Prezentace pracovního portálu R. Cerkal

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Zasilatelství a logistika z pohledu studentů.
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
TRAINEE-PROGRAM ŠkodaAuto
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Webový portál Budoucnost profesí Ing. Marta Salavová Mgr. Hana Žáčková Národní observatoř zaměstnanosti.
Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem II. etapa.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Ministerstva Zprostředkující agentury Poskytovatelé vzdělávání a kvalifikace Podnikání, obchod a zaměstnanost Forfás FÁS Skillnets Enterprise Ireland IDA.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Program – TRH PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ Zahájení doc. Ing. Pavel Ryant, Ph.D. (proděkan AF MENDELU) Doktorské studium na Agronomické.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Personální strategie mezinárodní firmy
Ze školy odpovědně na trh práce. Nositel projektu: Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Spolupracující subjekty: Úřad práce Karlovy Vary, ZČU.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ AKADEMIE V HUMPOLCI, STŘEDNÍ ŠKOLA HUMPOLEC, ŠKOLNÍ 764.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Rozvoj výuky cizích jazyků
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh
Informace o projektu IKAP
Změny na trhu práce?.
Transkript prezentace:

Prezentace pracovního portálu R. Cerkal

Kolik vydělávají profese? ProfeseMediánPrůměr Vedoucí pracovníci v zemědělství, lesnictví, rybářství a myslivosti Vedoucí oddělení orgánu státní správy, správního úřadu Chemičtí technici Bakteriologové, biologové, ekologové, zoologové Nákupčí Technici v agronomii, v lesnictví a v zemědělství Bezpečnostní technici, kontrola zdravotní nezávadnosti a jakosti Zdroj:

Vývoj průměrné mzdy v ČR Ve 4Q/10 vykázala nejvyšší růst odvětví „zemědělství, lesnictví a rybářství“ (o 8,1 %), „zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi“ (o 7,3 %)

Profese a obory, u kterých se firmy potýkají s nedostatkem pracovníků Studie proběhla ve 4Q/2008; více ve zprávě Potřeby zaměstnavatelů a připravenost absolventů škol – šetření v zemědělské sféře, dostupné na ●68 % respondentů (ze 178) pociťuje nedostatek pracovníků ●Opraváři zemědělských strojů, traktoristé, obsluha strojů (poskl. linky) ●Ošetřovatelé, chovatelé hospodářských zvířat (skotu, prasat, drůbeže) ● Vyšší stupně vzdělání – agronomové, zootechnici!!! ●Obory a profese s nedostatečnou kvalitou mladých pracovníků do 35 let – 33 % dotázaných firem

Perspektivní obory Skupiny oborů % Zemědělství35 Řemesla33 Zemědělství-D32 Stavebnictví-D28 … IT12

Spolupráce zaměstnavatelů se školami

Očekávání zaměstnavatelů ve vztahu ke vzdělávacímu systému ●Praktická příprava budoucích absolventů ●Rozšíření a zkvalitnění praktické části výuky ●Zvýšení podílu odborné praxe a intenzivnější spolupráce se zaměstnavateli ●Respektování nejnovějších technologií a trendů ●Schopnost uplatňování teoretických poznatků v praxi ●Výchova k větší samostatnosti, samostatnému myšlení a úsudku ●Rozvoj komunikačních dovedností a jazykových znalostí ●Celkový rozvoj osobnosti – intelektuální, upevňování morálních vlastností, výchova k lidskosti, ohleduplnosti, slušnosti, poctivosti a rozvoj sociálních dovedností. ●Zlepšování vyjadřovacích schopností

●Vytvoření odborného/profesního profilu (životopisu) s možností aktualizace ●Sledování stavu nabídky pracovních míst ve zvoleném oboru/oborech ●Informace o zahraničních pracovních příležitostech, studiu, stážích a brigádách ●Informace o vzdělávacích kurzech a seminářích ●Aktuální informace z trhu práce formou článků a odkazů ●Poradenský a konzultační servis ●Pomoc při zpracování žádosti o pracovní pozici, stáž ●Kalendář důležitých akcí ●Překlad životopisu a průvodního dopisu do anglického jazyka ●Formuláře, tiskopisy ●Odkazy na zajímavé a užitečné stránky Co nabízí AgroContact.eu pro absolventy?

●Vytvoření profilu s možností neomezené editace poptávky pracovních míst ●Prezentovat informace o brigádách, stážích, studijních pobytech ●Prezentovat informace o pořádaných kurzech, seminářích, workshopech ●Možnost prezentace firmy na portálu AgroContact.eu Co nabízí AgroContact.eu pro zaměstnavatele?

Děkuji za pozornost