Londýnské oko London Eye (Londýnské oko), nazývané také Millenium Wheel (Kolo Milenia) nacházi se v Londýně na břehu Temže, mezi mosty Westminster.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

BESKYDY.
BOŘEŇ Česko.
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
10 nej z královské Anglie den Londýn.
Aiguille du Midi Chamonix - Francia.
Markéta Horáková Kvinta B
Mrakodrap, který se sám otáčí, mění výhled jak chceme nebo podle slunečního světla.
Labák – nové bouldry oblast pod stěnou Zajíc Zajíc Masivy Masivy: je tam parádní vyhlídka Jeskyňka lásky příchod Zdvihni tu nohu.
Zobrazení dutým zrcadlem
Výška trojúhelníku Změř výšku svého spolužáka nebo spolužačky.
SZŠ a VOŠZ Zlín® Kabinet MAT předkládá prezentaci
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
London Eye Londyńskie Oko.
Charakteristiky polohy
Zobrazení zrcadlem a čočkou
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Největší alpský ledovec
Egyptské pyramidy David Beneš 1.Ročník GIO.
Vypracoval-Vojtěch Lépeš Škola- I.zš Zruč nad Sázavou 8.B.
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
LONDON EYE LONDÝNSKÉ OKO.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
České Středohoří Nela Kresanová 9.A
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
OBECNÉ INFORMACE  Nejluxusnější  Nejdražší  Stála 22 miliard Kč  Stavěla se 22 měsíců  – první komerční plavba.
Osová souměrnost – pojmy, postup konstrukce
LONDÝN.
Místo : Paríž Výška : 318 metrů Datum ukončení stavby : 1887
Royal Clipper.
Globální družicové polohové systémy Galileo a GLONASS
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Velká Británie TÉMATICKÝ CELEK:Evropa.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
MEŠITA SHEIKH ZAYED ABU DHABI Mešita Sheikh Zayed je stavba v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Je to jedna z největších takových.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Mrakodrap, který se sám otáčí, mění výhled jak chceme nebo podle slunečního světla.
Lichoběžníky a jejich vlastnosti
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Krušné hory.
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Consul company ltd KARUSEL.
10 unikátních lanovek.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Lichoběžníky a jejich vlastnosti
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Lichoběžníky a jejich vlastnosti
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
LONDON P L A F A C M E O S U S.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
Prezentaci připravil: Martin Zubalík
Žralok. Popis Žralok bílý (Carcharodon carcharias) či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z ičeledi lamovití vyskytující.
Transkript prezentace:

Londýnské oko

London Eye (Londýnské oko), nazývané také Millenium Wheel (Kolo Milenia) nacházi se v Londýně na břehu Temže, mezi mosty Westminster a Hungerford. Projekt zpracovali David Marks, Julie Barfield, Malcolm Cook, Marek Sparrowhawa, Steven Chilton a Nic Bailey. Na financování budovy se podílela britská letecká společnost British Airways Corporation.

Kolo je vysoké 135 metrů a jeho plný obrat trvá okolo 40 minut. Na kole je 32 kabinek, nástup a výstup pasažerů probíhá bez zastavení.

Všechny kabiny jsou připojené takovým způsobem, aby jejich poloha byla vždy rovnoběžná

Krátký popis budovy: Londýnské oko bylo postaveno na základech o váze tun a sestro- jeno v ležící pozici. Zvedalo se na pontonech u břehu Temže. Je to největší a nejtěžší konstrukce budovaná takovým způsobem. Na kole se otáčí celkem 36 kabinek. Každá z nich pojme do svého prosklenného nitra 25 osob.

Londýnské oko má obvod 424 m a váží 600 tun

Projížďka trvá kolem 30 minut. Po 15 min. od začátku se pasažéři nachází na vrcholu, tzn. ve výšce 135 metrů. Při dobrém počasí je možný výhled do okolí v okruhu 25 mil.