Cesta do světa Je to jako celovečerní film, takový výlet do devatenáctého století, znásobený pohledem na krajinu podél trasy vlaku během cesty. Orient.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

SEJDEME SE V CHRUDIMI NA VLAKOVÉM NÁDRAŽÍ V SOBOTU JIŽ V TO PROTO, ŽE V TUTO DOBU JE NEJMENŠÍ DOPRAVNÍ ŠPIČKA V CESTOVÁNÍ ČASEM A NETVOŘÍ.
Život je jako cesta vlakem…
Cesty za poznáním! Stále nás má co překvapit… Březen měsíc Internetu 2008 byl i na kolejíchČD a.s.!
Design části dopravního prostředku vlak pro studenty.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnán k cestě vlakem. Je to vyjímečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Vlak života Před nějakým časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to výjimečně zajímavé čtení pod podmínkou, že jej správně.
Vlak Ž I V O T v jedné zajímavé knize byl život přirovnán k cestě vlakem, bylo to vyjímečně poučné čtení … Ruční posun.
Cesty za poznáním! Stále nás má co překvapit… V březnu s Českými drahami až do Tibetu!
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ
Wuhan – Guangzhou (Kanton), dvě města spojená železnicí po které jezdí rychlovlaky a vozí Číňany. Nádraží ve Wuhan postavené v roce 2009.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, v které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to výmečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Najdeme si svoje bydliště a prohlédneme si jej z ptačí perspektivy. Najdeme nejbližší značenou stezku Klubu českých turistu a na chvilku se staneme virtuálními.
Malta – Valletta 2013 Studování anglického jazyka díky grantu z:
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
NEINERCIÁLNÍ VZTAŽNÁ SOUSTAVA
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
OBRAZ EXISTUJÍCÍHO SVĚTA Orient Expres se stal pro mnoho filmařů a publicistů vhodným prostředím pro celovečerní filmy, které ukazovaly tehdejší společnost.
Vlak „život“ Před časem jsem četla knihu, ve které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Erich Kästner 115. výročí narození. * Drážďany † Mnichov Německý prozaik a básník Autor knih pro děti.
Zmatené povídání králíčka Ely. A neb vyprávění o tom, jak její panička překonala sama sebe….
Služby železniční dopravy
Australian roadtrains Australské silniční vlaky
Program na červen Šperky z FIMO hmoty II výroba naušnic, korálků, náhrdelníků. Veškerý materál k dispozici. Příspěvek podle spotřebované hmoty.
Komunikační předpoklady rozvoje cestovního ruchu
Tento zámek inspiroval Charlese Perraulta k napsání Šípkové Růženky. V interiérech jsou proto figury slavných hrdinů pohádky. V jedné věži je dokonce.
Kateřina Kubáčková Michaela Kobrová
VY_32_INOVACE_ČJ.8.10 – Božena Němcová,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Praha – Ostrava Mohou zde vlaky vydělávat? PETR GOČ.
Dopravní služby 1)Železniční doprava
Vypracovala: Žaneta Peikerová C1.B
Sledování vozidel v reálném čase a využití pro informování cestujících
Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 DOPRAVA „ KREV HOSPOD Á ŘSTV Í“ 1.
Traktor Zetor Simulator 2009 By Luke$. O hře Simulátor farmaření a jízdy na neobvyklých zemědělských strojích se stal nejúspěšnější hrou na pc v Německu.
Pohyb tělesa Klid a pohyb tělesa
LOKOMOTIVY A ŽELEZNICE
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Boris Akunin životopis, přeložené.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI PRAHA 11. května 2015 jsme se spolužáky a paní učitelkami L. Holeňovou a R. Pernickou vydali na hokejové utkání Rakousko.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Josef Škvorecký Ondřej Suk.
DETEKTVINÍ LITERATURA
1. PREZENTACE ZE ZÁKLADŮ TEORIE HROMADNÉ DOPRAVY Základní pojmy Ondřej Kališ
České Švýcarsko o. p. s. Šetrná doprava v Českém Švýcarsku.
Dopravní obslužnost 2008 aneb po celém Ústeckém kraji bez auta Pondělí
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Vlakem do Zbečna a dále pěšky k vodní nádrži Klíčava a křivoklátskými lesy na Křivoklát.
AUTOR: Tomas Calta. Čím to vlastně začalo: Serial Stargate SG-1 Navajoes na stejnojmenný film z roku Ten nás poprvé seznamuje s artefaktem jménem.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.34_regiony_ceske_republiky_IX Ročník: osmý.
TITANIC V PRAZE Na světové výstavě Titanic se žáci IX. A a B seznámili nejen s osudy legendárního Titaniku, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Staň se virtuálním turistou
VLAKY Od koněspřežky po super vlaky Autor: Eduard Špička.
VY_12_INOVACE_ , Christie Mgr. Jan Křoustek
VY_32_INOVACE_EV_8A_11M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
VY_32_INOVACE_12_Literatura 19. století Kritický realismus
Materiálně-technické podmínky železniční dopravy
Sortiment poskytovaných služeb v železniční dopravě; dopravní ceniny, tarify, slevy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana.
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – PRŮMĚRNÁ RYCHLOST
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
anglická spisovateľka
EU do škol Základní škola a mateřská škola Staré Město Interaktivní škola pro žáka 21.století Předmět: český jazyk Ročník: 9. Tématický celek:
Spisovatelé a ilustrátoři
Národní parky západu USA
OZDRAVNÉ POBYTY 2015 Hotel Bystré u Poličky 12.4 –
Monaco Knížectví princezny
laboutiquedelpowerpoint.
Transkript prezentace:

Cesta do světa Je to jako celovečerní film, takový výlet do devatenáctého století, znásobený pohledem na krajinu podél trasy vlaku během cesty. Orient Expres poskytuje luxusní cestování a zároveň dokonalou iluzi. Souprava je do posledního detailu propracovaná kopie vlaku s jídelním vozem s dobovým menu, se spacími vagony s veškerým nadstandartním vybavením včetně obsluhujícího personálu

Orient Expres poprvé vyjel roku 1883 na trase Paříž – Istanbul. Byl ve své době drahým dopravním prostředkem pro bohatou aristokracii, i dnes není cesta levnou záležitostí

Vlakový kuchař a číšník

Chodba

Nádraží v Istanbulu

Salonek pro cestující Orient Expresu na nádraží v Istanbulu

Cesta tímto vlakem inspirovala anglickou spisovatelku Agathu Christie k napsání detektivního románu „ Vražda v Orient Expresu „, s postavou detektiva Hercule Poirota. Kniha byla zfilmována v roce 1974

Naše virtuální cesta vlakem Orient Expres končí… …ať je každá z Vašich cest příjemná a vždy má šťastný konec