmi starověkých divů světa postaveny od 27. do 18.stol. př.n.l. přesný počet není znám vystavěné z cihel se.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA
Marika Jiráková Třída: 6.b.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
DĚJINY KULTURY - STAROVĚK
Dějepis a občanská výchova Milan Šimek
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-01
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
7 divů starověkého světa
Divy starovekého sveta – 6.ročník
Sedem divov starovekého sveta
7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)
Předmět: Dějepis Ročník: 6. Tématický celek: Sedm divů světa
EGYPTSKÁ ARCHITEKTURA
Transkript prezentace:

7 divů světa Eva Kaniová I.A

Egyptské pyramidy Egyptské pyramidy jsou prvním a do dneška jediným dochovaným divem starověkého světa. Za první div světa se považují jenom pyramidy v Gíze nedaleko Káhiry. Je to jediný ze sedmi divů světa, který se dochoval do současnosti.

Visuté zahrady Semiramidiny Zahrady Semiramidiny (také označovány jako Visuté zahrady babylónské) jsou jedním ze sedmi divů světa. Podle pověsti byly vybudovány pro královnu Semiramis na terasách paláce Nabukadnezara II kolem roku 600 př. n. l.

Feidiův Zeus v Olympii Diova socha v Olympii byla 12 m vysoká, nádherná socha, kterou v roce 433 př. n. l. vytvořil řecký sochař Feidiás Socha byla vyrobena ze slonoviny, vlasy a šaty byly ze zlata. Trůn byl zdoben zlatem, ebenem, slonovinou a drahokamy.

Artemidin chrám v Efesu Chrám známý též jako Artemision byl vybudován kolem roku 550 př. n. l. ve městě Efesos na pobřeží Malé Asie. Půdorys chrámu měl rozměry 115 x 55 metrů. Chrám podpíralo celkem 125 sloupů, z nichž každý byl 18 metrů vysoký.

Mauzoleum v Halikarnassu Mauzoleum v Halikarnassu (dnešní město Bodrum v Turecku) byla monumentální hrobka, kterou dal postavit král Mausolos II. Stavba byla ve své době považována za natolik krásnou, že byla zařazena mezi sedm divů světa.

Rhódský kolos Rhódský kolos byla socha řeckého boha Helia u přístavu na řeckém ostrově Rhodos. Socha byla vyrobena z bronzu a byla vysoká podle některých zpráv asi 37 m. Byla zničena při zemětřesení v roce 226 př. n. l.

Maják na ostrově Faru Maják na Ostrově Faru se nacházel v Egyptě u města Alexandrie. Maják se zvedal do výšky 134 m a lodě ho mohly vidět z moře na vzdálenost až 56km (35 mil). Byl vybudován ve 3 století př.n.l. a zničen ve 14 st. při zemětřesení.