KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JACOB.
Advertisements

KAMERUNSKÁ OVCE.
Hynek Moliš Králík domácí
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Velký münsterlandský ohař
Geologický průvodce po Marsu
Pes …a jeho plemena.
PSI.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
SVĚT PSŮ Že pes je nejlepší přítel člověka víme již dlouho, někteří lidé možná ale netuší, že život bez psa by nemohl fungovat.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Krajina a životní prostředí
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
ANDSKÉ STÁTY Charakteristika: Oblast kolem rovníku
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
AMERIKA obyvatelstvo.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Kavalír king charles španěl. Původ a historie plemene Podobné typy španělů můžeme dohledat již v 15. století. Důkazem jsou nesčetné malby, kde byli tito.
Labrador, labrador retriever
Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící. Výskyt – křovité oblasti, polopouště Etiopie a Keňi.
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Česnek Allium sativum. Popis Jedná se o vytrvalé (vzácněji dvouleté) podzemní byliny, převážně s cibulemi různých vlastností. Někdy jsou jednoduché, jindy.
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
ROTTWEILER.
Jack russel teriér.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:

Chov hlodavců Michaela Kizurová
Austrálie.
Siamská kočka Plemeno kočky.
VY_32_INOVACE_18 Amerika - Kanada - pracovní list
Bulteriér.
Psovité šelmy.
 Programy pro MŠ a 1. stupeň ZŠ  Programy pro 2. stupeň ZŠ a SŠ  Speciální program pro SŠ a gymnázia.
Něco o této rase ( původ, země vzniku.. ) ● V roce 2001 tomu bylo deset let, co bylo toto plemeno dovezeno do České republiky ● Země původu - Velká.
Fyzikální veličiny LC.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
ČARINGA ( po mém pravítko na provázku ). Něco z historie Původní obyvatelé Austrálie náleží k australskému typu ekvatoriálního plemene, během 19. století.
Podnebí, podnebné pásy.
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_domacimazlicci Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
Koně Arabský plnokrevník
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Amerika – Austrálie – Evropa Asie –Afrika - Antarktida
Jednotky délky, hmotnosti, obsahu
Důležité údaje o ZOO. Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící Zebra Grévyho je ze všech zeber největší.
Atlas psů.
PROVĚRKY Převody jednotek (délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Vlk Obecný Jakub Šefčík Třída:1.L Předmět:Biologie
Fyzikální veličiny LC.
REKORDY ZVÍŘAT.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Transkript prezentace:

KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník Průměrná délka života: 10 – 12 let Hmotnost: 8 – 10 kg Výška: do 35 – 38 cm

V 19. století cestovatelé popsali až protikladný vztah k psům ve vesnicích novoguinejských nížin – někde byli chováni jako domácí mazlíčkové, zatímco jinde byli týráni. V tomto století domorodý nížinný novoguinejský pes díky křížení s dovezenými plemeny téměř vyhynul. Nicméně v padesátých letech byli dva čistokrevní psi odchyceni a izolováni v údolí Lavanni na vysočině v jižní části země a posléze odesláni do zoologické zahrady Taronga v australském Sydney. V sedmdesátých letech byl odchycen v údolí Eipomak, v Irian Jaya, v indonéské části Guineje, další pár. Všichni zpívající psi, kteří jsou nyní v Evropě a v Severní Americe, jsou ve skutečnosti potomky těchto dvou párů. Toto hlučné plemeno umí jedinečným zpěvavým způsobem výt. Vhodný do městské zástavby?NE Vhodný pro horké a slunečné podnebí? ANO Daří se mu v chladném podnebí?ANO Je snadno vycvičitelný?NE Vyžaduje dostatek pohybu?ANO Pár chytrých otázek: