Daniel Jakubík Repozitář vědeckých prací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OPEN REPOSITORIES 2010 MADRID, 6. – MGR. LENKA NĚMEČKOVÁ ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA ČVUT.
Advertisements

VŠKP na University College of Borås Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Brno, 7. října 2008 Lucie Vyčítalová (Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice)
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
OPEN ACCESS Otevřený přístup k vědeckým informacím.
1 Repozitář MU Mgr. Michal Petr Odbor pro akademické kvalifikace a kvalitu
IS. MUNI. CZ a služba pro odhalování plagiátů 7
Národní systémy na odhalování plagiátů Jitka Brandejsová, Masarykova univerzita, Fakulta informatiky Plagiátorství na vysokých školách, APUA, Brno,
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
SUAleph 27. dubna 2011 SUAleph 27. dubna 2011 Portál pro podporu vědy a výzkumu UTB SFX Ing. Lukáš Budínský.
3.1. Typy vědeckých sdělení a periodik ústní forma - víceméně nezávazná forma sdělení, nezakládá prioritu sdělení formou semináře či přednášky na konferenci.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Open Access Week v ČR Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR
Open Access Week 24. – 30. října 2011 ciks.vse.cz/oa Open Access: podporujeme citační ohlasy 24. – 30. října 2011 Mezinárodní akce na.
Studijní plány a ECTS Jitka Brandejsová.
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Citace, citování Plagiátorství
Praha Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze Příprava Národního registru VŠKP a Národního úložiště šedé literatury Ing. Jan Mach
SLDK Zvolen, 12. září 2007 Boj s plagiáty Milan Šorm
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
Best practices aneb jak nepostupovat Růžena Krhutová.
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Šedá literatura a SIGLE Knihovna AV ČR
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Zpřístupňování eVŠKP Masarykovy univerzity seminář 22.listopadu 2006 Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Jitka Brandejsová,
Jak funguje vyhledávání podobností Šimon Suchomel.
Národní registr vysokoškolských kvalifikačních prací.
OpenAIRE Open Access Infrastructure for Research in Europe. Nástupce projektu DRIVER. Portál umožňuje.
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
Studijní IS a plagiáty Růžena Zemanová.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
WINTER Template DSpace, OBD, WoS naše první pokusy o propojení 01 Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice Otevřené repozitáře 2013 Brno,
TŘI ROKY DIGITÁLNÍHO UNIVERZITNÍHO REPOZITÁŘE UNIVERZITY KARLOVY Eliška Pavlásková, Andrea Fojtu Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě.
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno,
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
Theses Abecední rejstřík klíčových slov.
Open Access v AV ČR Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 3. setkání českých uživatelů systému DSpace , Ostrava.
Připojení repozitáře k OpenAIRE Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Popularizace otevřeného přístupu a repozitářů PAVLA RYGELOVÁ Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava.
ZMĚNY VE VĚDECKÉ KOMUNIKACI - POHLED VYSOKOŠKOLSKÉ KNIHOVNY (POLITIKA AUTOARCHIVACE) Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Digitální autoarchiv Národní lékařské knihovny Mgr. Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna.
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
Brno 2009 INFORMAČNÍ SYSTÉM MASARYKOVY UNIVERZITY Kontrola závěrečné práce Nové povinnosti vedoucího práce.
11. Výběr tématu odborného textu, bakalářská práce
Využití citačních databází při psaní odborného textu.
Úvod do zpracování rešerší I. Mgr. Drahomíra Dvořáková
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
Theses Abecední rejstřík klíčových slov.
Podpora Vědy a Výzkumu Služby Knihovny PhDr. Ondřej Fabián.
Elektronické informační zdroje (EIZ)
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
EZB – Elektronická knihovna časopisů Volně přístupné časopisy:
Transkript prezentace:

Daniel Jakubík Repozitář vědeckých prací

Informační systém Masarykovy univerzity Repozitar.cz Systém pro sběr, řízenou prezentaci a kontrolu odborných článků, publikací a jiných děl vytvořených akademickými pracovníky a studenty. Prezentace výsledků v rámci Open Access. Dlouhodobá archivace odborných textů. Kontrola podobností v textech – ověření originality. Vyhledávání podobných souborů i vůči závěrečným či seminárním pracím a dalším zdrojům. Vykazování vědecko-výzkumné činnosti do RIVu.

Informační systém Masarykovy univerzity Repozitar.cz

Informační systém Masarykovy univerzity

Vkládání publikací Jakubík D, Lunter Ľ, Brandejs M, Brandejsová J. A central repository of publication results, implemented as a part of systems for revealing plagiarism. Seminář ke zpřístupňování šedé literatury 2011 : 4. ročník semináře zaměřeného na problematiku, Praha: Národní technická knihovna, 2011, roč. 4, č. 1, ISSN

Informační systém Masarykovy univerzity Import publikačních záznamů

Informační systém Masarykovy univerzity Prezentace výsledků vědecko-výzkumné činnosti; Dlouhodobá archivace odborných textů; Kontrola podobností v textech; Vykazování do RIVu. Neusínáme na vavřínech, dále vyvíjíme. RUV; Vylepšování odhalování plagiátů; Realizace případných návrhů a připomínek od zapojených škol. Závěrem

Informační systém Masarykovy univerzity Děkuji za pozornost