Zpracoval:Štěpán Sýkora, Zdeněk Zaoral.  je věda zabývající se pohybem a rozšířením vody na Zemi  studuje také hydrologické cykly a vodní zdroje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Energie pro vodu nejenom v domácnosti
Advertisements

Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
autor: Jakub Jirák, 8. ročník
Socioekonomická geografie
Vořechovská, Kocián, Jung, Daňková
VY_32_INOVACE_G Voda Opakovací otázky
Hydrosféra.
Hydrologie pro záchranáře
HYDROSFÉRA.
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
1.lekce TEZE: Terminologie k popisu oběhu vody v přírodě Schematizace povodí v rámci srážko-odtokového procesu, hlavní složky bilanční rovnice Klimatické.
Jak vytvořit prezentaci – kraje ČR. Zdroje: Učebnice (+ atlas – všechny mapy) – to je základ Webové stránky kraje Webové stránky toho, co prezentujeme.
„Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“.
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
Meteorologie Co je to meteorologie? Autor: Vendula Vincurová
Základy hydrauliky a hydrologie
VODA Lucka Chytilová a Jakub Kolder. VODA -Voda, je chemická sloučenina vodíku a kyslíku -Spolu se vzduchem resp. zemskou atmosférou tvoří základní podmínky.
Zpacoval:Miroslav Trumpeš
Institut environmentálního inženýrství 546
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
HYDROLOGIE věda, která se systematicky zabývá poznáváním zákonů výskytu a oběhu vody v přírodě Voda - nejrozšířenější látka v přírodě. Vyskytuje se trvale.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6 - půdy_CR AnotacePrezentace – půdy České republiky AutorMgr. Michaela Eisenhammerová JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
Simona Jakschová 3.O, Markéta Bortlíková 3.O
zaměřují se také ochranou neživé přírody
Geologie a Její vědy.
GEOLOGICKÉ VĚDY z řeckého geos (Země) a logos (věda) vědy o Zemi
Hydrosféra oceánská voda
GEOLOGIE, GEOLOGICKÉ VĚDY
Povrch, objem, proporce Jindřiška Svobodová
Ekosystém Prchalová, K..
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bc. Špačková Martina ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s s jednotlivými geologickými.
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
VY_32_INOVACE_ 01 - Ekologie. Ekologie se užívá v několika významech. V původním významu je ekologie biologická věda, která se zabývá vztahem organismů.
Co žáci vědí o koloběhu látek
prof. RNDr. Rudolf Brázdil, DrSc. Mgr. Zdeněk Máčka, Ph.D.
GEOLOGIE – VĚDA O ZEMI.
4.1 Voda a vzduch Atmosféra Hydrosféra - vzdušný obal Země
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Česká asociace životního prostředí Autor obrázku: Michal Bártík.
Hydrosféra Vodní obal země.
Nauka o krajině. Nauka o krajině se stala fundamentem na jehož základě se formovala geoekologie jako komplexní fyzická geografie, která se orientuje na.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Anotace: Prezentace slouží k přehledu tématu rozbory vod – kationty ve vodách Je určena pro výuku ekologie a monitorování životního prostředí v 1. a 2.
Zákoucká Lucie Mlynářová Dominika ZŠ CHRASTAVA vODA Déšť nikdy nepadá jen na jedinou střechu.
Fyzika a chemie společně CZ/FMP/17B/0456 SOUBOR VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ FYZIKA + CHEMIE ZŠ A MŠ KAŠAVA ZŠ A MŠ CEROVÁ.
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – podpovrchovou – vodou v atmosféře – vodou v živých organismech.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 1. Charakteristika a historie ekologie Název sady: Základy ekologie pro.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Anotace: Výklad nového učiva. Autor: Mgr.Eva Palovská,2011 Ověření ve výuce: 5. 3.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – jezera, bažiny, rašeliniště, slatiniště – rybníky, přehradní nádrže – podpovrchovou.
ÚVOD DO STUDIA GEOGRAFIE. GEOGRAFIE JAKO VĚDA GEOGRAFIE – slovo řeckého původu - v překladu do češtiny znamená POPIS ZEMĚ neboli ZEMĚPIS ( γεός geos pozemský,
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_26_01_Z9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Globalizace Základní škola Libina, příspěvková.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Meteorologie.
Česká asociace životního prostředí
Geologické vědy zkoumají neživou přírodu = základní podmínky pro život organismů, zdroj nerostných surovin Mineralogie – nauka o nerostech.
METEOROLOGIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_29.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Voda hydrosféra základní podmínka života (tělo člověka – 60 – 70%vody)
VY_32_INOVACE_ Atmosféra Autor Mgr. Renáta Hořejšková
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Vzdělávací akce s názvem
Geografie Krajinná sféra
Opakování základních ekologických pojmů Ekologie Opakování základních ekologických pojmů.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_ZEMĚPIS
Podzemní voda a prameny
Transkript prezentace:

Zpracoval:Štěpán Sýkora, Zdeněk Zaoral

 je věda zabývající se pohybem a rozšířením vody na Zemi  studuje také hydrologické cykly a vodní zdroje

 hydrolog - odborník zabývající se hydrologií  může pracovat  v geografických oborech  v přírodovědných oborech  ve vodohospodářství  v ochraně přírody

 tato věda sleduje pohyb, výskyt, složení, vlastnosti a charakter všech vod na světě  díky tomuto oboru se staví přehrady, čističky odpadních vod, využívají se minerální vody, určuje se bezpečnost vody, dochází ke kontrole kvality vod

 hydrologie je věda spjatá s obory  hydrografie  hydrometeorologie  hydroklimatologie  hydrologie povrchových vod  hydrogeologie  výzkum kvality vody  oceánografie  meteorologie

 Wikipedia  učebnice - Voda ČR  Časopis - National Geography

Děkujeme za pozornost