Porovnej si svou definici se sousedem. 1) Zásadní změna, základní převrat, svržení starého a nastolení nového politického režimu, často násilnými prostředky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Advertisements

VY_32_INOVACE_20_Hrajeme si s písmenky (SADA ČÍSLO 1)
Výroba knihy Národní obrození
PUNSKÉ VÁLKY.
Desetinná čísla 2.část.
Metoda INSERT Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste si věděli nebo si mysleli, že to víte. + Udělejte plus,
Strom přátelství Ročník: 3. ročník Autor: Kateřina Holaňová
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_16_OSVZ_ZSVa Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Jak se žilo na konci 18. století obyčejným lidem?
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Věta.
kurz pro lektory kurz pro lektory 19. a 19. a Mgr. Pavel Motyčka
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE _2206_VO8 MYŠLENÍ © Mgr. Jana Báčová, 2012Masarykova základní škola Zásada, okres Jablonec nad Nisou.
České země po husitských válkách
KOMUNISMUS V SOVĚTSKÉM RUSKU
Práce s textem – ŘÍM REPUBLIKOU
Přečtěte si ve trojici texty, představte si postavy z vašich příběhů. Co je spojovalo? Kdo jim pomohl? Kdo je zachránil?
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – přímá úměrnost 1 VY_42_INOVACE_08 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Rodina jako vzor a příklad
 EKONOMICKÉ A POLITICKÉ SOUVISLOSTI DOHOD O OCHRANĚ INVESTIC.
Politický program Petr Machala.
Seznamujeme se s počítačem III.
Moc výkonná Pavel Šuranský.
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve 4. třídě Počítání v geometrických tvarech VY_32_INOVACE_18 Sada 24 Základní škola T. G. Masaryka,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Svět po útoku Petr Machala. 1.Kdo první hovořil o „železné oponě“? 2.Co je to bipolární svět? 3.Kdy končí éra rozděleného světa? 4.Stručně charakterizujete.
Terorismus Petr Machala.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Úhly vedlejší a vrcholové
25.1 Rovnoběžníky Prohlédni si obrázky a pokus se říci, co je spojuje.
Petr Machala. Jaký vztah měli k přírodě? Jaký vztah měli k druhým lidem a vrchnosti? Jak je vykonávána kontrola společnosti? Jak je vnímáno „štěstí“?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Matematika a její aplikace
Nevíš si rady ani s jedním? Přihlas se a dostaneš indicii.
Jednotky délky Miroslava Maňásková. 1 ABCD 446 cm500 dm4,6 m50 cm 30,46 km0,5 km390 dm39 mm NAJDI DVOJICE 246 dm500 mm50 m460 mm 1390 cm460 m500 m3,9.
Jednotky objemu Miroslava Maňásková.
Globalizace Milena Tichá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Milena Tichá. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Jakub Hlávko Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_JAKO_OBCAN_06.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Obvod rovinných obrazců Pojmenuj geometrické tvary a urči kolik mají.
METODY A NÁSTROJE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
EU_62_A_sada 1_07_M_Reklama_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Materiál.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Vedení dialogu a diskuse Dobrá dohoda je dcerou nespoutaného myšlení a vzájemného respektu Jiří Plamínek.
Život lidí za 2. světové války
Množina bodů dané vlastnosti
Popis, charakteristika
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Výtvarné umění I. Tematická oblast
VIZITKA aneb MÉ PORTFOLIO
METODY A NÁSTROJE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU
KOMUNISMUS V SOVĚTSKÉM RUSKU
Poloha České republiky
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Biochemie Test. Biochemie Test Objekt na obrázku je:
Čísla soudělná a nesoudělná Společný dělitel
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Pokus. konec.
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
TÉMA: Rýsování rovnoběžníků
TÉMA: Úlohy na rýsování kolmic a rovnoběžek
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Musíme… a nebo „Musíme“?
Transkript prezentace:

Porovnej si svou definici se sousedem.

1) Zásadní změna, základní převrat, svržení starého a nastolení nového politického režimu, často násilnými prostředky. Např.? 2) Náhlá a velká změna jako společenský proces v různých oborech činnosti. Např.?

Která z revolucí tě nejvíce zaujala a proč? Najdi si dvojici, přečti jí to, vrať se do lavice.

Co nejčastěji vede ke vzniku revolucí? Své tvrzení dolož to na konkrétních revolucích.

 Vyber si dvě revoluce a ty porovnej. nebo  Najdi, co mají rozdílného a společného revoluce politická a společenská. Revoluce politická (např.: VFR, USA, 1848) Revoluce společenská (např.: průmyslová revoluce)

Sepiš pozitiva i negativa revolucí o kterých jsme se učili. POZITIVANEGATIVA

Jsou revoluce potřebné? Proč ano/proč ne? V čem se můžeme z těchto revolucí poučit my?

Jaká je hlavní myšlenka, kterou můžeme učivo o revolucích shrnout? Pokus se napsat souvětí, které řekne něco o tom, jaké poučení si z tohoto učiva odnášíš.