Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Program – TRH PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ Zahájení doc. Ing. Pavel Ryant, Ph.D. (proděkan AF MENDELU) Doktorské studium na Agronomické.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Program rozvoje venkova ČR a podpora potravinářů MZe – Řídící orgán PRV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Podnik Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Program rozvoje venkova na období Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. ZEMĚDĚLEC V EU Bc. Jan Kolář, Úhlava, o.p.s.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Program rozvoje venkova , Monínec.
Seminář pro žadatele Program rozvoje venkova 1. výzva
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Přehled preferenčních kritérií
Program rozvoje venkova
M-traktory.
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Podnikání na venkově.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Příprava dotačního programu „Program na podporu stáží žáků a studentů ve firmách“
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY dotační příležitosti pro zemědělské podnikatele
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011

Podnikání v zemědělství či v jiných oblastech na venkově? Zkuste to s dotacemi z Programu rozvoje venkova.

Program rozvoje venkova  Co můžete získat?  nevratnou dotaci až 1,1 mil. Kč pro zahájení podnikatelské činnosti v oblasti zemědělství  nevratnou dotaci cca 50 % vynaložených investic na zahájení podnikání v jiných vybraných oborech na venkově

Zahájení činnosti mladého zemědělce  Nevratná dotace EUR, záloha Kč.  Co musíte splnit?  Věk 18 – 40 let  Nepodnikat v zemědělství déle jak 16 měsíců před podáním žádosti o dotaci  Zemědělské vzdělání  aj.

Zahájení činnosti mladého zemědělce K čemu se zavážete?  5 následujících let podnikat a současně vykázat určitý zisk ze zemědělského odvětví, udržet podnik v dobrém ekonomickém zdraví a současně mít zemědělství jako převažující zdroj příjmů  a další

Podpora zakládání podniků a jejich rozvoj  Kdo může žádat?  Mikropodnik (tj. do 10 zaměstnanců)  Podnikatelský záměr realizován v menší obci nebo se žádá prostřednictvím Místní akční skupiny v rámci programu LEADER

Podpora zakládání podniků a jejich rozvoj  Kdo může žádat?  Podnikající v oblasti  zpracování potravinářských i nepotravinářských produktů (kovovýroba, zpracování dřeva,…)  výroba oděvů  opravy strojů včetně aut  maloobchod mimo obchodu s potravinami  stavebnictví

Program rozvoje venkova  Dotace v oblasti  Rostlinné a živočišné výroby  Zpracování a výroba potravina a krmiv  Lesnictví a zpracování dřeva  Vzdělávání v oblasti zemědělství, lesnictví, potravinářství  Venkovská turistika  Činnost neziskových organizací

Program rozvoje venkova  Jak na to?  Sledovat další podmínky na  Připravit podnikatelský plán  Podat žádost v odpovídajícím termínu

A co takhle zemědělský poradce?  Vlastní podnikání, libovolný úvazek  Zužitkování vědomostí a zkušeností  Akreditace MZe ČR  Výběr oboru  Podpora poradenské činnosti

Další možnosti:  Operační program Podnikání a inovace  Krajská inovační centra  Operační program Rybářství  Úřady práce

V případě dotazů se bez ostychu obraťte na:  Ing. Petr Mareš  Agronomická fakulta Mendelu v Brně   tel.: