OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, 701 03 OSTRAVA 1 www.osu.cz EQUAL – Kompetence pro trh práce projekt č. 2004CZ050PC001.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity 2005.
EQUAL – Kompetence pro trh práce projekt č. 2004CZ050PC001 byl schválen k financování v rámci II. kola iniciativy EQUAL v ČR Cíl projektu Nastartovat rozvoj.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Cesta k modernímu vzdělávání
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Realizační tým ICZ duben 2005
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Strategické řízení a plánování
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
I. Dvořák Zahajovací setkání
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 EQUAL – Kompetence pro trh práce projekt č. 2004CZ050PC001 byl schválen k financování v rámci II. kola iniciativy EQUAL v ČR Cíl projektu Nastartovat rozvoj 14-ti kompetencí definovaných v kompetenčním modelu Moravskoslezského kraje jako důležitou součást systému celoživotního učení a nástroj, který podpoří adaptaci znevýhodněných osob na trhu práce na měnící se podmínky, motivaci zaměstnavatelů k jejich zaměstnávání, prevenci nezaměstnanosti absolventů škol již před vstupem na trh práce. Délka trvání projektu 1. prosince 2004 – 31. května 2008 Klíčová slova Kompetence, trh práce, celoživotní učení, znevýhodněné a diskriminované skupiny na trhu práce. Kontaktní osoba: Ing. Kamila Palová tel.: fax: Role OU v projektu Vývoj nástrojů a metodik pro hodnocení a rozvoj kompetencí v oblasti školství. Ověření vyvinutých nástrojů. Trénink trenérů. Hodnocení výsledků rozvoje. Šíření výstupů z projektu. Příprava a realizace komunikační strategie projektu na úrovni MS kraje.

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 Program Projektová konsorcia projekt č. FD-K3/033 byl schválen k financování ze státního rozpočtu rozhodnutím MPO ČR a z vlastních zdrojů Cíl projektu Vývoj zařízení pro transformaci přenosu tlakové energie na bází minerální olej – voda a realizace technologie řízení tohoto procesu. Délka trvání projektu duben 2003 – listopad 2005 Klíčová slova Transformace tlakové energie, řízení technologického procesu, fuzzy regulace, jazykový fuzzy regulátor. Kontaktní osoba: Mgr. Martin Malčík tel.: fax: Role OU v projektu Vývoj a realizace software pro řízení transformátorů. Metodika stanovení parametrů fuzzy regulátoru. Vývojové měření fuzzy regulátoru.

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 Projekt EUREKA CLIDAP-WEB projekt č. 1P04OE byl schválen k financování ze státního rozpočtu rozhodnutím MŠMT ČR a z vlastních zdrojů Cíl projektu Vývoj "web analytics" informačního systému pro analýzu clickstreamových dat pro využití v elektronickém podnikání a ověření jeho koncepce v reálných provozních podmínkách. Systémy poskytují pokročilé znalosti o on line zákaznících bez porušení jejich soukromí s tím, že projekt je zaměřen do oblasti využívání provozu internetového serveru, provozujícího www prezentaci. Délka trvání projektu 2004 – 2006 Klíčová slova Web analytics řešení, clickstreamová data,… Kontaktní osoba: Mgr. Martin Malčík tel.: fax: Role OU v projektu Analýza trhu web analytics řešení. Specifikace datových a informačních zdrojů a provozního prostředí. Analýza web analytics uživatelských potřeb. Návrh SMP clusteru. Schéma a funkčnost systému zpracování clickstreamových dat. Vývoj a implementace multidimenzionálního datového modelu.

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 Phare 2003 RLZ – Systém vzdělávání ICT v zařízeních institucionální péče (SyICT) projekt č. CZ2003/ byl schválen k financování v rámci Phare 2003 RLZ Cíl projektu Vytvořit systém vzdělávání mladých lidí v zařízeních institucionální péče a vracejících se z ústavní péče v oblasti informačních a komunikačních technologií pro skupiny ohrožené sociálním vyloučením. Navrhnout speciální vzdělávací programy pro získávání dovedností v oblasti informačních technologií pro děti i pracovníky v zařízeních institucionální péče. Délka trvání projektu 11. dubna 2004 – 10. dubna 2006 Klíčová slova Ústavní zařízení, sociální péče, informační a komunikační technologie, vzdělávací kurzy, e-learning Kontaktní osoba: Ing. Petra Bělákova tel.: fax: Role OU v projektu Příprava speciálních kurzů pro mládež v zařízeních institucionální péče a vracejících se z ústavní péče. Vybudování počítačové učebny v prostorách partnera projektu - Výchovného ústavu v Ostravě – Hrabůvce. Realizace pilotních kurzů. Realizace kurzů v dalších zařízeních institucionální péče v Moravskoslezském kraji Sledování změn v motivaci k dalšímu vzdělávání u těchto mladých lidí.

