Periferie počítače Informatika 5. třída.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Periferní zařízení počítače
Advertisements

POČÍTAČ.
Informatika a výpočetní technika
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vstupní a výstupní zařízení
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Přídavná zařízení.
Vstupní a výstupní zařízení
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
na interaktivní tabuli
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_153_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
PC komponenty.
TISKÁRNY.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
Výstupní zařízení počítače
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Složení počítače Informatika 5. třída.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE II Periferie.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
HARDWARE 3. část.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Autor: Ing. Roman Jireš ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE Část I Základní pojmy.
ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE
INFORMATIKA 8 Skenování a tisk III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Hardware Periferie doplňkové Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
HARDWARE Co je to ?.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
HARDWARE.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Inkoustová tiskárna
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Hardware - periferie (6). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Periferní zařízení.
Mgr. Roman Nedorost STAVBA PC Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Multifunkční tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/16 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Periferní zařízení počítače - opakování
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Tiskárny.
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_05
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
SOS Pod amfiteátrom 7, Levice
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Výstupní hardware.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

Periferie počítače Informatika 5. třída

Vstupní a výstupní zařízení Vstupní zařízení: pomocí těchto zařízení počítači říkáme, co má udělat (vstupujeme do něj) Výstupní zařízení: pomocí nich nám počítač říká, co udělal (vystupují z něho informace)

Periferie Rozšiřují možnosti počítače (tisk, nahrávání zvuku a obrazu, odesílání emailu, hraní her, ukládání dat…

Tiskárna – výstupní zařízení Pomocí tiskárny můžeme data z počítače vytisknout na papír v barevném provedení nebo černobíle. Rozlišujeme tiskárny: laserové – rychlý tisk, drahé Inkoustové – levné, pomalý tisk Jehličkové – velmi pomalé, velmi levný tisk

Reproduktory a sluchátka – výstupní zařízení Reproduktory převedou písničku v počítači na slyšitelný zvuk.

Kamera a mikrofon – vstupní zařízení Kamera má podobnou funkci jako lidské oko, jen s tím rozdílem že obraz dokáže nahrát do své paměti. Mikrofon používáme k zachytávání zvuku.

Další periferie Skener, Dataprojektor, Usb disk

Co bychom měli umět Vysvětlit rozdíl mezi vstupním a výstupním zařízením Popsat vlastními slovy co jsou periferie Vyjmenovat základní periferie a znát jejich účel