Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Prevence rizikového chování aktuality z MŠMT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Oddělení mládeže a sportu
Advertisements

Základní škola, Brno, Štolcova 16
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Minimální preventivní program školy
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Vertikální koordinace primární prevence (role MŠMT, krajů, PPP a škol v primární prevenci) Národní kulatý stůl, MŠMT, Ministerstvo školství,
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Prioritní oblasti prevence, speciálního školství a institucionální výchovy MŠMT - Prevence, speciálního školství a institucionální výchovy.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Studium pro školní metodiky prevence
Regionální politika a regionální rozvoj 1. cvičení Mgr. Jaroslav Biolek.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
1 Aktuální informace z oblasti primární prevence rizikového chování Krajská konference Sociální klima školy Hradec Králové nisterstvo školství,
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Informace o speciálním vzdělávání a primární prevenci Harrachov, 25. září 2015.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zpracovala: Andrea Matějková Prevence rizikového chování u dětí a mládeže v MSK.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
1 Aktuální informace z oblasti primární prevence rizikového chování Středočeská krajská konference Praha 12. října 2016 Ministerstvo školství, mládeže.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Prevence rizikového chování Aktuality z MŠMT a ZK
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Obsah prezentace Harmonogram chystaných aktivit 2016/2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
Konference primární prevence PK
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
Česká republika územní členění.
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Prevence rizikového chování u dětí a mládeže ve ZK
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Rozbor financování NNO z veřejných rozpočtů v roce 2012
Prevence rizikového chování u dětí a mládeže v MSK
Transkript prezentace:

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Prevence rizikového chování aktuality z MŠMT a MSK Zpracovala: Mgr. Andrea Matějková Datum:

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Obsah prezentace Novinky - národní úroveň organizace legislativa – certifikace – smysl, seznam dotace web Novinky - krajská úroveň dokumenty dotace z rozpočtu kraje monitoring rizikového chování u dětí a mládeže v MSK web prevence

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Novinky z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Problematika prevence rizikového chování je v kompetenci oddělení prevence a speciálního vzdělávání/odbor vzdělávání Mimo prevenci oddělení řeší problematiku speciálního a inkluzivního vzdělávání a poradenství Strategie prevence rizikového chování – platnost do obecná pro celou ČRhttp://

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Legislativa v oblasti prevence § § Zákon – beze změny § § Vyhláška – novelizace vyhlášky 72/2005, v oblasti speciálního vzdělávání, prevence beze změny (nově 116/2011, 103/2014) § § Metodické pokyny – beze změny (naposledy září 2013 – Metodický pokyn Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy k řešení šikanování ve školách a školských zařízeních)

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Certifikace programů primární prevence Smyslem je kontrola poskytovaných služeb v oblasti primárně preventivních aktivit Dotační podpora – podmínka pro NNO V tuto chvíli ještě není podmíněno, když si škola žádá finance na necertifikovanou službu K dnešnímu dni je certifikováno 32 organizací ve V – I - S prevenci, platnost certifikátu je 5 let Seznam - certifikace/poskytovatelehttp:// certifikace/poskytovatele Certifikace x akreditace

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Certifikace programů primární prevence v MSK Centrum pro rodinu a sociální péči - všeobecná prevence, „Škola osobního života – program školské primární prevence“ Nebuď oběť - všeobecná prevence, „Řidičský průkaz internetového surfaře“ Občanské sdružení AVE -Selektivní prevence, „Škola do života“ -Indikovaná prevence, „Růstová skupina“ Renarkon, o.p.s -všeobecná prevence, „Dlouhodobý preventivní program BUĎ OK“ -Indikovaná prevence, „Intervenční program“ Sociální služby města Havířova - všeobecná prevence, „Centrum prevence“

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Dotace  Ze státního rozpočtu vymezeno cca 20 mil. Kč  Dotace na rok 2015, aktuálně uzavřeno k  Na rok 2016 – vyhlášeno k  k otevřen elektronický formulář - do , 23:  Kč do MSK (finance dopředu rozdělené, dle klíče) 1x ZŠ, 3x SŠ, 4x NNO  v roce 2013 – Kč (finance nerozděleny předem)

