I. Identifikace projektu Zahájení a ukončení projektu : 1.2.2010 – 31.1.2010 Projekt se zaměřuje na tři základní nosné části :  zmapování stavu a vývoje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu Projekt „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Závěrečná.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
ECVET v Programu celoživotního učení
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Základní škola, Brno, Štolcova 16
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Rámcová dohoda o stresu spojeném s prací
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
Ing. Stanislava Správková
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.01/ Projekt realizovaný Unií zaměstnavatelských svazů ČR financovaný z Operačního programu Lidské zdroje.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Středisko integrace menšin Opava Husova
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
ZAJIŠTĚNÍ DIAGNOSTICKÉHO PRŮZKUMU VE VYBRANÝCH ORGANIZACÍCH Projekt OP LZZ „Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Ing. Stanislava Správková
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Klíčové aktivity projektu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

I. Identifikace projektu Zahájení a ukončení projektu : – Projekt se zaměřuje na tři základní nosné části :  zmapování stavu a vývoje násilí na pracovištích (objektivizace problému a zjištění aktuálního stavu),  vývoj nástrojů a postupů pro předcházení, odhalování a zvládání násilí, stresu a dalších neg. jevů (vzdělávání, osvěta a propagace, pracovněprávní vtahy, BOZP, rozvoj lidských zdrojů),  vybudování dobrovolných a profesionálních zásahových týmů.

II. Identifikace řešitele a partnerů projektu Řešitel projektu : Partneři projektu : Českomoravská konfederace odborových svazů Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR Unie zaměstnavatelských svazů České republiky Odborový svaz zdravotní a sociální péče ČR

III. Role partnera projektu (KZPS) Role partnera projektu spočívá ve :  výběru organizací, které se aktivně účastní realizace projektu,  výběru klíčových osob (lektorů) a jejich zaškolení,  výběru organizací, které se zúčastní pouze jako příjemci vzdělávacích aktivit.

IV. Fáze projektu A.V úvodu projektu :  oslovení cílové skupiny ( zaměstnanci a zaměstnavatelé ve zdravotnictví a sociálních službách - 40 organizací zaměstnavatelů a zákl. odbor. organizací),  zajištění distribuce dotazníků cílové skupině (1500 účastníků diagnostického šetření),  zajištění správného sběru dat od cílové skupiny,  vytipování klíčových osob

B. Ve fázi vzdělávání :  zajištění vzdělávání klíčových osob pro výkon lektorské činnosti,  přijímání přihlášek ke vzdělávání cílové skupiny (800 účastníků),  zajištění zázemí pro vzdělávání,  vedení prezenčních listin a přehledu vyškolených účastníků,  osvětová činnost na pracovišti na téma prevence násilí na pracovišti (při kolektivním vyjednávání nebo jiné formě sociálního dialogu).

V. Místa realizace projektu  Projekt bude realizován na celém území ČR, kromě regionu Praha.  Do vzdělávání budou zapojeni zaměstnanci ZZ, kteří jsou členy : Asociace Asociace českých a moravských nemocniczdravotnických záchranných služeb ČR Asociace nemocnice České republikyAsociace poskytovatelů sociálních služeb ČR  Vzdělávací akce se budou konat zejména v zařízeních zapojených organizací.

VI. Hlavní cíle projektu  Zlepšení kultury bezpečí na pracovišti s ohledem na sociální dialog.  Vytvoření vzdělávacích programů pro předcházení vzniku násilí na pracovištích zdravotnických zařízení.  Vyškolení pracovníků v uvedené problematice ->vytvoření zásahového týmu odborníků připravených poskytnout odbornou pomoc při incidentu na pracovišti. AKREDITOVANÝ KURZ

VII. Zdůvodnění potřebnosti projektu Celospolečenský růst násilí a vzestup agresivity Snižování sociálních jistot Zvyšující se tlak na výkonnost, produktivitu, flexibilitu Globální ekonomické prostředí Zostřující se konkurence Rostoucí hrozba nezaměstnanosti Rozpad tradičních hodnot

Násilí negativně ovlivňuje kvalitu poskytované zdravotní a sociální péče, produktivitu práce a způsobuje ekonomické ztráty. Celoživotní vzdělávání zdravotnických pracovníků a pracovníků v sociálních službách zabraňuje prohlubování problému pramenícího z neznalosti příčin, projevů a následků násilí.

