David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. První přihlášení, aktivace účtu
Advertisements

Microsoft 1.První přihlášení, aktivace účtu.
INTERNET A ELEKTRONICKÁ POŠTA
VY_32_INOVACE_50_Internet_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_07.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Petr Vlach VY_32_INOVACE_OS_15 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Informatika Internet.
INTERNET - TERMINOLOGIE
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Služby internetu (11. Maturitní okruh)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Elektronická komunikace
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Internet.
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
11. SLUŽBY INTERNETU.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Elektronická pošta Název školy
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.
CENTRUM BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská a Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Uživatel počítačové sítě b) Vyučující tým: Daniel KLIMEŠ Ivo ŠNÁBL.
Elektronická komunikace Radek Pinc
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
E- MAIL Ing. Jiří Šilhán. E LEKTRONICKÁ POŠTA NEBOLI vývoj od počátku sítí – původní návrh pouze pro přenos krátkých textových zpráv (ASCII) základní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.
INTERNET Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Elektronická pošta Základní škola a Mateřská škola, Szkoła Podstawowa, Przedszkole Košařiska, příspěvková organizace Projekt: EU OP VK - CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Bezpečnost dat v síti Jsou Vaše data opravdu jen Vaše? Máte složité heslo na výběr u? Cítíte se na Internetových diskuzích anonymní? Michal Sviba.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
TISKOPISY JEDNODUCHÉ KOMUNIKAČNÍ ŽÁNRY
Inf Elektronická komunikace
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Profesionální poštovní program mutt
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Elektronická pošta.
(1) (Electronic Mail) je služba určená pro zasílání zpráv (pošty) mezi uživateli Každý uživatel, který chce přijímat poštu, musí mít zřízenou.
(6) byl původně určen pro zasílání pouze textových zpráv
Anonymní FTP Anonymní FTP:
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské jméno seznam.cz – jméno počítače Nepoužívá se diakritika a speciální znaky

David Klíma- 2 - Jak funguje ová schránka Na ovém serveru Příchozí zprávy se na ukládají na serveru Uživatelské jméno – jméno schránky na serveru Heslo – používá se k přihlášení na poštovní server

David Klíma- 3 - Jak funguje Pokud odešlete zprávu – zpráva se předává mezi počítači na Internetu až k adresátovi Doba doručení – minuty

David Klíma- 4 - Přístup k schránce Přes webové rozhraní Pomocí poštovních programů Outlook Express Někteří poskytovatelé nabízejí obě možnosti někteří jen jednu z nich

David Klíma- 5 - Přes webové rozhraní y píšete, odesíláte i čtete pomocí WWW prohlížeče Založení schránky většinou zdarma mail.centrum.cz mail.seznam.cz A mnoho dalších …

David Klíma- 6 - Založíme si schránku mail.seznam.cz Zkuste poslat kolegovi Přihlašte se znovu do schránky Nastavení schránky

David Klíma- 7 - Posíláme zprávu Komu – ová adresa zavináč zadáte pravý ALT+V Kopie – další příjemci Skrytá – příjemce nevidí ostatní příjemce Předmět (Subject) – stručný obsah zprávy Tělo zprávy – samotná správa Odeslat – odešleme zprávu

David Klíma- 8 - Program pro práci s poštou Outlook Express Provázáno s MS Internet Explorerem Nastavení účtu – Nástroje ->účty SMTP server – server pro odesílání pošty (smtp.seznam.cz) POP3 server – server pro příjem pošty (pop3.seznam.cz)

David Klíma- 9 - Odesíláme a přijímáme poštu odešleme Tlačítkem ODESLAT při psaní zprávy Menu Soubor->odeslat zprávu Nové zprávy přijmeme a odešleme neodeslané – tlačítko Odeslat a Přijmout

David Klíma Čtení pošty, odpovídání Složka Doručená pošta Otevření u Odpověď na Re (Reply) – odpověď odesílateli Předat dál Fd (Forward) – přeposlání někomu jinému Smazání dopisu – Odstranit, Del, Menu Úpravy

David Klíma Další možnosti Přílohy – Attachments Důležitost Najít Adresář Řazení ů Složky

David Klíma FTP Služba pro přenos souborů po internetu poznáme ji podle ftp:// oproti www stránkám ty mají Např. ftp.cvut.cz nebo ftp.microsoft.comftp.cvut.czftp.microsoft.com Pro přihlášení k FTP serveru potřebuji Uživ. Jméno Heslo Přiděluje správce anonymní přístup anonymous/ adresa

David Klíma Stahujeme z FTP ftp.cvut.cz Adresářová struktura a pohyb po ní jako ve Windows Soubor stáhnu pravým tlačítkem Pokud potřebujete login tak –ftp i wwwwww.emwac.cz