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Web prevence Hlavní web prevence - MŠMT Stránky dotace a certifikace certifikacehttp:// certifikace Stránky elektronického formuláře žádosti o dotace Aktuální, interaktivní web na oblasti primární prevence

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Novinky z Moravskoslezského kraje Vydána brožura Zvládání emočně náročných a rizikových situací Strategie prevence rizikového chování – platnost do 2018 ke stažení - Semináře k dotacím a k vyúčtování dotace Denní komunikace s vašimi metodiky prevence Přípravy na 8. krajskou konferenci prevence Aktivní práce v pracovních skupinách protidrogové politiky MSK, prevence kriminality, Tým pro Mládež Ostrava

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Dotace z rozpočtu kraje  Z rozpočtu MSK 1 mil. Kč  Dotace na školní rok, další období nebude, střídání s EVVO  Dotace až 2016/2017, vyhlášení na jaře 2016  Podpořeno: 19 projektů/75 podáno 2 MŠ 14 ZŠ 1 SŠ 2 NNO Nabídka dotovaných programů

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Srovnání krajských rozpočtů na dotace součet Karlovarský Plzeňský Jihočeský Liberecký Ústecký Hl. město Praha Středočeský Vysočina Královehradecký Pardubický0000 Olomoucký Moravskoslezský Zlínský Jihomoravský Celkem

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Srovnání výše dotací z rozpočtu krajů

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Závěrečné zprávy o plnění školních preventivních strategií Pravidelný monitoring o přehledu situace v našem kraji Výsledky k nalezení na: moravskoslezsky.cz/cz/dokumenty-15948/ moravskoslezsky.cz/cz/dokumenty-15948/ Prezentováno – náměstkyni hejtmana MSK, MŠMT, ČŠI dále na komisích, konferencích a přednáškách v oblasti prevence rizikového chování Následující údaje jsou z 96 % škol

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Monitorování situace výskytu rizikového chování ve školách v Moravskoslezském kraji

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Počet dětí – demografický údaj Počet dětí na ZŠPočet dětí na SŠ 2012/ /

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Snížené stupně z chování

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Omluvené hodiny Základní školy hodin Nejvyšší počet – okres Ostrava, přepočet na každého žáka je 76 hodin (92 h v loňském roce) Nejnižší počet – okres Frýdek-Místek, přepočet na jednoho žáka je 48 hodin (45 h v loňském roce) Přepočet na každé dítě v kraji je necelých 65 hodin (72 h v loňském roce) Střední školy hodin Nejvyšší počet – okres Ostrava, přepočet na každého žáka je 125 hodin (132 h v loňském roce) Nejnižší počet – okres Frýdek-Místek, přepočet na jednoho žáka je 78 hodin (92h v loňském roce) Přepočet na každé dítě v kraji je 104 hodiny (116 h v loňském roce) 40 % škol uvedla, že mají podezření na skryté záškoláctví

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Co se dále často vyskytuje Poruchy příjmu potravy Záškoláctví Sebepoškozování až suicidální jednání Vandalismus a vulgarismus Volný čas strávený ve virtuálním světě a s tím související nepřipravenost a ospalost ve škole … a mnohé další

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Web prevence Metodici prevence v PPP Informace o prevenci Legislativa Dotace Konference prevence Adresář kontaktů Projekt Vytváření pozitivního sociálního prostředí ve školách Odborné publikace a webové stránky s preventivními materiály znova moravskoslezsky.cz/assets/brozura_zvladani_situaci_final.pdfhttp://verejna-sprava.kr- moravskoslezsky.cz/assets/brozura_zvladani_situaci_final.pdf

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu … na závěr „Ta mládež je hrozná – škoda, že už k ní nemůžeme patřit.“ Georges Feydeau

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Velmi děkuji za pozornost Přeji energii a optimismus po celý školní rok Mgr. Andrea Matějková Krajská koordinátorka prevence rizikového chování oddělení mládeže a sportu tel: , fax