Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z AŘAZENÍ PUBLIKACE DO SPRÁVNÉHO DRUHU DOKUMENTU ASEP/RIV.
Advertisements

Na co se ptáte?.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
1 Repozitář MU Mgr. Michal Petr Odbor pro akademické kvalifikace a kvalitu
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
Společenská odpovědnost firem – nový faktor konkurenceschopnosti podniků Jméno a příjmení: PRSKAVCOVÁ, M., MARŠÍKOVÁ, K., ŘEHOŘOVÁ, P., ZBRÁNKOVÁ, M. Datum:
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Seminář pro začátečníky. Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení.
3.1. Typy vědeckých sdělení a periodik ústní forma - víceméně nezávazná forma sdělení, nezakládá prioritu sdělení formou semináře či přednášky na konferenci.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum,
Vkládání záznamů do databáze OBD
SBĚR PUBLIKAČNÍCH AKTIVIT 1. LF UK A VFN V ROCE 2012 Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN únor 2012.
Mgr. Vendula Hromádková
5. Prezentace výsledků experimentální práce
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Národní referenční rámec excelence - NRRE Ladislav Cabada
Publikace a hodnocení Publikace a vládní hodnocení vědy 2007.
Informační zdroje pro odbornou práci Kuchařka pro vědecký fast food.
Miroslav Bartošek ÚVT MU x KIC MU
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Název akce: Seminář softskills pro oblast VaV a spolupráce (inovační management) Datum a místo konání: Prezentující: Daniela Tkačíková
Základy práce s informačními zdroji pro mgr. studenty ENS Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 18. března 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Rejstřík informací o výsledcích výzkumu a vývoje RIV
CITAČNÍ REJSTŘÍKY Web of Knowledge Scopus Journal Citation Reports.
ISI Web of Knowledge Produkt a platforma firmy Thomson Reuters. Zahrnuje báze: - Web of Science (převážně bibliografické záznamy odborných článků, lze.
3. Odborná literatura, její zdroje na Internetu a PřFUK
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Práce s informačními zdroji pro mgr. studenty FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 10. října 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Informační zdroje nejen pro vědu a výzkum FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 14. října 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
Nejčastější důvody k vyřazení záznamů publikací z RIV Vyřazování – několik postupů: - SW algoritmem (kontrola vůči databázím), - odbornými a poradními.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Vkládání záznamů do databáze OBD – revidovaná verze listopad 2015 Zejména pro účely vykazování do RIV.
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů K. Durecová
Elektronické informační zdroje k hodnocení VaV Mgr. Věra Pilecká, Mgr. Lenka Němečková, Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT.
SEMINÁŘ „ORGANIZACE SBĚRU DAT DO IS VaVaI – informační oblasti RIV“ (Mgr. Arnold SANTUS, MŠMT) AV ČR :30 hod.
Elektronické informační zdroje k hodnocení VaV Fakulta strojní, Mgr. Věra Pilecká, Mgr. Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Základní pravidla pro hodnocení vědeckých výsledků 2015 Marek Skovajsa OVV, FHS UK.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Články uznávané do RIVu (rejstřík informací o výsledcích)
Informační prameny I. část
Vkládání záznamů do databáze OBD
KNIHOVNA KTF UK Magdalena Hornová.
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Citační databáze Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
Centrální databáze RIV aneb Co se s vašimi daty děje dál
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Citační a bibliografické databáze:
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Doktorské studium na FLD
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Vkládání záznamů do databáze OBD
Web of Science – Journal Citation Reports
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
M. Skovajsa, PRVOUK 19, leden 2016
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Transkript prezentace:

Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011

Referent pro vědu a výzkum - - Referent pro vědu a výzkum nevkládá přímo do RIV, nýbrž zadává výsledky do ISu dle platné metodiky pro RIV a připravuje tak podklady pro překlopení do RIV, které se děje jedenkrát ročně pro celou univerzitu - - Výsledky, které nejsou určeny pro přenos do RIV si nadále vkládá autor sám! - - Kdy se obracet na referenta: - - Když chci vložit výsledek a mít jistotu, že bude uplatněn správně - - Když jsem vložil výsledek a potřebuji zkontrolovat správnost vyplnění - - S jakýmkoli dotazem ohledně RIV a zadávání výsledků :) - - Co potřebuje referent od tvůrce výsledku: - - Včasné poslání uplatněného (nikoli ještě v tisku!) výsledku k vložení v digitalizovaném formátu (.pdf,.doc). Referent k úspěšnému zapsání potřebuje znát klíčová slova, anotaci a název výsledku v angličtině. - - Označení, kdo je garant výsledku a kdo jsou domácí autoři (tzn. podíleli se na výsledku jako zaměstnanci LF)

Důležité pojmy a zásady RIV – Rejstřík Informací o Výsledcích IS není RIV. Vkládání do ISu probíhá průběžně, vložení do RIVu probíhá dávkově jednou ročně za celou univerzitu, příkladně k za rok Bodový systém LF MU – přerozdělování prostředků za tvůrčí činnost na jednotlivá pracoviště Projekty a záměry, u kterých nefiguruje předkladatel výsledku (zde fakulta) jako řešitel, nebo spoluřešitel, se neuvádějí. Rovněž neuvádějte jako domácí ty autory, kteří se na výsledku nepodíleli s prokazatelným smluvním vztahem k předkladateli (zde fakultě).

Druhy výsledků a nejčastější omyly I. – odborný článek (typ J) Odborným periodikem je vědecký časopis, který je recenzován, je vydáván jako periodická publikace v tištěné nebo elektronické podobě a má přidělen ISSN kód. Odborným periodikem není denní tisk ani populárně naučný časopis. Článkem v odborném periodiku není abstrakt vědeckého příspěvku (např. na konferenci), ani kdyby byl zveřejněn v impaktovaném časopise. Článek v odborném periodiku musí mít minimálně 2 strany. Články v odborném periodiku (časopise) se člení na: Jimp – článek v odborném periodiku, který je obsažen v databázi Web of Science společností Thomson Reuters s příznakem „Article“, „Review“, „Proceedings Paper“ nebo „Letter“, a je publikován v periodiku, jehož impaktní faktor je každoročně zveřejňován v databázi Journal Citation Report (JCR) společností Thomson Reuters. Jneimp – článek v odborném periodiku, který je obsažen ve ze světově uznávané databázi ERIH nebo SCOPUS. Jrec – článek v odborném periodiku, které je zařazeno v Seznamu neimpaktovaných recenzovaných periodik vydávaných v České republice (zveřejněno na Jiné články, než tyto, nejsou v RIV hodnoceny!

Druhy výsledků a nejčastější omyly II. – odborné knihy (typ B) a kapitoly v odborné knize (typ C) Kniha (B) je neperiodická odborná publikace o rozsahu alespoň 50 tištěných stran vlastního textu. Druh výsledku B zvolíme, jestliže se jeho domácí tvůrci podíleli na všech nebo na většině kapitol knihy a jsou uvedeni mezi autory knihy. Odbornou knihou nejsou učební texty (učebnice, skripta), odborné posudky a stanoviska, překlady, ročenky a výroční nebo obdobné periodické zprávy, statistické ročenky, nepublikované diplomové, doktorské, habilitační a disertační práce, účelově vydané souhrny odborných prací (např. v rámci jednoho pracoviště), sborníky (jednotlivé příspěvky ve sborníku jsou výsledkem druhu D), tiskem nebo elektronicky vydané souhrny abstraktů. Kapitola nebo kapitoly v odborné knize (C) v případě, kdy celá kniha má jen editora a každá kapitola má samostatného autora nebo autorský kolektiv. Druh výsledku C zvolíme, jestliže jeho domácí tvůrci zpracovali jen jednu nebo omezený počet kapitol a jsou u těchto jednotlivých kapitol uvedeni jako autoři. Upřesnění pro účely hodnocení: Kapitoly v knize nebudou samostatně hodnoceným výsledkem a jejich hodnocení bude uváděno v rámci hodnocení výsledků druhu B s definicemi platnými pro knihu.

Druhy výsledků a nejčastější omyly III. – článek ve sborníku (typ D) Sborníkem je recenzovaná neperiodická publikace, vydaná u příležitosti pořádané konference, semináře nebo sympozia a má přidělen ISBN kód, který obsahuje samostatné stati různých autorů, které mají většinou nějaký společný prvek nebo příbuzné téma, nikoliv ale pouhé abstrakty. Sborníkem není účelové vydaný souhrn odborných prací (např. v rámci jednoho pracoviště). Upřesnění pro účely hodnocení: Hodnoceny budou pouze autorské, nikoliv editorské příspěvky s příznakem „Proceedings Paper“ ve sbornících evidovaných v databázi Conference Proceedings Citation Index – Science nebo Social Science & Humanities (dříve ISI Proceedings) společností Thomson Reuters, v minimálním rozsahu 2 stran textu.

Druhy výsledků a nejčastější omyly IV. – Ostatní (typ O) - - Jedná se o takové výsledky, které nesplňují kritéria pro hodnocené přesně definované druhy výsledků, a které vznikly v souvislosti s řešením projektu nebo výzkumného záměru. - - V případě LF se nejčastěji jednalo o konferenční abstrakta, postery, apod. - - Výsledky typu „O“ nejsou dle metodiky RIV bodově hodnoceny!

Tabulka RVV pro bodový systém hodnocení vybraných výsledků