1 © AGIT AB Dostupnost, formy a obsah dotací z evropských fondů pro zdravotnická zařízení Zkušenosti s evropskými programy v českých nemocnicích Martin.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Finanční možností svépomocných skupin
Seminář ředitelů ZZ února III. pracovní seminář ředitelů nemocnic a zdravotnických zařízení Martin Zeman Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem,
Facility management při transformaci 5 nemocnic Ústeckého kraje
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
Hodnocení škol a školských zařízení
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Systém objednávání pacientů přes Internet Martin Zeman, Jan Pejchal, Aleš Daniel Workshop „eHealth a veřejná správa –
Závěrečná konference k projektu
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní,
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
1 © AGIT AB Zkušenosti se vzděláváním manažerů ve zdravotnictví financovaným z ESF Vliv manažerského vzdělávání na změnu řízení při transformaci nemocnic.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Personální strategie mezinárodní firmy
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Pořízení NIS a virtualizace desktopů do Rehabilitačního ústavu Hrabyně “ realizovaném v letech 2012 až 2015 Rehabilitačním ústavem.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Novinky z IROP.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Ing. Stanislava Správková
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

1 © AGIT AB Dostupnost, formy a obsah dotací z evropských fondů pro zdravotnická zařízení Zkušenosti s evropskými programy v českých nemocnicích Martin Zeman 12. června 2008 v Praze

2 Obsah Vznik nového ZZ Základní údaje KZ Bližší popis transformace Projekty a transformace Zkušenosti z Masarykovy nemocnice Projektový proces Další zkušenosti Závěr

3 Vznik nového zdravotnického zařízení 1. září nemocnic se transformuje do jediné organizace - Krajská zdravotní, a.s. 5 nemocnic  1 firma  jedno ZZ Centrála společnosti Krajská zdravotní v sídle Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem

4 Vznik nového zdravotnického zařízení

5 Základní údaje Celkový majetek 4,5 miliardy Kč, roční obrat 4 miliardy Kč 6236 zaměstnanců, z toho 838 lékařů, 2683 sester Celkem KZ3378 Nemocnice Děčín329 Masarykova nemocnice v ÚL1246 Nemocnice Teplice509 Nemocnice Most764 Nemocnice Chomutov530 Počet lůžek

6 Bližší popis transformace Existující („prázdná“) akciová společnost spolu s krajským úřadem, nemocnicemi a poradci připravovala spojení organizací od podzimu 2006 do 1. září 2007, kdy získala 5 nemocnic transakcí prodeje podniku. Celá transakce byla dokončována ještě v těchto dnech.

7 Projekty a transformace Masarykova nemocnice dá Krajské zdravotní,a.s. do vínku 8 aktuálně realizovaných projektů spolufinancovaných z dotačních zdrojů, zejména evropských fondů. Za dvouleté působení oddělení koordinace projektů získala Masarykova nemocnice finanční podporu z prostředků EU, státního rozpočtu, AV ČR a ministerstva informatiky celkem pro 12 projektů. Finanční přínos pro MN z těchto projektů pak bude vyšší než 40 mil.Kč. Z tisku

8 Projekty a transformace Např.: umožnily internetové objednávání pacientů k ambulantním vyšetřením navázání odborných kontaktů a výměnné pobyty zdravotníků s Universitní klinikou v Drážďanech vyškolení spolupracovníků z řad zaměstnanců nemocnice v projektovém řízení vyprojektování nové auly v MN vyškolení zaměstnanců budoucí KZ v oblasti manažerského vzdělávání počítačové kurzy a kurzy angličtiny zaměřené na počítače pro zaměstnance budoucí KZ rychlé internetové spojení nemocnic - jednotlivých odštěpných závodů budoucí KZ a.s. a instalaci internetových kiosků pro veřejnost v prostorách těchto nemocnic: Z tisku

9 Projekty a transformace V současné době usilujeme o převod těchto i dalších projektů na Krajskou zdravotní a.s., jako pokračovatele v jejich realizaci. Zdá se, že u většiny z nich se převod úspěšně podaří. Nejasný osud má však bohužel největší náš projekt, který předpokládá osazení solárních panelů na střechy MN. O jeho pokračování jednáme. Z tisku

10 Zkušenosti z Masarykovy nemocnice Základem je integrace projektového procesu do systému řízení organizace Na startu nevynechat žádnou příležitost k úspěchu Provázat monitorování potřeb organizace s mapováním vnějších zdrojů Podávat žádosti, podávat žádosti, podávat žádosti Obrnit se urputností a nezlomným optimismem

11 Zkušenosti z Masarykovy nemocnice Po počátečním úspěchu nepolevit, jinak je konec Vyčerpají se volné kapacity lidí a vychladne nadšení Nastává období standardizace a profesionalizace, růst je pomalejší Tady to začíná znovu – jako v PDCA cyklu (Plan-Do-Check-Act)

12

13 Projektový proces Správa vlastního projektového zásobníku Cesta námět – záměr – projektová fiše – projekt Provázání interního projektového řízení Interní plánování – investiční management, cash management, HR strategie ….. rozvojových projektů projektů z oblasti VaVaI

14 Projektový proces Dokonalý servis pro: Nositele námětů Realizátory projektů Management Motivační systém ve všech fázích Lákadlo pro ostatní Netočit stále stejné oběti v týmech Peníze snižují přetíženost lidí

15 Další zkušenosti Spolupracovat se zkušenými a úspěšnými projektovými kancelářemi Ale zkusit si to i vlastními silami Nenechat klíčový tým realizovat vlastní projekty

16 Další zkušenosti Být připraven – dotáhnout např. projektové záměry v zásobníku do fáze stavebního povolení, mít obecné podklady pro žádosti v zásobě, dokumentovat nadřazené koncepce a strategie, … Hledat nové zdroje – nejen EU Zapojit se to oborového okolí Školení, konference Příprava výzev, připomínkování Hodnotitelé, oponenti Sladění s aktivity vlastníků ZZ

17 Závěr Projekty z vnějších zdrojů nejsou jen Evropské fondy Nové zdroje financí vně běžné podnikání organizace budou vznikat stále Nemáme tolik prostoru k růstu prostřednictví zdrojů z veřejného zdravotního pojištění, abychom tuto skutečnost mohli ignorovat Oblast řízení projektů z vnějších zdrojů je nutné zapracovat do systému řízení organizace

18 M Martin Zeman CIO Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A Ústí nad Labem IČ DIČ CZ Tel.: