Jan Potměšil Vypracovala : Dominika Mikésková Třída: 9.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pavel Kříž  Narodil se v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady kde roku 1988 vystudoval univerzitu ve Vancouveru  Počátkem.
Advertisements

Karel Hynek Mácha.
Předtím než vám ukážu svou prezentaci o životu ve Vesmíru si uvědomte si, že nejsou vědecky potvrzené žádné informace ! ! ! ! !
William Shakespeare.
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: května 2012
Projekt EU - OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Henry Ford - Narodil se: 30. července 1863 v Dearborn, Michigan, USA - Umřel: 7. dubna vyučil se zámečníkem a pak se stal opravářem parních strojů.
Spánek Vypracoval: Dominik Bobek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
VY_III/2_INOVACE_86_Zdeněk Svěrák
Říjen 1814 – červen  Nejvýznamnější mocnosti, které se sešly ve Vídni, měly jednat o uspořádání Evropy po svržení Napoleona (a jeho intervenci.
FIMFÁRUM.
VY_III/2_INOVACE_92_Markéta Zinnerová
Identifikátor materiálu: EU –
VY_III/2_INOVACE_83_Jiří Žáček
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
Handicapované osobnosti
VY_III/2_INOVACE_91_Václav Čtvrtek
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Karel Čapek a Josef Čapek
VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze st ř edním školám Č íslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzd ě lanosti Č íslo šablony:
Jiří Voskovec.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VY_III/2_INOVACE_84_Miloš Macourek
William Shakespeare (1564 – 1616).
STÁTNÍ SVÁTEK 17. listopadu
STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE VÝCHODISKA listopad 2006 (c) Radek Maca.
Emil František Burian
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou Z. Svěráka a L. Smoljaka Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
William Shakespeare.
○ Narodil se 6.února 1905 v Praze. ○ A zemřel 31.řijna1980 v Praze. ○Byl český divadelní a filmový herec, dramatik, filmový scénárista a spisovatel.
Jiří Voskovec Jméno: Jiří Wachsmann * 19.červa 1905 na Sázavě † 1.července 1981 v USA Byl český herec, spisovatel, dramatik a textař Účinkoval v osvobozeném.
NORBERT LICHÝ MATĚJ GREGOR TOMÁŠ KONVIČNÝ MICHAL ODSTČILÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABOVÁ.
 1808 v Kutné Hoře Otec vojenský hudebník, později krejčí, matka dcera mlynáře. Vystudoval gymnázium, filozofickou fakultu nedokončil – odchází ke kočovné.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Postižení mezi námi Název projektu: OP VK
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká próza a poezie 20. století ČÍSLO PROJEKTU:
PATRIK DĚRGEL Vypracovali: Matěj Hoza, Dominik Mihok, Martin Prošek, Lukáš Cieslar 9.A.
JIŘÍ MYRON (BOHUMIL PROŠEK) HUMPOLEC OSTRAVA.
Pavel Kohout nar „I z hlupáka může něco být, když svou hloupost včas pozná.“
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VÝZNAMNÁ HISTORICKÁ, KULTURNÍ, SPORTOVNÍ OSOBNOST POCHÁZEJICÍ ZE SLOVÁCKA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
Kdo je to stakeholder? Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Název prezentace (DUMu): Česká próza po roce 1945: Jan Otčenášek
NÁVŠTĚVA MILOŠE FORMANA
Spánek Vypracoval: Michael Hajný Obor: Technické Lyceum
VY_32_INOVACE_D9.10 Autor: Eva Žárová Datum vytvoření: listopad 2011
Autor: Jan Rudolecký Třída: V.
Druhy číslovek – číslovky základní, číslovky řadové
Jaroslav Ježek AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Aleš 2016 pro soutěž bajtik Klubal
Významné osobnosti prof. MgA. Jan Burian Dalibor Gondík ZŠ a MŠ NUČICE
SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
PŘÍRUČKA ČESKÝCH BÁSNÍKŮ, SPISOVATELŮ A HERCŮ
Albert Camus ( ).
Václav Havel Co jste ještě nevěděli.
Hosti jsou Pavel Martíněk a František Serbus
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Jan Potměšil Vypracovala : Dominika Mikésková Třída: 9.B

Život Narodil se v Praze. Vystudoval FAMU. Aktivně spolupracoval s porevolučním hnutím (například s Václavem Havlem). Úspěšný, nadějný filmový a divadelní herec. Ztvárnil několik dětských filmových rolí (pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci). Člen divadelního spolku Kašpar, který hraje v Divadle v Celetné.

Zlom Spolu s ostatními herci se účastnil listopadové revoluce v roce V prosinci téhož roku měl vážnou autonehodu. Když se probral z dlouhého bezvědomí, zjistil, že jeho zranění bude mít doživotní následky. Zranění, která utrpěl byla natolik vážná, že verdikt doktorů zněla jasně - bude se pohybovat pomocí invalidního vozíku.

Návrat do života I když měl po autonehodě, dokázal se s tím vypořádat a do herectví se ponořil ještě víc. V této době ztvárňuje filmové (Bony a klid II., Eden) a divadelní (Richard III.).

Dobré časy se Jan Potměšil oženil s Radkou Prchalovou. V roce 2007 se Janu Potměšilovi narodil syn Jan. Jan Potměšil s Kateřinou Brožovou pokřtil novou vozíčkářskou plošinu v Divadle Palace – tímto se divadlo stalo bezbariérové.

Filmy Bolero Bony a Klid (I.,II.) O princezně Jasněnce a létajícím ševci Proč? Třetí patro O zvířatech a lidech Eden

Důvod výběru Z mého pohledu je Jan Potměšil obdivuhodný člověk, který se dokázal vypořádat s nepřízní osudu (nehodou a její mi následky). Jan Potměšil se necítí „odkázán“ na invalidní vozík. Necítí se handicapovaný. Příklad jeho pozitivního přístupu- Jako host v pořadu 13.komnata na otázku: Kladl jste si někdy po autonehodě otázku „Proč já?“ Odpověděl: „Proč ne já?“

Děkuji za čas a pozornost.