Studium pro školní metodiky prevence

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Finanční možností svépomocných skupin
Liberecký kraj Koloděje
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Ing. Stanislava Správková
Protidrogová politika v EU a v ČR Blanka Korčišová Viktor Mravčík Jůnův statek
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Prevence rizikových forem chování a MŠMT
Organizace Státní správy
Okresní setkání metodiků prevence Kateřina Gruntová, DiS.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Minimální preventivní program školy
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Vertikální koordinace primární prevence (role MŠMT, krajů, PPP a škol v primární prevenci) Národní kulatý stůl, MŠMT, Ministerstvo školství,
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Prioritní oblasti prevence, speciálního školství a institucionální výchovy MŠMT - Prevence, speciálního školství a institucionální výchovy.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Státní správa Petr Machala.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE (2012 – 2016)
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Vzdělání z hlediska teorie statků
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Informace o speciálním vzdělávání a primární prevenci Harrachov, 25. září 2015.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Individuální projekt „Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů“
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
NOVÝ ZPŮSOB FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ Porada s řediteli škol a školských zařízení 20. říjen 2011.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Sběr dat o drogách na regionální/místní úrovni MUDr. Viktor Mravčík.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Subjekty a objekty veřejných politik
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
5. AT seminář Libereckého kraje Malá Skála 29 – 30/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ing. Stanislava Správková
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Rozpis rozpočtu a normativy
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Studium pro školní metodiky prevence 24.3.2007 Kateřina Gruntová, DiS. Krajská protidrogová koordinátorka

Protidrogová politika národní úroveň Obsah Protidrogová politika národní úroveň krajská úroveň místní Personální zajištění protidrogové politiky na Krajském úřadě Libereckého kraje Orgány kraje

Protidrogová politika Protidrogová politika je komplexní a koordinovaný soubor preventivních, vzdělávacích, léčebných, sociálních, regulačních, kontrolních a dalších opatření na státní, krajské a místní úrovni. Cílem je: snížit užívání drog a zmírnit potencionální rizika a škody

Protidrogová politika Horizontální koordinace Vertikální koordinace

Protidrogová komise Rady LK Zastupitelsvo Libereckého kraje Rada Libereckého kraje Pracovní skupiny Protidrogová komise Rady LK Odbor sociálních věcí, bezpečnosti a problematiky menšin Odbor zdravotnictví Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu

odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Vláda ČR MŠMT Kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu PPP okresní metodik Školy školní koordinátor primární prevence

Personální zabezpečení na Krajském úřadě Libereckého kraje Krajský protidrogový koordinátor odbor sociálních věcí bezpečnosti a problematiky menšin Krajský školský koordinátor primární prevence odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu

Personální zabezpečení Krajský protidrogový koordinátor zajištění komunikace s ústředními orgány metodické vedení a spolupráce s místními protidrogovými koordinátory obcí s rozšířenou působností III. stupně spolupráce a metodické vedení poskytovatelů služeb (primární, sekundární, terciární prevence) spolupráce s klíčovými institucemi v kraji participace na dotačním řízení státních orgánů mapování drogové scény v kraji (sběr dat) odpovědnost za přípravu strategických dokumentů kraje pro oblast protidrogové politiky (všechny tři oblasti prevence) administrace dotačních či grantových programů resortu prezentace aktivit protidrogové politiky v kraji

Personální zabezpečení Krajský školský koordinátor primární prevence zajištění komunikace s MŠMT metodické vedení a spolupráce s PPP a školními metodiky primární prevence participace na dotačním řízení MŠMT mapování potřeb škol a školských zařízení (sběr dat) odpovědnost za přípravu strategických dokumentů kraje pro oblast primární prevence (Program rozvoje LK 2004-2006, Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy LK) administrace dotačních či grantových programů resortu prezentace aktivit primární prevence v kraji

Orgány kraje Protidrogová komise Rady Libereckého kraje Komise je zřízena jako iniciativní a poradní orgán RK pro oblast protidrogové politiky, Zejména plní úkoly, kterými jí pověří RK, jíž se ze své činnosti odpovídá. Jejím úkolem je koordinovat a navrhovat veškeré aktivity v oblasti protidrogové prevence v rámci celého kraje. 9 členů (odborná veřejnost)

Orgány kraje Protidrogová komise Rady Libereckého kraje Pracovní skupiny: primární prevence snižování rizik /HR/ léčba a resocializace koordinace

Gestor: Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Orgány kraje Protidrogová komise Rady Libereckého kraje Pracovní skupina PRIMÁRNÍ PREVENCE Gestor: Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje Hl. cíl: Prostřednictvím PP šířit informace o návykových látkách a jejich souvislostech, zvyšovat právní vědomí, ovlivňovat postoje a chování směrem k odmítnutí nebo oddálení užití drogy v celé populaci. Výstupy: příprava strategických dokumentů plakáty kontaktů

Místní koordinace protidrogové politiky Libereckého kraje V rámci kraje 10 správních obvodů = 10 pověřených úřadů = 10 místních protidrogových koordinátorů (Česká Lípa, Nový Bor, Liberec, Frýdlant, Jablonec n/N., Tanvald, Semily, Turnov, Jilemnice, Železný Brod)

Na významu prevence užívání drog se patrně shodnou všichni dospělí bez ohledu na jejich profesi a životní roli.

Krajský úřad Libereckého kraje Děkuji za pozornost Kateřina Gruntová, DiS. krajský protidrogový koordinátor Krajský úřad Libereckého kraje Odbor sociálních věcí, bezpečnosti a problematiky menšin U Jezu 642/2a 461 80 Liberec 2 +420 485 226 338 katerina.gruntova@kraj-lbc.cz www.kraj-lbc.cz

11. patro