Naše město Vizovice a Základní škola

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Advertisements

Proměny krajiny města Přerova v průběhu století
Historické pohlednice
 výstavba národní školy  1954 – přízemí školy přebudováno pro potřeby Zvláštní školy internátní – zřizuje se jídelna, kuchyně, dvě ložnice,
Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Pozděchov Vendula Křupalová.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Základní škola Lázně Bohdaneč se představuje. ZŠ Lázně Bohdaneč Budova druhého stupně na Masarykově náměstí Budova prvního stupně Na Lužci.
Školy pro venkov ZŠ HLUK.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
Druhá část Rok 2013 ……. Snímky navazují na první část kostelů a kaplí z minulého roku. Tyto byly pořizovány v jednotlivých městských částech Brna, ve.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Rumburk Rumburk je v Šluknovském výběžku. Je to nejdůležitější město ve Šluknovském výběžku. Sousedí se Starými Křečany,Varnsdorfem a Šluknovem.
Vizovice Eliška Kratinová.
NÁVŠTĚVA KROMĚŘÍŽE ÚVOD Autovýlet Vladimíra a jeho kamaráda Karla na prohlídku města a památek v Kroměříži se uskutečnil Odjetí.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Prezentaci vytvořili žáci 5. ročníku ZŠ Ostrava-Proskovice Říjen 2013.
Procházka historií a současností města Karviné
Vizovice Simona Tichá.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_15 Název materiálu: Kulturní památky 1 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Mateřská škola Vítězná 1578 Slaný Jana Řeháková.
Žákovská prezentace Školní dílo
LUHAČOVICE
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Autor: Lukáš Vávra. POLOHA  Vizovice se nachází na Moravě, ve Zlínském kraji. Vizovice Znak města.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladrubske.namesti.
Brána Krkonoš Jiří Svoboda
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Městská část Brno BOSONOHY
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Chodova.Plana.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.9 Města Pardubického kraje Téma: Česká republika jako součást.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.

Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Naše škola.
Exkurze 11 . května 2017 Silvie Mikitová
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_09_VARNSDORF Téma: Orientace.
Konstruktér smíchovské vagónky
FOTOGRAFIE 2017.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
FOTOGRAFIE druhá část 2017.
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Česká republika – České Budějovice
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
Česká republika - Pardubice
Park Únor 2017.
Symboly města Pečky..
Dostupné z Metodického portálu ISSN
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
Královské město Rakovník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
VY_52_INOVACE_PR Šablona.
Transkript prezentace:

Naše město Vizovice a Základní škola Petra Ševčíková

Pohled na Vizovice

Historie Vizovic Osada Vizovice byla založena již v době pohanské, tedy ještě před rokem 864. První písemná známka o Vizovicích je z roku 1261. Roku 1570 byly Vizovice císařem Maxmiliánem II. povýšeny na město. V červnu roku 1848 se ve Vizovicích konaly první volby.

Významné osobnosti Vizovic Josef Čižmář (1868-1965), lékárník, historik, folklorista a vlastivědný pracovník Alois Hába (1893-1973), skladatel Rudolf Jelínek (1892-1944), podnikatel Bolek Polívka (* 1949), herec, mim, dramatik a scenárista

Památky Vizovický zámek Kostel sv. Vavřince Kaple Vizovické nádraží Sokolovna Mariánský sloup Základní Umělecká škola Masarykovo náměstí

Základní škola Vizovice

Informace Kapacita školy je 700 žáků Škola má dvě budovy-první na náměstí TGM byla postavena roku 1892 Druhá budova na ulici Školní 790 byla postavena v roce 1950 Škola má 43 pedagogických pracovníků, 12 správních zaměstnanců a 7 kuchařek

Pohled na školu

Školní hřiště

Učebny školy Jazyková učebna č.1 Počítačová učebna č.1

Učebna Přírodopisu

Studovna

Školní jídelna

Tělocvična

Horolezecká stěna

Děkuji za pozornost Petra Ševčíková