Nikola Burkoňová. Leží na jihu Čech. Sousední kraje:  Plzeňský (západ), Středočeský (sever), Vysočina (severovýchod), Jihomoravský (východ) Krajské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Advertisements

Vytvořila Beata Duchková
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Vypracovaly: Eliška Protivová a Anička Srbková
Jihočeský kraj Znaky.
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_6 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, Rožnov pod Radhoštěm ČESKÁ REPUBLIKA Vltava Autor: Mgr. Pavel Sedlák Vytvořeno: září 2013 Název:
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Jaroslav Novotný 9.třída
Česká republika-1 poloha, rozloha…
vypracoval: Jan Hladký
zpracovaný v rámci projektu
Jihočeský kraj.
Jihočeský kraj.
Jihočeský kraj C.
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
PLZEŇSKÝ KRAJ.
Jihočeský kraj - procvičování
Jihočeský Kraj David Němec.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Jihočeský.
Cestujeme po jižních Čechách
Jihočeský kraj Název školy
Autor výukového materiálu:
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jihočeské pánve Jaroslav Holeček 9.B
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jihočeský kraj Martin Klimeš Jakub Kobza 9.A „kraj vody“
Česká republika Horopis II.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Jihočeský kraj Rozloha – km2
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJižní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
PŘÍRODNÍ POMĚRY Zpracovala: Klára Schindlerová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Jihočeský kraj.
Jihočeský kraj Jihočeský kraj.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Rybníky a rybníkářství
Plzeňský kraj. Rozloha:7 561 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění:73 obyvatel/km² Nejvyšší bod:Blatný Vrch (1 376 m) Počet okresů:7 (Domažlice,
Jihočeský kraj. Povrch: Šumava (Plechý 1378m.n.m.), národní park Třeboňská pánev, Českobudějovická pánev, Novohradské hory, ze severu zasahuje Středočeská.
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
ČESKÁ REPUBLIKA Jihočeský kraj Jihočeský kraj v ČR.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorHana Krejčová Datum NázevVY_52_INOVACE_23_Jihočeský kraj Ročník4. Číslo.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název školy: Základní škola Mnichovo Hradiště Autor DUM: Mgr. Veronika Sluková Název: VY_32_INOVACE_33_Jihočeský kraj_Sluková Téma: Jihočeský kraj Číslo.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Česká republika – Jihočeský kraj
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
JIHOČESKÝ KRAJ.
VY_52_INOVACE_16_02_Jihočeský kraj
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 04 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
VY_52_INOVACE_16_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
Základní škola Rosice, okres Chrudim
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_11 TÉMA: Vlastivěda4
Transkript prezentace:

Nikola Burkoňová

Leží na jihu Čech. Sousední kraje:  Plzeňský (západ), Středočeský (sever), Vysočina (severovýchod), Jihomoravský (východ) Krajské město: České Budějovice Rozloha: km 2 Počet obyvatel: Počet okresů: 7 Nejvyšší bod: Plechý m n. m.

Leží v Českobudějovické pánvi na soutoku řek Vltava a Malše. Nachází se zde řada historických památek a muzeí. Žije zde obyvatel. Nejoblíbenějším sportem v Českých Budějovicích je lední hokej, následuje volejbal. Významné osobnosti Českých Budějovic:  Petr Kolář, Jiří Mádl, Radek Dvořák. Výroba piva Budvar.

Ř eky  Vltava, Lužnice, Otava, Blanice, Malše, Nežárka, Lomnice Vodní nádrže  Lipno, Orlík, Hněvkovice, Římov Největší rybníky  Rožmberk, Svět, Bezdrev Lipno Svět

Svou rozlohou je největší rybník v České republice. Nachází se v okrese Jindřichův Hradec 6 km od Třeboně. Rozloha vodní plochy je 489 ha. Do Rožmberka vtéká řeka Lužnice. Pod hrází se od roku 1922 nachází malá vodní elektrárna.

Unikátní krajina Třeboňska, která je oblastí chovu třeboňského kapra, je nerozlučně spjatá s rybníkářskou tradicí. V Třeboňské pánvi najdete více než čtyři stovky různě velkých rybníků, které byly postupně budovány již od 14. století.

Leží na návrší nad Vltavou ve městě Hluboká nad Vltavou asi 15 km severně od Českých Budějovic. Je veřejnosti přístupný a patří k nejnavštěvovanějším zámkům v České republice. Zámek vybudoval v 15. století Vilém z Pernštejna.

Bjovice_-_centrum_letecky.jpg

fotografii