Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, 2.4.2007 Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Advertisements

Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Czech POINT Pohodlná komunikace.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Digitální technická mapa města Pelhřimov.
PROLAND Nástroj geodeta, projektanta pozemkových úprav a pracovníka pozemkového úřadu 5. listopadu 2007.
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Současný stav digitalizace SGI Ing. Stanislav ŽofkaPraha ,Seminář k digitalizaci katastrálních map, Sdružení Nemoforum a Komora geodetů a kartografů.
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
ISKN INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ VFK VÝMĚNNÉ FORMÁTY
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Vytěžování dat z RÚIAN - VDP, VFR, služby INSPIRE
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Inteligentní PDF formuláře Vladimír Střálka Territory Account Manager Adobe Řešení pro.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Vazba IS Munis a aplikace Czech POINT
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
AVT - projekt Tvorba rozhraní pro WMS server. GIS informační systém pro získávání, ukládání, analýzu a vizualizaci prostorových dat součásti: – Hardware.
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
Dálkový průzkum Země Remote Sensing. Gaspard Félix Tournachon „Nadar“
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Důvěryhodný úřad řešení úřední desky
Informační systémy zeměměřictví a katastru v ČR
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
identifikačního registru UIR-ADR
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Slušná radnice Mgr. Tomáš Chalupa, starosta. Co to je „Slušná radnice“? Obecní program prosazující transparentnost práce radnice a zjednodušení a zároveň.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Portál územního plánování v praxi
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Petr Souček Český úřad zeměměřický a katastrální.
Interaktivní mapy. Mapa a Internet Mapy jsou významným zdrojem informací, skrze které lidé vyjadřují své dojmy o místech. Každá mapa je pohledem na.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Problémy a dotazy editorů ISÚI, modelové příklady Martina Kohoutová.
Poskytování údajů z katastru nemovitostí a RÚIAN
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Geografická kartografie
Geografická kartografie
Katastr nemovitostí přednáška 6 - 3
SOUČASNOST KN OCMB David Slavata.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Transkript prezentace:

Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.

Dálkový přístup ISKN Přístup k datům katastru přes Internet Výstupy v elektronické podobě, stejné jako papírové List vlastnictví Informace o parcele, budově, jednotce Snímek katastrální mapy Interaktivní mapa s několika vrstvami K dispozici zdarma pro veřejnou správu

Co je nového v ISKN? Elektronická značka Úřední listiny elektronicky Rastrové mapy Katastrální mapy z celého území ČR Navigační mapy Ortofoto Webové služby Vždy aktuální data katastru

Elektronická značka List vlastnictví + Snímek katastrální mapy Elektronická značka = elektronický podpis Liší se zodpovědností – organizace vs. jednotlivec Bezpečnější Falzifikát je mnohem komplikovanější než papírový Aktuálnější Maximálně několik hodin Jednoduché využití Přímo v PDF, přímo v Acrobat Reader

Ukázka kontroly elektronické značky

Rastrové mapy Katastrální mapy Pokrývají území, kde doposud není vektorová mapa Skenované v pravidelných intervalech Doplněné o aktuální data z geometrických plánů Navigační mapy Pro lepší orientaci 1:10.000, 1: Ortofoto Letecké snímky Všechno k dispozici, k okamžitému použití

Kombinace rastrové a vektorové mapy

Kombinace přehledové mapy a ortofoto

Kombinace rastrové mapy a ortofoto

Webové služby Zpřístupnění údajů pro další informační systémy Interaktivní webové stránky jsou vhodné jenom pro člověka, ne stroj Možnost plné integrace, bez potřeby znát DP ISKN pro uživatele Můžou nahradit dávkové přenosy dat Ve veřejné správě jsou data v NVF často využívány Jsou vždy aktuální Výstupy v PDF a XML Kombinace mapových podkladů s vlastními daty

Děkuji za pozornost. Rastislav Wartiak