Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha, 29. 10. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak využít programy EU v oblasti vzdělávání
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET v Programu celoživotního učení
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Mgr. Josef Slovák člen Rady Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Celoživotní učení – Kroměříž 2010 Systémové aktivity Zlínského kraje.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
SLOVO ZA HODNOTITELE SLOVO ZA HODNOTITELE České Centrum Euroguidance Alice Müllerová Konferencia Národná cena kariérového poradenstva októbra.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Implementace EQAVET v ČR
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Inspirace pro kariérové poradenství
Valná hromada AVOŠ, Mgr. Martina Kaňáková NÚV.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Terapie pachatelů domácího násilí
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Vítejte na třetí místní konferenci
Kariérové poradenství a podnikavost
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
konference Jak se žije malotřídkám Praha
Transkript prezentace:

Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,

od roku 1992; od roku 1992; ve 34 zemích; ve 34 zemích; program Evropské komise: program Evropské komise: podporující celoevropskou dimenzi v poradenství; podporující celoevropskou dimenzi v poradenství; poskytující kvalitní informace v oblasti poradenství a mobility poskytující kvalitní informace v oblasti poradenství a mobility program spolufinancován MŠMT program spolufinancován MŠMT Euroguidance

Centrum Euroguidance ČR Naše cíle Podpora rozvoje kariérového/celoživotního poradenství Přenos inovativních metod/dobré praxe ze zahraničí Přenos inovativních metod/dobré praxe ze zahraničí Sdílení příkladů dobré praxe v rámci ČR i zahraničí Sdílení příkladů dobré praxe v rámci ČR i zahraničí Přiznání důležitosti kariérovému poradenství ze strany „policy makers” Přiznání důležitosti kariérovému poradenství ze strany „policy makers”

Aktivity Centra Euroguidance vzdělávací akce vzdělávací akce konference, semináře; konference, semináře; studijní návštěvy; studijní návštěvy; informační servis (web, Facebook); informační servis (web, Facebook); publikační činnost - překlady, mediatéka, Zpravodaj EG; publikační činnost - překlady, mediatéka, Zpravodaj EG; průzkumy. průzkumy.

Spolupráce Centra Euroguidance Národní: expertní skupina (cca 12 odborníků); člen Národního poradenského fóra; spolupráce s řadou asociací a organizací; zapojení do kampaně Česko mluví o vzdělávání.Mezinárodní: kooperace v rámci sítě Euroguidance; zástupce v ELGPN.

Úspěchy, dobré zkušenosti Národní cena kariérového poradenství ; Národní cena kariérového poradenství ; Kurzy, semináře (CH-Q, přístup Thomase Dienera);; Kurzy, semináře (CH-Q, přístup Thomase Dienera);; Networking; NPF; expertní skupina; Networking; NPF; expertní skupina; Od roku 2012 ‒ spolupráce s Euroguidance Slovensko. Od roku 2012 ‒ spolupráce s Euroguidance Slovensko. Obtíže – malý dosah na některé cílové skupiny (výchovní poradci, soukromí poskytovatelé poradenských služeb, zaměstnavatelé)

Děkujeme za pozornost! Děkujeme za pozornost!