SOLVIT Efektivní systém řešení problémů na vnitřním trhu ES.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Volný pohyb zboží – praktické poznatky s aplikací nař í zen í o vzájemném uznávání Informační místo ProCoP Ministerstvo průmyslu a obchodu
Advertisements

EURES Evropské služby zaměstnanosti
© JUDr. Monika Forejtová, Ph.D.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje
Přeshraniční poskytování služeb Festival exportu, RNDr
Jednotné kontaktní místo Praha 1 Jednotné kontaktní místo.
Ministerstvo průmyslu a obchodu Prezentace k nařízení 764/2008 o vzájemném uznávání
Vzájemné uznávání výrobků v neharmonizované sféře
Profesionální servis MPO pro zjednodušení podnikání v EU © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu EU
Veřejné podniky a státní monopoly
Činnost SOLVIT centra Setkání s kontaktními osobami a odbornou veřejností Ministerstvo průmyslu a obchodu,
 2007 Ministry of Industry and Trade, Energy Department Nová evropská energetická legislativa Cíle a opatření „energetického balíčku“ Ladislav Pazdera.
Harmonizace, důsledky, budoucnost Jan Öhm Hospodářská fakulta TUL Evropská ekonomická integrace.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu 11 MPO PROTI NEKALÝM PRAKTIKÁM PŘI PŘEDVÁDĚCÍCH AKCÍCH.
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Oznamovací povinnost správních orgánů podle nařízení 764/2008 ProCoP setkání
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Nařízení o vzájemném uznávání a informační místo ProCoP Ministerstvo průmyslu a obchodu SOLVIT setkání
EURES – vaše práce v Evropě
Evropský podnikatelský konzultační panel EBTP Ministerstvo průmyslu a obchodu, květen 2006.
1 Ochrana spotřebitele v EU a činnost Evropských spotřebitelských center Ondřej Tichota Evropské spotřebitelské centrum při České obchodní inspekci 9.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Síť Evropských spotřebitelských center – elektronický obchod © 2006 ESC při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic REKAPITULACE ENERGETICKÝCH SMĚRNIC EU JAN POUČEK PODĚBRADY, 9.března 2004.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
“Vaše Evropa Poradenství” Mgr. Michaela Suchardová, LL.M. Eurocentrum České Budějovice „Studuj, pracuj, cestuj v EU. Volný pohyb bez překážek?“
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
TRIS Databáze návrhů technických předpisů na stránkách Evropské komise.
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Směrnice 77/2001 o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Jan Pouček Ministerstvo průmyslu.
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Umísťování investic a podnikatelských záměrů URBIS INVEST 25. dubna 2012 Ing. Martin Kešner vedoucí Oddělení umístění projektů CzechInvest.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
EKONOMICKÉ INTEGRACE.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Mezinárodní regionální integrační seskupení v oblasti obchodu
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Asociace pro mezinárodní otázky Association for International Affairs.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Volný pohyb služeb a kapitálu Evropské soutěžní právo Michal Částek.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph. D
Obecní živnostenský úřad Magistrát města Pardubic Jednotné kontaktní místo.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Směrnice o službách Reálné přínosy v reálných číslech Mgr. et Mgr. Ivo Kameš Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
Jak co nejúčinněji řešit spor o právo ES s využitím mimosoudních nástrojů Michaela Vlasáková Baruníková Martin Tesař.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
PRÁVO EVROPSKÉ UNIE Jednotný vnitřní trh Masarykova univerzita 2017
- aplikace pro vyhledávání vědecko- výzkumných výzev
Transkript prezentace:

SOLVIT Efektivní systém řešení problémů na vnitřním trhu ES

 2005  Ministry of Industry and Trade 2 Co je SOLVIT? Neformální a bezplatný způsob řešení problémů v důsledku nesprávné aplikace práva ES státními orgány Síť center v členských státech EU, Norsku, Lichtenštejnsku a na Islandu Propojeno on-line databází spravovanou Evropskou komisí.

 2005  Ministry of Industry and Trade 3 Jak SOLVIT funguje Občan, který má problém se správním orgánem v jiném členském státě EU, se spojí se SOLVIT centrem ve svém státě (Domácí centrum). Domácí centrum se obrátí na SOLVIT centrum ve státě, kde problém vznikl (Řídící centrum). Řídící centrum pak řeší problém s dotčeným správním orgánem. Návrh řešení – záleží na stěžovateli, zda řešení přijme.

 2005  Ministry of Industry and Trade 4 Oblasti, kde může SOLVIT pomoci Přístup zboží na trh jiného členského státu Poskytování přeshraničních služeb Usazení v jiném členském státě za účelem podnikání Refundace DPH Uznávání diplomů a profesních kvalifikací jiné problémy s tzv. přeshraničním prvkem

 2005  Ministry of Industry and Trade 5 Příklad – Volný pohyb zboží: Umístění hasicích přístrojů na německý trh Výrobek částečně harmonizovaný a částečně neharmonizovaný. Německá zkušebna vyžadovala další přezkoušení neharmonizované části výrobku. Spolkové ministerstvo vnitra a Zemská ministerstva vnitra SRN přiznala, že tato podmínka představuje překážku volnému obchodu, neboť podle zásady vzájemného uznávání mají i neharmonizované výrobky v zásadě volný pohyb na vnitřním trhu ES (viz ESD „Cassis de Dijon“ – zásada vzájemného uznávání).

 2005  Ministry of Industry and Trade 6 Kontaktní údaje: SOLVIT centrum pro ČR Ministerstvo průmyslu a obchodu Odbor vnitřního trhu a služeb EU Na Františku 32, Praha 1, Pracoviště: Politických vězňů 20, Praha 1, Tel.: Fax.: Internet:

 2005  Ministry of Industry and Trade 7 Děkuji za pozornost Mgr. Martin Líčeník ředitel odboru vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR