Pokyny pro zpracování případové studie. V PRÁCI BYSTE MĚLI MANIFESTOVAT VAŠE NABYTÉ ZNALOSTI A DOVEDNOSTI VE VEDENÍ PŘÍPADU! Využijte znalosti z předmětů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Advertisements

Diagnostika SPU.
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
Struktura poradenského procesu
Projekt empirického výzkumu
Analýza a popis pracovního místa
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Didaktické prostředky
Sociologický výzkum.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Management a rozvoj obcí
Diplomový seminář září 2014.
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Personální procesy.
Marketingový výzkum. podstatou je systematické plánování, podstatou je systematické plánování, shromažďování, analýza a vyhodnocování shromažďování, analýza.
Otázky a dilemata. Komu? Dítě, žák, pedagog, pracovníciDítě, rodiče, pečovatelé Kde? Škola, poradenská instituceDomácí prostředí Kdy? Chování je nefunkčníNastane.
Jiří Dan Etické cíle vysokoškolského vzdělávání 11. seminář z cyklu Hodnocení kvality vysokých škol. Současné trendy v hodnocení kvality. Brno
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
Metodika posouzení Metody, techniky, postupy. Klíčová otázka: n Jak provést posouzení, aby co nejlépe reflektovalo situaci uživatele služby?
PŘÍPADOVÁ STUDIE - zaměřuje se na podrobný popis a rozbor jednoho nebo několika málo případů. - výzkumná otázka: Jaké jsou charakteristiky daného případu.
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Případová studie Seminář 2014.
Seminář k učitelské praxi 2 Mgr. Libuše VODOVÁ,Ph.D Katedra biologie PdF MU.
Struktura bakalářské práce
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634.
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Teambuilding 2 Posouzení potřeby Podávání zpětné vazby
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634.
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Sociální práce s dětmi a mládeží Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Didaktické prostředky
Struktura poradenského procesu
Pedagogická diagnostika
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Pedagogická diagnostika Možnosti a typy diagnostiky
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Volnočasová pedagogika
Podpůrná opatření 1. – 3.stupně
Transkript prezentace:

Pokyny pro zpracování případové studie

V PRÁCI BYSTE MĚLI MANIFESTOVAT VAŠE NABYTÉ ZNALOSTI A DOVEDNOSTI VE VEDENÍ PŘÍPADU! Využijte znalosti z předmětů poradenství a intervence 1 a 2, připomeňte si je podle seminárních a průběžných prací! Začněte pracovat neprodleně, ať si můžete doplnit potřebné informace! Dejte své případové studii formu – strukturu, o které jste přesvědčeni, že bude funkční pro konkrétní práci s konkrétním „případem“! Nezapomeňte zpracovat všechny 4 domény! Viz obr. 3 Přílohy se zpracovávají až v průběhu intervence. Nezapomeňte zpracovat všechny stupně jednotlivých domén! Forma zpracování 1) Dokument Word – viz bod 4 v zadání 2) PP_prezentace Termín odevzdání: včetně zavěsit do isu předmět: SP4MP_PTE3 Specializace: E Intervence v etopedii 3 Práce je podkladem pro hodnocení SP4MP_PTE3 a SP4MP_PXS3.

Biografická studie - sociální, edukační, anamnestická Kritické a významné životní události, anamnestické údaje, edukace history Sociální ukotvení, attachement – vazby, vrstevnické vztahy, významné osoby Biodromální history Speciálněpedagogická diagnostika – 3 základní stupně 1. Vymezení základního problému 2. Analýza dysfunkčního (problémového) chování v souvislostech situačních a sociálních 3. Analýza funkčního chování – úroveň dovednostní a kompetenční Intervenční plán změny Poradenský rozhovor – jak témata jsou potřebná pro práci s dítětem, rozpracujte otázky Dohoda – cíle, podmínky, osoby, odpovědnost, čas, místo, ukončení Strategie, formy a metody intervence – přehled zdrojů pro úspěšnou intervenci Vyhodnocení efektivity intervence – pouze v případě, že byla realizovaná Průběžně – napište oblasti a faktory, které musíte sledovat VIZE Závěrečné – napište, jak byste postupovaly pro závěrečné vyhodnocení VIZE 3