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 GISFORRD - Geografický informační systém jako nástroj pro podporu regionálního rozvoje a podnikání v regionu Projekt OE 160 GISFORRD je řešen v rámci mezinárodního programu EUREKA.GISFORRDEUREKA Cíl projektu Vyvinout veřejně přístupný Geografický informační systém (GIS), resp. Centrální geoinformační portál pro podporu rozvoje větších regionů. Rozvinout podnikatelské, turistické a ekologické aktivity regionu na základě propojení a analýzy relevantních prostorových a atributových dat z oblastí turistiky, služeb, životního prostředí atd. Nabídnout uživatelům komplexní informace o možnostech regionu jejich zájmu. Délka trvání projektu 1.ledna 2004 – 31. prosince 2006 Klíčová slova Geografický informační system (GIS), geoinformační portal, Internet, prostorová data, regionální rozvoj, turistika, cestovní ruch. Role OU v projektu Z tematického hlediska vytvoří portál zaměřený především na turismus a cestovní ruch, toto zaměření vyplynulo z analýzy celé řady studií a strategických rozvojových plánů. Analyzované dokumenty poukázaly na velký potenciál turismu a cestovního ruchu jako zdroje celkového rozvoje většiny regionů v České republice. Kontaktní osoby: GIS Laboratoř Ing. Milan Bukowczan Ing. Petr Svoboda tel.: fax:

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 Phare – Systém dalšího vzdělávání učitelů základních škol v oblasti sociální práce projekt č. CZ2003/ /123 byl schválen k financování v rámci Phare 2003 RLZ Cíl projektu Vytvořit systém dalšího vzdělávání učitelů základních škol v oblasti sociální práce v Moravskoslezském kraji pro zajištění základních podmínek pro prevenci negativních jevů v běžných podmínkách školních tříd. Cílem prevence by mělo být dítě, které je odpovědné za vlastní chování, schopné konat samostatná rozhodnutí při řešení vlastních problémů a schopné týmové spolupráce a komunikace. Cílovou skupinou jsou žáci ohroženi předčasným ukončením školní docházky. Délka trvání projektu březen 2005 – červenec 2006 Klíčová slova Vzdělávání učitelů, sociální práce, prevence negativních jevů. Kontaktní osoba: Mgr. Zdeňka Kantorová tel.: fax: Role OU v projektu Příprava střednědobého programu Management sociální práce se žáky základní školy na základě metodologie aktivního sociálního učení. Ze 60 problémových škol MSK budou do programu delegováni 3 až 4 učitelé, kteří budou absolvovat kurz. Učitelé budou paralelně provádět aktivity se žáky ve vlastní třídě v programu sociální práce a vyhodnocovat je.

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 Spolupráce VŠ při tvorbě Standardizovaných Multimediálních Vzdělávacích Pomůcek projekt byl schválen k financování v rámci rozvojových a transformačních programů MŠMT – Program 1 na podporu rozvoje struktury, podprogram e) Cíl projektu Cílem projektu je zlevnění a zkvalitnění tvorby a efektivní užití standardizovaných multimediálních vzdělávacích pomůcek (SMVP), vyhovujících modelu SCORM, který Standardy umožňují vytvořené SMVP znovu použít a aplikovat v kurzech jiných VŠ. V rámci tohoto cíle bude ověřován vývoj vzdělávacích objektů (LOs) a testovány procesy pro jednotný kvalifikovaný přístup a využitelnost ve vybraných vzdělávacích systémech užívaných na VŠ. Vzdělávací objekty budou vloženy do existujících digitálních knihoven DILLEO a Telmae, kde bude testován přístup a způsob sdílení těchto objektů mezi VŠ. Délka trvání projektu leden 2005 – prosinec 2005 Klíčová slova E-learning, SCORM, vzdělávací objekty, digitální knihovna, autorské a tutorské nástroje, výukové kurzy, multimediální objekty, e-learning. Kontaktní osoba: Ing. Čestmír Kantor tel.: fax: Role OU v projektu Plnění digitální knihovny Dilleo vzdělávacími objekty (LOs). Plnění portálu o e-learningovém vzdělávání. Vývoj a implementace ověřovacích procesů a nástrojů vedoucích k zajištění přístupnosti LOs přes jednotnou bránu a využitelnosti LOs ve vybraných vzdělávacích systémech. Metodická a technologická podpora autorské práce. Informační a vzdělávací aktivity. Posílení spolupráce se zahraničními univerzitami a dalšími relevantními partnery.

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 Výzkum a vývoj progresivních hydrodynamických mazacích systémů segmentových ložisek troubkových a cementových mlýnů projekt byl schválen k financování v rámci programu V + V – IMPULS (příjemce účelové podpory je OCHI – INŽENÝRING) Cíl projektu Analyzovat průběh teploty mazadla segmentových ložisek troubkových a cementových mlýnů. Tato analýza bude sloužit jako podkladová studie pro sestavení matematického modelu průběhu oteplování mazací vrstvy segmentových ložisek. Délka trvání projektu květen 2004 – prosinec 2005 Klíčová slova segmentová ložiska, matematický model, mazací vrstvy Kontaktní osoba: Mgr. Zdeňka Kantorová tel.: fax: Role OU v projektu Analýza teplotních stavů při rozběhu a chodu mlýna na ustálené otáčky cca 15,4 ot.min-1 Navržení matematického modelu průběhu oteplování mazací vrstvy segmentových ložisek

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 EMAE – European Master in Adult Education Projekt: European Master in Adult Education IC DE-ERASMUS- PROGUC - 1 Cíl projektu Cílem projektu je vytvoření společného evropského magisterského studijného programu pro vzdělávání dospělých. Na projektu spolupracují kromě OU také univerzity z Duisburgu (DE), Kodaně (DK), Kaiserslauternu (DE) Timisoary (RO), Florencie (I), a Helsinek (SF), Délka trvání projektu říjen 2004 – září 2007 Klíčová slova Vzdělávání dospělých, magisterský studijní program, síť partnerských univerzit, společný vývoj, evropská dimenze. Kontaktní osoba: Mgr. Richard Kolibač tel.: fax: Role OU v projektu Práce na určitých modulech studijního programu. Připomínkování ostatních vznikajících modulů v tzv. skupině expertů. Účast na pracovních setkáních. Organizace pracovního setkání v Ostravě. Posílení spolupráce se zahraničními univerzitami a dalšími relevantními partnery.