Podlahy a podlahové konstrukce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Otvory v nosných stěnách
Advertisements

Název školy Střední odborná škola Luhačovice
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Součinitel dotvarování a objemových změn
Kontrola TDI – laminátové podlahy
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Stavitelství 4 Betonové stropy
Téma: Stropy Heluz Miako POS 2
Název operačního programu:
Princip dřevěných stropů
Rozdělení stropních konstrukcí
STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
dřevěné STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
Název operačního programu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
PLOVOUCÍ PODLAHA kontrola TDI
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Velkoplošné aglomerované materiály.
Stropní konstrukce a ztužující věnec
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Fošnový strop Princip stejný jako u klasického dřevěného trámového stropu polospalného Masivní trámy jsou nahrazeny užšími a vyššími fošnami (80/160 –
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Otvory v nosných stěnách
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, , Karlovy Vary Autor: MARIE KRAUSOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_PŘÍPRAVA.
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
Obložení stěn a stropů. Obložení se montuje na vyzrálé zdivo, bez omítání, se zatřenými spárami. Dodatečné obklady se provádějí na omítnutý podklad. Plocha.
VY_32_INOVACE_36_01 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
Nejdůležitější část střechy?
Prefa-monilitické žb stropy spřažené deskové
Stropní konstrukce typu BSK
Dřevěná schodiště Umožňují spojení různých výškových úrovní. Jsou lehké, teplé a z hlediska stavebních nákladů levné, mají pěkný vzhled a často zabírají.
DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI
Řešení poruchových oblastí příklady stěnových nosníků
Pozemní stavitelství II
7. podlahy I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_TRUBKOVÉ LEŠENÍ_Z2
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
04/2012STROPY1 VY_32_INOVACE_514 Anotace: Materiál je vytvořen pro žáky 2. ročníku odborného vzdělávání s výučním listem oboru tesař. Je určen k zábavnému.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování dřevěných zárubní.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stropu a montáž pracovního postupu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.
Dilatace obkladu Ing. Miloslava Popenková, CSc. Úvod Princip návrhu dilatace obkladu musí vycházet z definic jednotlivých deformací ve stavebních konstrukcí,
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Konstrukce a výroba dřevostaveb
Konstrukce a výroba dřevostaveb
Transkript prezentace:

Podlahy a podlahové konstrukce. Vrchní konstrukce uložené na stropech, upravené ploše podkladu nebo na upraveném povrchu terénu. Tvoří ji nášlapná vrstva, vyrovnávací a izolační vrstva. Skládané dřevěné podlahy jsou prkenné, fošnové, vlysové, parketové, mozaikové, z aglomerovaného dřeva, z panelů vyrobených z dřevité hmoty. Prkenné a fošnové jsou z měkkého dřeva, ostatní většinou z tvrdého. Rozdělení tesařských podlahových konstrukcí: Nehoblované – nehoblovaná tesařská podlahy, - podkladová podlaha (pod vlýsky a parkety). Hoblované - hoblovaná tesařská podlaha, - obyčejná tesařská palubová podlaha, - převazovaná tesařská palubová podlaha, - prkénková podlaha. Podlahy z dřevěných špalíků (dlažby).

Nášlapná vrstva Násyp Záklop Nosné trámy Podhled

Technické požadavky na podlahy. Kvalitní tříděný materiál s malou hmotností a dobrou tepelnou akumulací, který se snadno čistí a udržuje. Nepoddajný podklad a správné položení prken, těsný, rovný a vodorovný líc. ( Oblíbeny pro svůj vzhled a tepelně izolační vlastnosti.) Konstrukční vrstvy dřevěných podlah. Izolační vrstvy – proti vlhkosti, zvuku, tepelným ztrátám a požáru. Vyrovnávací vrstvy – tvořeny různým materiálem, lehčený beton, násypy, podkladový beton, (škvára).

Polštáře jsou dvoustranně nebo více stranně řezaná dřeva, min. tl Polštáře jsou dvoustranně nebo více stranně řezaná dřeva, min.tl.50mm a min. šířka opracované ložné plochy 80mm, kladou se naplocho, rozepřeny klíny do stěn přes zvukově izolující podložku, kolmo na nosné prvky stropní konstrukce, osová vzdálenost max. 800mm pro podlahy tl.22mm a max.1000mm pro ostatní podlahy.

Polštář u stěny Podlaha u stěny

Nehoblované tesařské podlahy. Pro skladiště, půdy a jiné objekty. Zhotovena z hrubých omítaných prken tl.min.24mm a šířky 150-250mm. Kladou se na polštáře nebo nosné prvky (stropnice a nosníky), spojují se na sraz (někdy polodrážku nebo pero a drážku), přibíjejí se 2 hřebíky, min délky 3násobek tloušťky přibíjených prken s minimální vzdáleností od omítky stěn 10mm. Podkladové podlahy. Podklad pod vlysové a parketové podlahy. Z nehoblovaných prken 80 -140mm širokých, min.18mm tlustých se spárami max.10mm, přibíjených jedním hřebíkem do polštáře.

Podkladová podlaha