POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
Advertisements

MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Práce s okny.
Vytvoření menu K čemu slouží Jak se s ním pracuje
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE. ikony aplikací (programů) složka soubor pracovní plocha hlavní panel nabídka STARTspuštěné aplikace oznamovací oblast.
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
Tvorba tiskové sestavy ve WinBase602 Přehled agentů pro PX50 (Veronika Krůtilová)
Co takhle DOTAZY? OBSAH: Y 1) Co jsou to dotazy ve WinBase Y 2) Vytvoření jednoduchého dotazu Y 3) Použití dotazu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Hromadná korespondence
Nastavení zarážek tabulátoru WORD
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Dnes učím já....
Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Hromadná korespondence, makro
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.
Tvorba štítků. Co jsou to štítky Zvláštní druh obecných sestav tvoří štítky. WinBase602 umožňuje vytvářet štítky libovolných rozměrů a parametrů, nejběžněji.
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
TEXTOVÝ EDITOR.
Využití subpohledu Ingrid Vindišová, 4. Y Úkol: Využití subpohledu 1. Úvod 2. Vytváření soustavy subpohled 3. Standardní subpohled 4. Návrhář standardního.
PRÁCE S POHLEDY Ivona Hrušková. ÚKOL: Vytvořte novou tabulku. Vytvořte ji tak aby obsahovala údaje o zaměstnancích, které si sami zvolíte. Potom vytvořte.
Microsoft Excel Téma: Vkládání grafů Krok 1 Nejprve otevřete nebo udělejte tabulku, pro kterou budete graf vytvářet.
INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Hana Tesařová Co jsou to multiatributy a jak se využívají?
Relační propojování tabulek. Úvod Tato prezentace má sloužit běžným uživatelům, jak začátníkům, tak i zkušeným uživatelům. Když budete postupovat podle.
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
AKCENTA CZ, a.s. Služba SMS OLB – Uživatelský manuál pro klienty.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
WinBase tiskové sestavy Návod Postupy Příklady.
Úpravy v tabulce 4 Je velice užitečné a rozumné předem detailně rozmyslet a navrhnout strukturu tabulek.
Malování – popis programu
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
KRESLENÍ NA POWERPOINTU
Tvorba spojnicových grafů v aplikaci MS Excel
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Vytvoření hypertextového odkazu
Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!
Pracovní prostředí počítače
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Úpravy dat v tabulce WinBase Upravování a přidávání dat do tabulky.
Alexandra Sekničková Tvorba comba v pohledech. Úkol: n Vytvořte pro firmu Hurá, a. s. databázi všech jejich pracovníků.
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
wordart wordart wordart wordart wordart wordart
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Kofigurace & napájení Windows
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Transkript prezentace:

POHLEDY n Vaše nejčastější činnost

Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická úprava pohledu

Návrhář pohledů n Pohledy jsou ta část WinBase 602, se kterou se budete při práci setkávat nejčastěji. Proto právě na návrhu pohledů záleží, co bude po většinu doby vidět na obrazovce. n Vytváření pohledů se děje v interaktivním prostředí návrháře pohledů. Vzhled a obsah pohledů bude záležet jen na vás. Vaše pohledy mohou obsahovat tlačítka, přepínače, seznamy i jiné složky, mohou hýřit barvami a ozdobnými tvary písem. Jiný pohled může být jednoduchý a v decentních barvách - záleží pouze na autorovi.

Jak začít? n Chcete-li začít vytvářet pohled, musíte jej vytvořit v rámci nějaké aplikace, stejně jako tabulku. Je tedy pochopitelné, že v aplikaci už musíte mít vytvořenou tabulku, do které hodláte vytvořit pohled. Nelze vytvořit pohled do tabulky, kterou teprve plánujete vyrobit.

Nyní tedy začneme n Vytvořit aplikaci n Nejprve klikněte na tlačítko Vytvořit aplikaci potom zadejte jméno aplikace, kterou chcete vytvořit. n ZAMĚSTNAN n V našem případě ZAMĚSTNAN

Co dál? n Klikneme na tlačítko Tabulky a zmáčkneme v pravé části tabulky tlačítko Vytvořit.

Nyní máme vytvořenou tabulku, do které jsme zanesli potřebné údaje

Nyní můžeme začít vytvářet pohled n V okně aplikace klikněte na tlačítko POHLEDY a potom na tlačítko vytvořit. Zobrazí se okno, ve kterém vyberete zdroj dat pro pohled a jeho typ.

Vyplnění zdrojů dat pro pohled n n V pravé části okna se nastavuje zdroj dat pro pohled, tedy vlastně data, na která se budete prostřednictvím pohledu dívat. Jelikož pracujeme s tabulkami, nastavte přepínač do polohy Data z tabulky a v seznamu vyberte tabulku, do které bude pohled vést, tedy zaměstnan.