Zákon o eGovernmentu ► Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci a o změně některých zákonů ► Některé problémy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Přístupné dokumenty veřejné správy Moderní dokument s moderními vlastnostmi pro moderní veřejnou správu.
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Úvod k legislativě eGovernmentu
AUTORIZOVANÁ KONVERZE
IS Datových Schránek Zákon a jeho důsledky 26. listopadu 2009
Přístup k Základním registrům prostřednictvím projektu Czech POINT
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Základní legislativa v oblasti eGovernmentu
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Statutární město Karlovy Vary
Přístupné dokumenty veřejné správy Moderní dokument s moderními vlastnostmi pro moderní veřejnou správu
Datové schránky a konverze dokumentů
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Právo pro podnikatele II
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Datové schránky Jsme opravdu efektivnější? Pavel Nemrava.
© eStat.cz Prezentace eStat.cz Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Informační systém datových schránek (eGON)
Seznam.gov.cz Seznam fyzických osob, podnikajících fyzických osob, právnických osob a orgánů veřejné moci, které mají zřízenu a zpřístupněnu datovou schránku.
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Základní vztahy mezi subjekty v e-Businessu
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS.
Martina Lakomá Tereza Wzientková Radek Zapletal
DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Základní registry ve veřejné správě
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
E - government Hana Válková Lucie Švestková Karel Volný Tereza Dvořáková.
Sdílení dat o veřejné správě Jaroslav Svoboda MV, úsek informatiky odbor informatizace veřejné správy.
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Elektronické dokumenty ve veřejné správě. Obsah přednášky Elektronický podpis ve veřejné správě Systém datových schránek Archivace Elektronických dokumentů.
Datové schránky zkušenosti KrÚ JMK. Co je datová schránka Datová schránka (DS) je elektronické úložiště, které slouží k: doručování dokumentů orgány veřejné.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Základní legislativa v oblasti eGovernmentu Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
Seminář pro organizace zřizované krajem Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji 19. a KrÚ Pk, sál Zastupitelstva Pk 9:00 hod.
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji Ing. Kristýna Benešová.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
EGonovi tluče srdce!!!.
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra oddělení dozoru Brno Poznatky z dozorové činnosti ve vztahu k tvorbě obecně závazných vyhlášek.
Systém správy dokumentů
Informace pro externí administrátory
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Transkript prezentace:

Zákon o eGovernmentu ► Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci a o změně některých zákonů ► Některé problémy eGovernmentu a)Preference listiny a nemožnost jejího procesního nahrazení b)Komunikace v oblasti orgánů veřejné moci – doručování c)Jednoznačná identifikace při elektronické komunikaci

Preference listiny ► Autorizovaná konverze = úplné převedení listiny do datové zprávy a naopak ► Kdo konverzi provádí: –Czech POINT –Ostatní orgány veřejné moci pro výkon své působnosti ► Nemožnost konverze –Jedinečné dokumenty: občanský průkaz a obdobné průkazy, cenné papíry. –Jsou-li pochyby o věrohodnosti dokumentu ► Ověření shody - ověřovací doložkou ►Správní poplatek = 30 Kč za jednu stránku

Jednoznačná identifikace ► Identifikace ID Fyzických osob == zdrojový identifikátor Systém správy identifikátorů - kompetenční centrum agendový identifikátor = f (zdrojový identifikátor; identifikátor agendy) ID Právnických osob == identifikátor subjektu (~ IČO) ID Orgánů veřejné moci == identifikátor subjektu

Datové schránky ► Slouží ke komunikaci v oblasti orgánů veřejné moci ► Datová schránka je tvořena oddíly a)Doručovací b)Odesílací c)Identifikační d)Pracovní e)Dokumentační ► Přihlašování pomocí jednoznačné identifikace fyzických osob

Konec Děkuji za pozornost! Jaroslav Popílek Text zákona ke stažení: