Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Mgr. Ing. Jana Bražinová 18. 10. 2012 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Mgr. Ing. Jana Bražinová Ing. Vladimír Zadina 12. –
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Příprava programového období Aktuální proces přípravy programového období Zpracoval: Nazim Afana Datum: duben 2013.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
ministryně pro místní rozvoj
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
1 Operační programy 2007 – 2013 v rámci ČR Uplatnění principu partnerství Zdrojem informací je MSC a informace ŘO 26. březen 2009 Mgr. Ing.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Mgr. Ing. Jana Bražinová

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Obsah Společnost Allowance s.r.o. - kdo jsme Příklady dobré praxe Operační programy v ČR 2007 – 2013 Operační programy v ČR 2014 – 2020 Role Allowance - potenciál spolupráce s žadateli 2

Allowance s.r.o. – kdo jsme 3

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Allowance s.r.o. Působí především v oblasti přípravy a řízení projektů – Zpracování projektu – Příprava nejvhodnějšího modelu financování – Řízení projektu během realizace Dosavadním jádro činnosti - projekty v oblasti životního prostředí 4

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Sesterská společnost Allowance s.r.o. Zabývá se organizačním zajištěním výběrových řízení 5

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Access EU! - EEIG Evropské hospodářské zájmové sdružení sídlo přímo v Bruselu cíle: umožnit svým členům rozvíjet obchodní aktivity rozvíjet partnerství mezi členy a jejich obchodními partnery (maximálně využít hospodářský potenciál) být kontaktním místem pro vyjednávání 6

Příklady dobré praxe Projekty realizované Allowance s.r.o. 7

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Prodloužení trasy A metra v Praze – provozní úsek V.A Dejvická – Motol – předpokládaný termín zprovoznění v roce 2014 – celkové způsobilé výdaje projektu jsou 18, 415 mld. Kč – schválen v rámci OPD – Allowance s.r.o. Zpracovatel žádosti Zpracovatel studie proveditelnosti CBA 8

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Sanace a rekultivace staré ekologické zátěže státního podniku DIAMO na lokalitě Mydlovary – Sanace a rekultivace úpravny uranových rud – Celkové náklady projektu: 670 mil. Kč – Allowance s.r.o. Zpracovatel žádosti Zpracovatel studie proveditelnosti a CBA Organizátor výběrových řízení v projektu Administrátor projektu 9

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Zvýšení výkonnosti MHMP – Zlepšení systému řízení Magistrátu hl. m. Prahy, zvýšení kvalifikace pracovníků, příprava zavedení normy ISO 9001:2008 – Celkové náklady projektu: 6,966 mil. Kč – Allowance s.r.o. Zpracovatel žádosti Zpracovatel analýzy potřeb Administrátor projektu 10

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Úprava Informačního systému majetku státu jako zvláštní grafické datové vrstvy nad RUIAN v návaznosti na další základní registry veřejné správy – Vytvoření centralizované evidence majetku státu, zlepšení hospodaření státu – Celkové náklady projektu: 269,75 mil. Kč – Allowance s.r.o. Zpracovatel žádosti Zpracovatel studie proveditelnosti Konzultant pro podání žádosti na MV ČR 11

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Vývojové centrum Enika s.r.o. – Výstavba a vybavení vývojového centra Enika s.r.o. – Celkové náklady projektu: Kč – Allowance s.r.o. Zpracovatel žádosti Zpracovatel studie proveditelnosti Konzultant při realizaci 12

Operační programy v ČR

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , 14 Národní strategický referenční rámec Cíl 1 NSRR Konkurenceschopná česká ekonomika Cíl 2 NSRR Otevřená, flexibilní a soudržná společnost Cíl 3 NSRR Atraktivní prostředí Cíl 4 NSRR Vyvážený rozvoj území OP Podnikání a inovace (MPO) OP Výzkum a vývoj pro inovace (MŠMT) OP Lidské zdroje a zaměstnanost (MPSV) OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (MŠMT) OP Praha Adaptabilita (Hl.m. Praha) OP Doprava (MD) OP Životní prostředí (MŽP) 7 x regionální OP (ROP) (Regionální rady) OP Praha Konkurenceschopnost (Hl.m. Praha) Integrovaný OP (IOP) (MMR)

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , 15 Strategické cíle NSRR Konkurenceschopná česká ekonomika Konkurenceschopná česká ekonomika – Podpora podnikání Otevřená, flexibilní a soudržná společnost Otevřená, flexibilní a soudržná společnost – Podpora vzdělávání, zaměstnanosti a sociální oblasti Atraktivní prostředí Atraktivní prostředí – Podpora rozvoje dopravní infrastruktury a ochrany a obnovy životního prostředí Vyvážený rozvoj území Vyvážený rozvoj území – Podpora problémových území, revitalizace městských a venkovských území, cestovního ruchu, informačních technologií

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , 16 Otázka zjednodušení diskuze o zjednodušení a zefektivnění implementačního procesu probíhá jak na úrovni EU, tak na národní úrovni konkrétní návrhy: konkrétní návrhy: zrychlení a optimalizace administračních procesů ŘO zpřehlednění smluv o poskytnutí dotace (délka úměrná k výši poskytnuté dotace) zjednodušení formulářů / žádostí o poskytnutí dotace

Operační programy v ČR

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Národní rozvojové priority 1.Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky 1.Rozvoj páteřní infrastruktury 2.Zvyšování kvality a efektivity veřejné správy 3.Podpora sociálního začleňování, boje s chudobou a systému péče o zdraví 4.Integrovaný rozvoj území 18

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Tematické okruhy 1.Trh práce a vzdělávání 2.Funkční výzkumný a inovační systém 3.Konkurenceschopné podniky 4.Mobilita, dostupnost, sítě, energie 5.Efektivní správa a instituce 6.Boj s chudobou, sociální začleňování a zdraví 7.Životní prostředí 8.Integrovaný rozvoj území 19

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Ad tematický okruh 6) „Boj s chudobou, sociální začleňování a zdraví“ Ad tematický okruh 6) „Boj s chudobou, sociální začleňování a zdraví“ Věcné zaměření: Podpora opatření bránících vzniku a prohlubování chudoby a sociální exkluze Strategické cíle, např.: Podpora sociálního podnikání a sociální inovace. Zvyšování souladu a provázanosti politiky zaměstnanosti, sociální a rodinné politiky. Zvyšování respektu a tolerance mezi většinovou a menšinovou společností. Zvýšení bezpečnosti v ulicích. Programy na multikulturní společnost – vzdělávání, kultura atd. Rozvoj dobrovolnictví a corporate social responsibility. 20

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Navrhované operační programy Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2.Výzkum, vývoj a vzdělávání 3.Doprava 4.Životní prostředí 5.Zaměstnanost 6.Integrovaný regionální operační program 7.Praha – pól růstu ČR 21

Role Allowance, potenciál spolupráce s žadateli (naše silné stránky) 22

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Role Allowance s.r.o. na straně žadatele 23 Fáze projektového cyklu Role Allowance s.r.o. v dané fázi Optimalizace projektu Úprava projektu dle požadavků konkrétního programu určení prací, nutných k úspěšnému předložení projektu Zpracování a podání žádosti Zpracování žádosti Zpracování a kompletace povinných příloh Realizace projektu Kontrola realizace projektu – dodržení souladu s programem Vyúčtování projektu – zpracování a předložení žádostí o platbu Závěrečné vyhodnocení projektu Zpracování závěrečné zprávy Kontrola udržitelnosti projektu a povinné publicity

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Strategické plánování pro období Strategické plánování na úrovni měst, svazků měst a obcí, mikroregionů, zájmových sdružení aj. Příprava strategických/koncepčních plánů rozvoje: – Analýza zájmového území – Definice silných a slabých stánek + příležitosti a ohrožení – Návrh rozvojové strategie – Akční plán rozvoje (konkrétní projekty včetně možností financování) – Evaluace implementace 24

Allowance s.r.o., Na Dvorcích 1989/14, Prague 4, Czech Republic, tel.: , fax: , Využití strategických plánů měst a obcí Možnost komplexního (uceleného) plánování rozvojových směrů měst a obcí Důraz na vyváženost rozvoje v jednotlivých oblastech rozvoje (životní prostředí, podnikání, dopravní infrastruktura aj.) Zapojení veřejnosti do plánování dlouhodobého rozvoje města/obce Kontrola plnění cílů rozvoje Provázání realizace jednotlivých projektů s dotačními prostředky EU 25

Děkujeme za pozornost 26