Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rychlejší ovládání počítače
Advertisements

Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
MS Windows.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Školení počítače Excel
5.0 WINDOWS. Windows  Je operačním systémem počítače – základním programem, který oživuje počítač.  Existuje několik druhů:  - Windows 98  - Windows.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
IT začátečníci - Word Modul 3.
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Popis klávesnice.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Mgr. Karel FischerSchránka1 Schránka Schránka je část paměti windows, do které si můžeme nějaké soubory ( data) vložit a poté si je můžeme ze schránky.
Základní operace v OS 2011.
Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Souborový manažer Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
T1: Základy práce s počítačem
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Popis a ovládání Plocha I
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Práce s operačním systémem
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Grafika ve Wordu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_391_Operační sytém AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
Základy práce s OS Windows
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Soubory a složky
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Windows 7.
Spuštění programu ve windows
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Přepínání mezi programy
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
Informační a komunikační technologie
Operační systém Windows
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Tvoření složek a zástupců
Operační systém Windows
Malování - uložení a otevření obrázku
Použití pravého a levého tlačítka myši
Transkript prezentace:

Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.

Základy ovládání operačního systému Operační systémy Windows XP (Home, Professional) Windows 7 (Home Premium, Professional, Ultimate a spec. edice) Windows Vista (Home Basic, Home Premium, Business, Enterprise, Ultimate

Základy ovládání operačního systému Operační systém - popis pracovní plocha (pozadí, vzhled, rozlišení, spořič) 1 hlavní panel (se spuštěnými okny) 2 systémová oblast s ovládacími prvky na hl. panelu – vpravo 3 zástupci, ikony, složky na pracovní ploše 4 tlačítko start na hl. panelu 5

Základy ovládání operačního systému

Složky a soubory Složka je místo na disku, kde se nachází soubory nebo další složky. Je tedy organizačním rozčleněním disku. Soubor je informace, která se vyznačuje určitým obsahem. Soubor může být textový, tabulkový, databázový, může to být např. libovolný program,…

Základy ovládání operačního systému Vytvoření složky pravým tlačítkem myši, nový, složka, napíšeme daný text v průzkumníku, menu, nový, složka, napíšeme daný text

Základy ovládání operačního systému Kopírování složky označíme složku, přidržíme současně CTRL a přetáhneme do jiného okna (musí se zobrazit čtvereček se symbolem +) pomocí klávesových zkratek CTRL + C, a CTRL + V v průzkumníkovi úpravy, kopírovat, v jiném okně úpravy, vložit

Základy ovládání operačního systému Přesun složky označíme složku a přetáhneme do jiného okna (pokud pracujeme s různými disky, je nutné přidržet klávesu SHIFT pomocí klávesových zkratek CTRL + X, a CTRL + V v průzkumníkovi úpravy, vyjmout, v jiném okně úpravy, vložit

Základy ovládání operačního systému Přejmenování složky označíme složku, rozevřeme kontextové menu a potvrdíme přejmenovat v průzkumníkovi, menu, soubor, přejmenovat