Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj 16.4.20151 Přeji Vám všem úspěšný start do nového studijního ročníku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

Organizace řízení společnosti
Řízení lidských zdrojů
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
managementu znalostí podle
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Strategické aliance HOLDING.
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
Nabídka personálních služeb
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Historické etapy vývoje managementu
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
ÚVOD Management a marketing
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_PLÁNOVÁNÍ.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Podniková ekonomika Personální činnost.
NAUKA O PODNIKU I.
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Úvod do managementu 1. seminář
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Podnikatelský plán VEBER, Jaromír a kol. Management – základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press, 2002, ISBN , str. 464 –
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Podnikatelský plán struktura plánu.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_VZNIK.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
ÚVOD, MANAGEMENT, STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ
Charakteristika správní vědy Přednáška SV č.1 M. Horáková.
Moderní personalistika I. BLOK
Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Přeji Vám všem úspěšný start do nového studijního ročníku.
N_MaEk Manažerská ekonomika 12. cvičení Cizoměnové operace (finanční deriváty – forwardy, futures, opce) léto 2014 Skupiny: N_MaEk/R3PH.
1 Neziskové organizace Neziskovky jsou nedělitelnou součástí občanské společnosti a jako takové mají nezastupitelnou roli v rozvoji demokracie a řešení.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Personální plán pro podnikatelský plán
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Struktura podnikatelského plánu
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Informační průmysl 2013/14 Petr Šmejkal
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
STRATEGIE ČIŽP Rob Bakx
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Ekonomika malých a středních podniků
BLEP061p Řízení ekonom. a právo
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Přeji Vám všem úspěšný start do nového studijního ročníku.

Principy personálního řízení SPP VPL 423 Úvod do předmětu Phdr. Alena Lubasová, Ph.D. cz Personální analýza, plánování, strategie Úvodní hodina Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj

