Bc. Daniel Vančura Francie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla a technika obsluhy
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Složitá obsluha – charakteristika
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Hlavní zásady obsluhy.
STOLNIČENÍ KAVÁRNY A KAVÁRENSKÉ HERNY
Příprava pracoviště Úklid
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.03 SOU Obořiště
CATERING.
Složitá obsluha Střední odborná škola Otrokovice
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Gastronomická pravidla 1. část
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
OBĚDY Příprava pracoviště Příprava na provoz:
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.01 Ročník2. ročník.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Kvíz Kvíz
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_16.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_44 Název školy: Střední průmyslová.
I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH Obsluha v letadlech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického.
Technika obsluhy – Vinárny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prodejní a odbytová činnost ve stravovacích zařízeních
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Výrobní faktory organizace
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Technika obsluhy – Společenská setkání
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Ing. Milena Dušková Místo konání stáže BUJNOCH s. r. o. Chrudim
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Transkript prezentace:

Bc. Daniel Vančura Francie

Francouzský systém obsluhy v restauracích vyšších skupin založen na odbornosti a profesionalitě každého pracovníka rozšířený systém vrchního číšníka

Vedoucí střediska-Maitre d‘hotel odpovídá za společenskou stránku provozu vítá a přijímá hosty předkládá jídelní lístek dobré jazykové znalosti neúčtuje, neobsluhuje je vzorem pro ostatní pracovníky

Úsekový vrchní číšník-Chef de rang zajišťuje odbornou a dokonalou obsluhu vysoká kvalita práce hosté si vybírají z menu o 4 až 6 chodech i více

Pomocník vrchního číšníka-Komi de rang servis všech pokrmů přijímá objednávky spolu s úsekovým vrchním tvoří sehranou dvojici při odborné obsluze

Sommelier ručí za správný servis nápojů používá nabídkový vozík zná gastronomická pravidla zná vhodnou návaznost pokrmů odborník v nápojové gastronomii

Předkrmář-Hors d‘ oeuvrier nabízí studené předkrmy připravuje předkrmy před hostem servíruje ostatní výrobky studené kuchyně

Sklízeč nádobí-Commis débarrasseur nejmladší pracovník podílí se na úklidu používá transportní vozík sklízení inventáře

Pokladní-Caisier eviduje objednávky vede účty inkaso a odvod tržeb účet hostům v ubrousku na táccích