Historický čundr T oužim – Žihle aneb akce „PONORKA“ P.S. Proč PONORKA..?? Ptáte se…??? Inu jednoduše….. Ponořili jsme se do… sněhu, alkoholu a……(průserů..)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Život je jako cesta vlakem…
Albánie - Bjishkët e Nemuna – Každá cesta začíná přesunem. Nádherné kaňony cestou z Bělehradu do Podgorice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místní pověstí o kostele Povýšení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení se žánrem pověsti a jejím rozdělením.
JÁ A MOJE ŽENA.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Výletek kolový 17. června LP Tak jsem se odpoledne rozhodl, že se projedu na kole, v terénu, o kterém jsem již delší dobu uvažoval. Auto jsem nechal.
Copak nám nadělil rok 2008 V tomto roce jsme zažili mnoho nečekaných změn. Dokonce takových změn, že je nám mnozí můžou závidět, ale určitě se nechceme.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Táborová základna Sedlo II.
Seminář o mořských rybách Dne jsme navštívili restauraci Na hradbách, kde byl pro nás připraven seminář o pokrmech z mořských ryb. Tato akce.
ZIMNÍ VÝPRAVA BĚŽKY PÁTEK - PŘÍJEZD V pátek jsme statečně odvláčely všechny batohy a lyže do Mařenic. Zastávka byla sice přímo ve vesnici,
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Listopad Nepomuk.
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
SSPŠ a OA Kladno studentky třídy E2
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Rytíři z Hauenštejna 7.A – květen Hurá na výlet Vyrážíme vláčkem směr kraj karlovarský... Vystupujeme v Ostrově nad Ohří – ne, není to naše konečná.
Životní prostředí klady vs. zápory.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Šumava Více obrázků najdete na Veletrh ITEP
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Nikola Skalová, Berenika Pilařová, Tereza Neitzelová, Karolína Vokálová, Lena Šuláková Adaptační kurz 1.A 2014.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
P E R N Š T E J N návrat do časů minulých Jako každý rok v tomto čase jdeme z křižanovského náměstí v sobotu 14. června 2001 v 5 45 ráno. Čas odchodu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místem v našem nejbližším okolí,
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
Neděle: po příjezdu a obědě (rizoto) jsme si udělali procházku do Plas. Krásnou cestou podél vody jsme dorazili do tohoto starobylého města, prohlédli.
Moje třída.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Oddíl Příliv Ahojky všichni, děkujeme, že jste si našli chvilku na shlédnutí tohoto dokumentu… Na následujících snímcích uvidíte naše fotky z různých.
Tak v této sestavě jsme odjížděli ( 4801 km) Kawasaki Zephyr 1100 Honda VFR 800 Fi Honda VFR 750 Průměrné tankování bylo 10 – 12 litrů (180km), tzn. Průměrná.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Leden Novoroční špacír a čtyři dobré skutky.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Duben Tradiční již 15. Apriliáda v Plzni.
KrkonošeKrkonoše Přestěhovali jsme se do našeho nového domu v Krkonoších. Bože, jak je zde krásně! Už se nemohu dočkat až majestátné horské vrcholy pokryje.
Sloup 26.června hostil žáky, kteří tam nastoupili do měšťanky v roce 1944 a sešli se na svém srazu.
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s pověstí o vesnici Skalička.
Krkonoše.
Porthosek ? – Ještě v Třebíči.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Jako přispívající občan do našich obecních internetových stránek, bych rád všem, kteří si rádi moje příspěvky četli poděkovat a také všem občanům naší.
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU.
Strážovské vrchy Ubytování Nitrianské Rudno kempink, chatky. Chatky byly starší, nebylo tam moc útulno. Ale bylo krásné teplé počasí, tak.
výstup na Stránský vrch a přátelské posezení u Křenků ve Stránském
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
Kaštanová mise 4.A ZŠ Rokycany Ul.Míru 64 Rokycany, (Mgr.Lucie Popovičová)
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Trigonometrie v praxi. 1) Vánoční strom Naším prvním úkolem bylo, zjistit výšku vánočního stromu v Kozlovicích před místním pivovarem.
Putování studentů Akademie třetího věku OS TOTEM za pramenem řeky Úhlavy započalo na nádraží Špičák.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_10_Práce s chybou
VÝLET ZA KLOBOUKEM MICHALA TUČNÉHO
Domov - Obce.
Soňa Maruničová Říjen ročník
Vysočany 30 září Nevěda, jak si zlepšit moje dýchání, vydal jsem se zase k našemu rybníčku, podívat se, jak nám jeho okolí zlátne.
Tak jsem se zase vydal po dlouhé době k našemu rybníčku, Chtěl jsem vidět, jak tam začíná podzim. Tak se také podívejte.
Ohlédnutí za čtvrtou třídou
Krkonoše.
Prezentaci připravil: Martin Zubalík
Předmět: Dějepis Ročník: 9.
Krkonoše.
Transkript prezentace:

Historický čundr T oužim – Žihle aneb akce „PONORKA“ P.S. Proč PONORKA..?? Ptáte se…??? Inu jednoduše….. Ponořili jsme se do… sněhu, alkoholu a……(průserů..) !!