VIII. Klíčové aktivity Řízení a koordinace projektu  Řídící tým projektu – 5 zástupců ČMKOS 2 zástupci KZPS  Zadání VZ na dodavatele vzdělávání a diagnostického šetření.  Kontrola dodržování harmonogramu realizace projektu.  Nastavení pravidel komunikace.  Zajištění přípravy jednotlivých vzdělávacích aktivit.  Zajištění publicity projektu.

Diagnostické šetření  Diagnostické šetření pro projekt realizuje občanské sdružení EURO EDUCA ( Cíle diagnostického šetření :  Zmapování stavu, vývoje a celkové objektivizaci problému násilí na pracovišti s využitím dotazníkového šetření.  Oslovení 1500 respondentů cílové skupiny (zaměstnanci a zaměstnavatelé ve zdravotnictví a soc. službách v celé ČR (kromě Prahy).  V průběhu aktivity ->sběr dat->statistické šetření->stanovení požadavků na další úrovně statistické analýzy -> zpracování a tisk závěrečné zprávy.  Zahájení ve 3. měsíci trvání projektu a ukončení na konci 6. měsíce trvání projektu.

Vzdělávání klíčových osob s předpokladem pro lektorskou činnost  Vzdělávání klíčových osob realizuje společnost www. edcprague.eu  Zajištění proškolení klíčových osob vysoce kvalifikovanými odborníky na univerzitní úrovni.  Bonusový interaktivní kurz „Train-the-trainer“ (lektorské minimum).  Místa realizace kurzů – pro region Čechy ( Praha) - pro region Morava (Olomouc)  Zahájení ve 3. měsíci trvání projektu a ukončení na konci 7. měsíce trvání projektu.

Vzdělávání cílové skupiny  Zahájení vzdělávacích kurzů v 5 až 8 organizacích (zajistí vybraný dodavatel).  Základní moduly kurzu : Obecná problematika násilí na pracovišti a právní souvislosti Psychologické aspekty násilí na pracovišti a krizová komunikace Základy sebeobrany Management prevence násilí.  Délka trvání kurzu – 80 hodin.  Zahájení v 8. měsíci projektu a ukončení na konci 23. měsíce.

Vytvoření zásahových týmů  Absolventi vzdělávacích modulů se budou moci zapojit do zásahových týmu.  Předpokládaný počet – 13 místních týmů v krajích ČR.  Hlavní cíl aktivity – vypracovat statut profesionálního národního zásahového týmu a vytvoření zásahových týmů na podnikové úrovni.  Zahájení od 15. měsíce projektu a ukončení na konci 23. měsíce.

Publicita  Cílem je informovat cílovou skupinu a veřejnost o účelu a přínosu projektu pro pracovníky a zaměstnavatele ve zdravotnictví a sociálních službách.  Oslovení cílové skupiny, odborné veřejnosti a veřejnosti obecně prostřednictvím webových stránek, informačních letáků, publicity v odborných periodikách a odborovém Bulletinu.  Informace o projektu naleznete v letácích a na webových stránkách :

Evaluace  Průběžné vyhodnocování projektu - 2 způsoby : 1. Prostřednictvím řídícího týmu – hodnocení naplnění cílů projektu,nastavené procesy a použité metody,finanční řízení. 2. Prostřednictvím dotazníků – zjištění postojů a názorů cílové skupiny, lektorů a zástupců zaměstnavatelských organizací. Výstupem budou případné upravené vzdělávací moduly a modifikované procesní a řídící postupy.  Zahájení od 7. měsíce projektu a ukončení na konci 23. měsíce.

Závěrečná konference Zhodnocení projektu, jeho realizace, závěry a úspěšnost budou prezentovány na závěrečné konferenci (únor 2012), která se bude konat za účasti nejen účastníků projektu, ale rovněž široké odborné veřejnosti, vzdělavatelů a zaměstnavatelů. O průběhu a výsledcích projektu bude vydán sborník. Závěrečná konference má za cíl předat výsledky a zkušenosti z průběhu projektu a svěřit další průběh vzdělávání jednotlivým organizacím, ve kterých vzdělávání probíhalo a zástupcům vzdělávacích institucí, které byly do projektu zapojeny.