OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a jeho proměny ( I.díl ) Rozdíl 120 let. Týnem se označovala pevnost, ohrazené místo. Osada vznikla na poč.11. stol. v místech,
Advertisements

Společenská kultura Kulturní instituce v ČR ; VY_32_INOVACE_D3_09
Navštivte hlavní město České republiky
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
V Českém Slezsku, zbývající část zabírá sever Moravy. Na jihu Zlínský kraj, na západě Olomoucký kraj, na severu s polskými vojvodstvími.
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Moje oblíbené místo O P A V.
Cennosti Zajímavosti Co mě baví O mém městě Konec.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Praha.
Prezentace turistické oblasti

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
SLEZSKÉ ZEMSKÉ MUZEUM V OPAVĚ
PAMÁTKY PRAHA.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Moravskoslezský kraj.
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Moravskoslezský kraj Moravskoslezský kraj  je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku. Z větší části leží v Českém slezsku, zbývající.
LUHAČOVICE
Brno.
Opava.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: června 2012
Moravskoslezský kraj - procvičování
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
území s nejvyšším moravským pohořím
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_16 Název materiálu: Kulturní památky 2 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Vypracoval: Radim Volák.  Rozloha: 214 km 2  Počet městských obvodů: 23  Počet obyvatel:  Hustota osídlení: 1500 obyvatel/km 2  Průměrná.
Moravskoslezský kraj Krajské město Ostrava.
Příroda naší republiky
Opava Znak.
Památky národního obrození
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Moravskoslezského kraje Téma: Česká republika jako součást.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.7 Města Libereckého kraje Téma: Česká republika jako součást.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_01_Mladá Boleslav Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Foto Ostravy staré a ještě
MELODIE.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Moravskoslezský kraj.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
ČESKÉ BUDĚJOVICE A3V Obor Historie a místopis dne
Putování po českých krajích.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
FOTOGRAFIE 2017.
DIVADLA v BRNĚ ….
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_MORAVSKOSLEZSKY_KRAJ.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
DIVADLA v BRNĚ 2016.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
Frenštát pod radhoštěm
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Opakování - přehrady
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Královské město Rakovník
Transkript prezentace:

OPAVA

radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století. Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století. Počátkem 19. století se v prvním patře hrálo divadlo. Počátkem 19. století se v prvním patře hrálo divadlo. V současné době je v prostorách Hlásky umístěn Magistrát města Opavy. V současné době je v prostorách Hlásky umístěn Magistrát města Opavy.

Slezské zemské muzeum Nejstarší muzeum v České republice vzniklo roku Nejstarší muzeum v České republice vzniklo roku V reprezentativní budově z konce 19. století jsou umístěny stálé expozice, věnované přírodě a historii Slezska. V reprezentativní budově z konce 19. století jsou umístěny stálé expozice, věnované přírodě a historii Slezska.

Obchodní dům BREDA Představuje jeden z nejvýznamnějších obchodních domů v českých zemích. Představuje jeden z nejvýznamnějších obchodních domů v českých zemích. Je v sousedství největšího opavského hotelu, v blízkosti magistrátu a dalších významných institucí. Je v sousedství největšího opavského hotelu, v blízkosti magistrátu a dalších významných institucí.

Slezské divadlo Slezské divadlo provozuje dva soubory, činoherní a operní těleso. Součástí Slezského divadla jsou i balet a koncertní činnost. Slezské divadlo provozuje dva soubory, činoherní a operní těleso. Součástí Slezského divadla jsou i balet a koncertní činnost.divadločinoherníoperní baletkoncertnídivadločinoherníoperní baletkoncertní položen základní kámen položen základní kámen zahájení divadelního provozu zahájení divadelního provozu slavnostní otevření divadla slavnostní otevření divadla Městské divadlo vyhořelo a bylo znovu adaptováno Městské divadlo vyhořelo a bylo znovu adaptováno.1909

Městské koupaliště Je umístěno v Městských sadech Je umístěno v Městských sadech

Stříbrné jezero Vodní nádrž Stříbrné jezero vznikla zatopením sádrovcového dolu Vodní nádrž Stříbrné jezero vznikla zatopením sádrovcového dolu U jednoho břehu je vytvořena písečná pláž U jednoho břehu je vytvořena písečná pláž

řeka Opava Pramení v Jeseníkách Pramení v Jeseníkách Protéká městy: Vrbno pod Pradědem, Krnov, Opava, Kravaře, Dolní Benešov, Hlučín a Ostrava Protéká městy: Vrbno pod Pradědem, Krnov, Opava, Kravaře, Dolní Benešov, Hlučín a OstravaVrbno pod PradědemKrnov OpavaKravařeDolní BenešovHlučín OstravaVrbno pod PradědemKrnov OpavaKravařeDolní BenešovHlučín Ostrava