Plzeňský CAN Akce začala dne kolem 12:00 na autobusovém nádraží v Plzni. Zde se sešla kompletní sestava: Sedli, Božský Péťa, Salad, Tukan a Číža.. PS: Samozřejmě jsme museli natankovat pohonné hmoty… Odjíždíme směr Toužim, kde začne naše putování..

Cesta na Radyni Z Toužimi se vydala karavana směle na malou vesničku Radyně,kde probíhá první tankování a společné foto,dál nás čeká několik kilometrů po klikatící se asfaltce na vlak..

Ubykace aneb Štědrý Hrádek Hytlákem jsme dorazili na zastávku Borek u Žlutic, kde jsme vystupovali....pěšky jsme se vydali proti směru trati, podél statku k nedalekému vrcholku, kde měly spočívat trosky hradu Štědrý Hrádek. A skutečně tam byly… V bývalém sklepení jsme ihned rozvinuli tábor..

Veselá a štědrá hospůdka ve Štědré Ze Štědrého Hrádku jsme se vydali na … do kouzelného domečku, hospůdky ve Štědré (vesnici), kde jsme dokázali pobavit široké okolí, za což jsme obdrželi rum v pivu, alespoň někteří… (šest rumíčků na kapelu…)

Jsme na vrcholu Když jsme se probrali (v poledne) z alkoholové agonie,vystoupili jsme na vrch Štědrá, abychom se rozhlédli po kraji a určili další směr našeho postupu k nejbližší hospodě..

Novosedly Mocná přitažlivost zlatého G, nás dotáhla do pár km vzdálené obce (vesnice) Novosedly. Náš čuch se skutečně nemýlil a my skončili před hospodou (žel bohu zavřenou). A tak jsme to rozbalili po svém.

Stále Novosedly Pro bližší sblížení se s okolím, jsme se museli hodit do gala (a trochu vyvětrat..) No moc daleko jsem se nedostali neboť hned za zatáčkou před koncem „obce“ nás zlákali o něco ušlechtilejší živí tvorové…

Stále ještě Novosedly (ale my tu nebydlíme..) K tomu není co dodat. Někteří se ani nebáli a to ušlechtilejší zvíře i pohladili. Kdybyste to nepoznali to zvíře je kůň….

Cestou necestou aneb 300 z místa Během našeho pobytu Z útulných hospůdek jsme „přežití v přírodě“ jsme se přece nakonec ještě zimní navštívili i několik přírodou museli vydat k další okresů (okresních hospod)… zastávce, vstříc našemu dalšímu nocování….

Hamr plný hrůzy a ranní zděšení Bohužel bez světla se špatně fotí a tak se z Hamru (plného hrůzy) na řece Střele, kde jsme nocovali, toho mnoho nezachovalo snad jen vzpomínky a jedna fotka. Zato ranní probuzení stálo za to. Když jsme vylezli zjistili jsme, že v noci opět sněžilo a tak ke stávajícímu téměř půl metru přibylo dalších cca 15cm.

Došlo pivo aneb rychlý přesun do Žihle (hospody..) První nás uvítal téměř historický semafor, ale nás táhlo něco jiného. Stačili jsme jej jen pozdravit a hurá do svatostánku – hospody u Jarušky K tomuto snímku není co dodávat dáte si s námi….??? Radši ne, Jaruška už není co bývala a tak radši dopíjíme a hurá do hlavního města piva…naší rodné Plzně..

Hytlákem domů… Ani cestou jsme se nenudili. Kytara byla naším dobrým společníkem. Bohužel se nám nedochovala daugerotypie vyplašené paní průvodčí, která nám cestu zpříjemňovala a stačila i pár vokály ozdobit náš „zpěv“..

Vítaj domů Bohúšu aneb hurá do Piccola V našem drahém domově nás pěkně uvítali, opět jak jinak mocným G. Vše jsem řádně zhodnotili a probrali a jako důkaz nám zbyli jen vzpomínky a tyto stránky…. Tak zas příště ne….!!!???