Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Aktuální stav průběhu 1. kola Výzvy v rámci opatření 3.3 Rozvoj dalšího profesního vzdělávání v Karlovarském kraji.
Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Evropské strukturální fondy; Jak využít partnerství mezi městy a regiony pro lepší přístup k evropským.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Ljubomir Džingozov Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Kolová.
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Zdeněk Vašák – pověřen řízením Centra Naděžda Burešová– vedoucí pobočky České Budějovice Role v programovém.
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Společný regionální operační program Budování rozvojového partnerství
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Animace škol (šablony)
Interní postupy MAS Brdy
OP Meziregionální spolupráce
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Výsledky Společného regionálního
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP

1. výzva SROP- celkem předloženo 383 projektů + 73 GS - požadavek 6,54 mld. Kč - vybráno 154 projektů - celková alokace 3,1 mld. Kč - 40% úspěšnost žadatelů - podepisovány smlouvy a vydávána rozhodnutí

Z toho 1. výzva pro nadregionální projekty v CR předloženo 61 projektů - požadavek 7,6 mld. Kč - NVK vybralo 5+5 projektů - celková alokace 1,1 mld. Kč - podepisovány smlouvy a vydávána rozhodnutí

předloženo 234 projektů + 5 GS -požadavek 3,5 mld. Kč -schváleno 106 projektů -celkové náklady vybraných projektů 1,78 mld. Kč -ukončeny kontroly ex-ante, příprava podmínek a rozhodnutí 2. výzva SROP

3. výzva pro individuální projekty SROP předloženo 431 individuálních projektů v současné době probíhá administrace (kontroly a hodnocení) – prozatím vyřazeno při kontrole formálních náležitostí a přijatelnosti 31 projektů Regionální rady zasednou během května a června 2005

Stav projektů v opatření 2.3.(v rámci 1. výzvy) NVK vybrala 8 projektů v celkovém objemu nákladů 949 mil. Kč jedná se o tato města: Písek, Šternberk, Jablonec nad Nisou, Ústí nad Labem, Uherské Hradiště, Svitavy, Ostrov, Třinec Byly provedeny ex-ante kontroly a následně vydávána rozhodnutí

Realizace opatření 3.3 SROP Předkládání projektů - 2 části výzvy První část výzvy (projekty předloženy do ) Předloženo celkem 10 projektů Druhá část výzvy (projekty předloženy do ) Předloženy 3 projekty Stav projektů v opatření 3.3.

Hodnocení projektů 3.3 SROP Hodnotilo celkem 6 hodnotitelů dle zveřejněné metodiky Projekty schválené: 11 krajů Projekty vrácené k dopracování: 2 kraje Stav projektů v opatření 3.3.

Průběžné výsledky z grantových schémat Celkem bylo předloženo 651 akcí v rámci GS ke květnu 2005 z toho v opatření: 1.1. – 203 akce – 39 akcí 3.2. – 102 akce – 143 akce – 57 akcí – 107 akcí

Souhrnný přehled - věcný Přijato přes – – 1040 individuálních projektů – 79 grantových schémat – 651 akce v rámci grantových schémat Dosud vybráno a schváleno – – 260 individuálních projektů z 1. a 2. kola – 12 krajům jejich grantová schémata a GS v nadregionálním podopatření

Souhrnný přehled - finanční celková alokace , ,00 předloženo1.kolo ,32 % předloženo k71,01304,67 schváleno1.kolo ,44 % schváleno k21,1690,79 Započítány jsou prostředky pouze individuálních projektů z 1. kola výzvy

Další aktivity ŘO SROP pracovní skupiny v rámci programu pravidelná setkávání se ZS Návod pro KP na vyplnění formulářů ISPROFIN analýza 1. kola výzvy

Personální kapacita ŘO SROP ŘO SROP 340 Sekretariát odboru 341 Odd. řízení programu SROP 342 Odd.monitoringu a analýz SROP 343 Odd. finanční a právní pro SROP Ředitelka ŘO SROP + 1 asistentka v v v 343

Personální kapacita ZS SROP Řídicí orgán SROP28 (řídí i JPD Praha pro Cíl 2) Zprostředkující subjekt - SRR56 (podílí se i na Interregu a Phare 2003) Zprostředkující subjekt - OŘGS 58 (podílí se i na jiných činnostech krajů) Zprostředkující subjekt - CRR18 Zprostředkující subjekt – Czech Invest34 (podílí se i na OPPP) Zprostředkující subjekt - odbor 828 Platební jednotka8 (podílí se i na JPD2 a Intrerregu)

Semináře a konference Konzultace Publikace Inzerce CD media Propagační materiály Rok 2004 – Publicita

ŘO ▪ ZS ▪ KP - Semináře -Tématické okruhy IS SROP, veřejné zakázky, uznatelné náklady atd. - Twinning - ABCap Team Rok 2004 – Školení

1. Publicita úspěchu programu 2. Konference SROP 3. Best practices 4. Propagační předměty 5. Konzultační body Rok 2005 – Publicita

ŘO ▪ ZS ▪ KP - Realizace projektů -Tématické okruhy finanční toky, nesrovnalosti, veřejné zakázky - Kapitoly SF výměna zkušeností, semináře EIPA atd. Rok 2005 – Školení

Děkuji za pozornost Ing. Jana Paláčková Ředitelka Řídícího orgánu SROP