Ing. Marcela Strakošová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
Advertisements

Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Nástroje územního plánování
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Přenesená působnost Přenesená působnost svěřená právními předpisy a)obci správní území – území obce b)pověřenému obecnímu úřadu správní území –území obcí.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Pravomoc obecních (městských) úřadů při ochraně a povolování kácení dřevin rostoucích mimo les A. Co je lesní zeleň? B.Lesní porosty C.Ovocné dřeviny.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Právní úprava ochrany lesa
Název prezentace Nařízení vlády ze dne o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké.
Finanční a rozpočtové právo
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Ostrava Obnovitelné zdroje energie Ing. Jaroslav Kubín Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel.:
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Zákon o obcích Zlín 2015 Mgr. Michal Abrahámek Odbor právní a Krajský živnostenský úřad.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
TK ministra obrany Pomoc AČR při povodních Jihočeský kraj 24 osob Jihočeský kraj 24 osob Moravskoslezský kraj 197 osob Moravskoslezský kraj 197.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Ochrana půdy a lesa.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Vodohospodářské aktuality
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Odbor životního prostředí
o ochraně přírody a krajiny
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
„B“ – Příspěvek na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
odbor politiky bydlení
IROP aktualizace Rámce pro podporu infrastruktury a investic
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Financování lesního hospodaření v roce 2019
Obecné podmínky lesy ve spoluvlastnictví více osob – žadatel je ten, který má většinový podíl nebo je zmocněn písemnou ověřenou plnou mocí dalšími spoluvlastníky.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Program na podporu lesních ekosystémů
Transkript prezentace:

Ing. Marcela Strakošová Poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, 21.1.2014 Ing. Marcela Strakošová

Finanční příspěvky jsou poskytovány: v samostatné působnosti – poskytuje Zlínský kraj ze svého rozpočtu Závazná pravidla pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje (2013-2019) v přenesené působnosti – administruje a rozhoduje Krajský úřad Zlínského kraje, finanční prostředky jsou z rozpočtu Ministerstva zemědělství Pravidla dříve přílohou zákona o státním rozpočtu, novelou zákona o lesích – nařízením vlády

Závazná pravidla pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje (2013-2019) Notifikována Evropskou unií a schválená Zastupitelstvem Zlínského kraje dne 19.12.2012, č. usnesení 0021/Z02/12 Změny: požadavky Evropské komise (čestné prohlášení) stanovení maximální celkové sumy příspěvku pro jednoho žadatele 500 tis. Kč na žádosti podané v roce 2014 (usnesení č. 0018/R01/14 ze dne 13.1.2014 snížení všech sazeb o 30%

Závazná pravidla pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje (2013-2019) Předmět příspěvku: Obnova, zajištění a výchova lesních porostů - tabulka Ekologické a k přírodě šetrné technologie - tabulka

Finanční prostředky poskytované z rozpočtu Zlínského kraje v roce 2014 Finanční prostředky schválené v rozpočtu Zlínského kraje na rok 2014 15 200 000 Kč Schváleno 10. ZZK dne 18.12.2013 (žádosti z roku 2013) 3 834 635 Kč Aktuální stav k čerpání 11 365 365 Kč

Nařízení vlády stanoví závazná pravidla poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích podle lesního zákona a na vybrané myslivecké činnosti podle zákona o myslivosti Dle těchto pravidel budou poskytovány finanční příspěvky na: vyklizování nebo přibližování dříví koněm v lesním porostu vyhotovení lesních hospodářských plánů za podmínky poskytnutí dat lesních hospodářských plánů v digitální formě pro potřeby státní správy lesů ochranu lesa - podpora genových základen a zdrojů selektovaného reprodukčního materiálu lesních dřevin, podpora semenných sadů vybrané činnosti mysliveckého hospodaření poskytované vlastníkům loveckých psů a loveckých dravců

Ing. Marcela Strakošová Děkuji za pozornost. Ing. Marcela Strakošová samostatný pracovník oddělení zemědělství, lesního hospodářství, myslivosti a rybářství 577 043 369, marcela.strakosova@kr-zlinsky.cz