ROMAN DVOŘÁK Kubánská hudba. Hudba vznik spojením tradic španělské a černošské hudby především taneční – habanera, bolero, rumba, claves, guaracha, bonga,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HUDBA PŘELOMU 19. A 20. ST..
Advertisements

HV-1 Hudební výchova DUM č. 9 Prima – kvarta osmiletého studia
Vývoj populární hudby v letech
Autor: Mgr. Hana Kalousková
Společenské TANCE Občanská výchova 7. ročník
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Renesanční hudba (15. – 16. st.)
Tereza Látalová.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv10/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Zpracoval Michal Veselý a Jakub Mach
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Indická hudba Anna Hájková.
Klára Motlíčková, KVARTA
Ruská hudba Alice Kresová; tercie.
Americká hudba Petra Kloudová.
Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.
J-POP Adéla Felcmanová. J-pop = Japanese pop Počátky sahají až do 60. let Všeobecně se rozšířil v 90. letech.
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
Bukovinová Barbora, sekunda
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Nela Chalupová.
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
Dita Dufková.  Nejv ě tší a nejlidnat ě jší stát Ji ž ní Ameriky  Hlavní m ě sto: Brasília  Jazyk: portuglština  Státní z ř ízení: prezidentská federativní.
Funk Denisa Zouharová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_358_Leoš Janáček AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Medailonky HV-1 Hudební výchova DUM č. 20 Prima – kvarta osmiletého studia Mgr. Milena Naglmüllerová; Gymnázium, Sušice Tento materiál byl vytvořen v.
ANTONÍN DVOŘÁK.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv05/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
název odvozen od anglického to rag – roztrhat nebo rozervat, melodie je totiž jakoby rytmicky roztrhána černoši doufali, že se prosadí jako vážná hudba,
Wolfgang Amadeus Mozart
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Blues Richard Malý.
ICT – 2 – 3 – 21 HV - Bedřich Smetana
Cimbál Vojtěch Vyorálek.
Moderní populární hudba
Veronika Hochmanová,tercie
Bo ř ek Králík.  50. léta 20. století v USA  vytvo ř ili ho Afroameri č ané  objevil „ č ernou“ muziku pro bílé Ameri č any a Evropany.
Martin Dresler.  Hlavní město : Ottawa  Rozloha : km²  Státní zřízení : federativní konstituční monarchie  Počet obyvatel : 
Tereza Šípková, sekunda
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
Disco Barbora Králová.
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
ARGENTINA Martin Saňka.
Vietnamská hudba.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Pozdní baroko Mgr. Jakub Tomala.
MARIA-Luisa houzarová
Maturitní předmět: Dějepis
Anglický roh.
Hudba 20. století 1. polovina 20. století.
Referát do HV VIKTOR ČANĚK
Keňa a její hudba Veronika Karasová.
Blahová Pavlína, Kvarta
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Sportovní tanec.
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_20_ Antonín Dvořák ZŠ Hladké Životice.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_Opera, Bedřich Smetana.
Swing Rebeka vitová.
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Jazz a swing v české hudbě
Mgr. Jana Doubková Dějiny hudby listopadu 2012
NONART 1. polovina 20.století
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Jazz AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_29_02_HV8_Skála
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

ROMAN DVOŘÁK Kubánská hudba

Hudba vznik spojením tradic španělské a černošské hudby především taneční – habanera, bolero, rumba, claves, guaracha, bonga, maracas především rytmická – řada bicích nástrojů stol. církevní pěvecké školy divadlo na Havaně – opery hudební akademie vítězství kubánské revoluce → nová hudební tělesa (Národní symfonický orchestr)

Salsa velmi populární, energický,latinsko-americký tanec známá od 60. let v USA název salsa od 70. let směs jazzu, rocku, dále stylů jako son, danzón, guajira, zarachá, mambo nebo ča-ča salsa = omáčka (koření)

Hymna - La Bayamesa 1868 Perucho Figuerdo Do boje spějte Bayamo, vlast na vás hrdě hledí, nemějte strach ze smrti pro svobodu vlasti, padnout za vlast znamená žít pro ni. Živořit v řetězech, v porobě, ponížení je jako umřít za živa v tlení. Poslyšte polnice hlas do zbraní s hrdostí vyzívá vás.

Buena Vista Social Club byl havanský klub, známý především svými tanečními a hudebními aktivitami místo setkávání kubánských hudebníků v roce 1996 inspiroval k vytvoření dokumentu s názvem Buena Vista Social Club o místních muzikantech, kteří zde působili v době největší slávy; měl obrovský úspěch členové seskupení:  Compay Segundo, Rubén González, Ibrahim Ferrer Compay SegundoRubén GonzálezIbrahim Ferrer

Candela - Dos Gardenias -

Leo Brouwer Juan Leovigildo Brouwer Mezquida narodil se na Havaně skladatel, kytarista a dirigent od 13 let hrál na kytaru, inspirován svým otcem amatérským kytaristou 1. sólový koncert v 17 letech

Arturo Sandoval narozen 6. listopadu 1949, Artemis jazzový trumpetista, klavírista a hudební skladatel 1984 vystoupení v Praze 2011 v Českém Krumlově 17x nominován na cenu Grammy, devětkrát ji získal od roku 1990 žije v USA 2000 životopisný film Pro lásku či pro vlast: Příběh Artura Sandovala

Arsenio Rodríguez Ignacio de Loyola Rodríguez Scull 19. srpna 1911, Güira de Macurijes 30. prosince 1970, Los Angeles, USA kapelník a skladatel hrál výraznou úlohu v rozvoji Kubánské hudby

Ukázky Hymna Buena Vista Social club Salsa

Děkuji za pozornost Zdroje: wikipedie.cz google.cz