PhDr. Alena LUBASOVÁ, Ph.D. VZDĚLÁNÍ : MU obor sociologie + sociální psychologie (Ph.D.) zaměření: STÍNOVÉ STRÁNKY ÚSPĚCHU PRAXE : Kurátor mládeže - Státní správa - 6 let Podnikový sociolog, psycholog - První brněnská strojírna – 2 roky Personální ředitelka – nadnárodního holdingu – 8 let Ředitelka poradenské firmy KONSENS, s.r.o. –personální a organizační management, řešení konfliktů, zdravý životní styl, projekty EU, od roku dosud Externí vyučující FSS, od roku 2001 – dosud Interim manažer/Ředitelka divize Vzdělávání a rozvoj STROJÍRNA OSLAVANY – Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Způsob komunikace prostřednictvím u – viz moje adresa telefonicky – viz telefonní číslo na konzultačních hodinách, pokud bude nutné, tak budou stanoveny Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Organizace kurzu 4 tématické bloky, jejichž zvládnutí klade důraz na aktivní přístup studentů. Cílem je nejen získat příslušné informace, ale názorně si odzkoušet vlastní přístup při vytváření příslušných dokumentů a řešení případových situací z pohledu budoucích personálních manažerů. Tematické bloky jsou zvoleny tak, aby pokryly klíčové oblasti ve výkonu personální práce v organizacích a to v požadované posloupnosti.  Blok A. Lidský faktor v systému řízení organizace  Blok B. Plánování v oblasti lidských zdrojů - systémový přístup k řízení lidského potenciálu  Blok C. Personální analýza - nezbytný institut pro tvorbu strategií a plánů  Blok D. Základní procesy personálního řízení Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Schéma výuky Strategie a personální management Personální plánování Personální analýzy Základní procesy personálního řízení Projekt „Systém personálního řízení vybrané organizace“ Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Návaznost kurzu Teorie managementu a řízení Principy personálního řízení SPP423 Řízení lidských zdrojů SPP436 Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Pravidla „hry“ KONTAKT- účast na výuce minimálně 80 % AKTIVITA - průběžná práce na projektu s hodnocením prezentace ZNALOSTI - zvládnutí kontrolního testu - podmínka zápočtu NEGOCIACE - Zkouška v případě nesouhlasu s navrženým hodnocení Známka = KONTAKT + AKTIVITA +ZNALOSTI Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Představení studentů 1.Jméno 2.Očekávání od tohoto kursu Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Prostor pro dotazy Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Praktická část výuky Praktická část výuky 1.Ustanovení max. 6-členných pracovních skupin, každá zpracovává jeden projekt 2.Výběr typu organizace a základní nástin jejího záměru Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Výběr organizace 1. Malý podnik 2. Nadnárodní společnost 3. Velký podnik 4. Organizace poskytující služby 6. Státní organizace veřejného sektoru - malá 5. Organizace dobrovolných a nevýdělečných činností 7. Státní organizace veřejného sektoru - velká 8. Soukromá firma rodinného typu 9. Samostatná organizační jednotka v privátní firmě Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Výběr organizace 1.Malý podnik (do 150 zaměstnanců) Charakteristika: Operuje v jedné oblasti trhu s omezeným množstvím produktů nebo služeb. Je vystaven významným konkurenčním tlakům Má soukromé vlastníky, kteří mají rozhodující vliv na volbu produktů a trhu Omezená schopnost shromáždit finanční kapitál Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Výběr organizace 2. Velká n adnárodní společnost (nad 250 zaměstnanců) Charakteristika : Firma je zapojena do několika různých druhů podnikání jako jedna z dceřiných společností uvnitř nadnárodní struktury v rámci středoevropského teritoria Vyžaduje sofistikované kontrolní systémy a vyspělý management Akcionáři jsou fyzické i právnické osoby bez osobních vztahů vůči společnosti Koncentrace nadprůměrného finančního kapitálu Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Výběr organizace 3. Velký podnikatelský subjekt (nad 250 zaměstnanců) Charakteristika: Historická (bývalá státní) firma, operující v rozdílných oblastech světového trhu se sofistikovanými produkty. Je vystavena omezeným konkurenčním tlakům Vlastníkem je privátní obchodní holding - investiční společnost s dostatečným finančním kapitálem, která sleduje především konsolidaci firmy a dosažení obchodního a finančního úspěchu pro další možný prodej v dlouhodobém horizontu Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Výběr organizace 4. Organizace poskytující služby : Základem ziskové organizace je poskytování vysoce kvalifikovaných služeb /nefyzický produkt v rámci ČR Velikostí patří do kategorie malé firmy (do 150 zaměstnanců) 3 majitelé jsou fyzické osoby zastávající současně manažerské pozice Míra výnosnosti/zisk z podnikání je vysoký Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Výběr organizace 5. Organizace dobrovolných a nevýdělečných činností : Organizace vznikla za účelem poskytování humánních služeb v oblasti s dostatečnou konkurencí Je závislá na státních příspěvcích a dotacích od sponzorů Má statut občanského sdružení, založena církví a dalšími právnickými osobami Kmenové zaměstnance doplňují další dobrovolníci Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Výběr organizace 6. Státní organizace veřejného sektoru: Organizace svoji činností zajišťuje prospěšnou činnost, má jasné určení a jasné uživatele Financována je ze státních zdrojů, řízena je státním orgánem Velikostí patří mezi střední organizace (do 150 zaměstnanců) Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Výběr organizace 7. Státní organizace veřejného sektoru: Organizace svoji činností zajišťuje prospěšnou činnost, má jasné určení a jasné uživatele Financována je ze státních zdrojů, řízena je státním orgánem Velikostí patří mezi velké organizace (nad 150 zaměstnanců) Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Výběr organizace 8. Soukromá firma rodinného typu : Majitel je současně hlavním manažerem firmy Oblast působení firmy je lokální, i když trh na který dodává nemusí být lokální Firma je malá v porovnání s největšími konkurenty v odvětví působení firmy (rozsah do 150 zaměstnanců) Finanční kapitál je dán základním vkladem a dostatečnou mírou zisku z podnikání – cca 15%. Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Výběr organizace 9. Samostatná organizační jednotka v privátní firmě : Majitelé jsou privátní firmy fyzické osoby Oblast působení organizační jednotky je zcela odlišná od zbývající činnosti firmy – vznikla na základě úspěšné realizace dotačního projektu EU Velikost organizační jednotky je v porovnání s ostatními ve firmě malá (rozsah do 30 zaměstnanců) Finanční prostředky jsou závislé na výkonnosti organizační jednotky – s dočasnou podporou celofiremních zdrojů Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Úprava projektu – doporučení Písmo velikost 10 bodů V záhlaví uvést příjmení členů týmu a název organizace V zápatí uvést datum zpracování jednotlivých částí, číslování stránek Jednotlivé úkoly vypracovat co nejjasněji, nejstručněji a nejsrozumitelněji Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Prezentace výsledků práce Bude prováděna průběžně podle zadání. Co je třeba vypracovat z dnešní výuky : Zadávací protokol a zaslat do Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Protokol projektu – naleznete v IS Název projektu : „Personální řízení vybrané organizace “ Vedoucí týmu: pro komunikaci s vyučujícím jméno + příjmení Členové týmu : 1.Jméno + příjmení 2.………………………….. 3.…………………………. 4.…………………………. 5.………………………… Typ vybrané organizace : stručná charakteristika + název Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Prostor pro dotazy Úvodní hodina

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Co nás čeká příště? Strategie – formulace záměrů a cílů Obsah výuky: 1.Vysvětlení obecných pojmů vize, strategické cíle, strategie, strategické operace 2.Začlenění personální strategie do hierarchického členění ostatních strategií. 3.Jak správně formulovat záměry a cíle ve strategii. 4.Realizace strategie v praxi

Povinně volitelný kurs pro specializaci Personální řízení a organizační rozvoj Úvodní hodina